.

Trei reţete delicioase pentru mesele de week-end

Ciorbă de pui cu tarhon

Ingrediente: 500-600 g pui (pulpe sau piept), 1-2 linguri de ulei, o ceapă, un morcov, tarhon în oțet, 2 gălbenușuri, 3-4 linguri smântână/iaurt, 2-3 linguri de oțet din borcanul de tarhon, sare, 2-3 l apă caldă.

Mod de preparare

Pulpele de pui se spală, se șterg cu hârtie absorbantă și se taie în bucăți mai mici. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se taie în cubulețe. Se pregătește oala de ciorbă, în care se pun 1-2 linguri de ulei, în care se prăjesc ușor, bucățile de pui. Când carnea și-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa tocată și bucățile de morcov. Totul se amestecă bine și se mai lasă la călit încă 2-3 minute, după care se adaugă apa caldă. Oala se acoperă cu un capac și ciorba se lasă la fiert până când carnea de pui este complet pătrunsă. Se scoate apoi carnea din ciorbă, se curăță, se taie în bucăți potrivite și se adaugă din nou la ciorbă, apoi se stinge focul. Oala se acoperă cu un capac și se lasă 15-20 de minute, apoi se poate servi.

Lasagna cu spanac

 Ingrediente: o cutie de foi cu lasagna, 400 g spanac, două linguri de ulei, 50 ml supă de legume, două ouă,  50 ml lapte, o ceapă, doi căţei de usturoi, un vârf de cuţit de nucşoară, 100 g caşcaval ras, sare.
Pentru sos: două linguri de ulei, o lingură de făină, 100 ml smântână, trei linguri sos de roşii, 3-4 linguri de apă.

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se rumenesc în ulei încins cu două linguri de apă. Se adaugă apoi spanacul tăiat fideluţe, condimentele şi supa de legume. Se lasă totul la fiert până când scade apa, apoi vasul se ia de pe foc. După ce compoziţia s-a răcit, se adaugă ouăle bătute şi laptele, amestecându-se până se omogenizează.

Prepararea sosului

Făina se rumeneşte uşor în ulei încins, se stinge cu sosul de roşii diluat cu puţină apă și smântână. Totul se lasă la fiert, până ce sosul se îngroaşă.

 Foile de lasagna se opăresc două-trei secunde în apă clocotită şi se aşează un strat, într-un vas termorezistent, dreptunghiular. Peste foi se pune un strat de spanac,  peste care se presară caşcaval ras, apoi operaţiunea se repetă până la terminarea ingredientelor, ultimul strat fiind de lasagna. La final, se adaugă sosul și caşcaval ras. Tava se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute,  până când preparatul se rumeneşte deasupra.

Înghețată de casă

Ingrediente: 2 gălbenușuri, 300 g zahăr, o lingură cacao, o lingură făină, 3 pahare lapte, 200 gr zmeură sau alte fructe (opțional), 250 ml smântână pentru frișcă, cacao sau cafea (opțional) .

Mod de preparare

Zahărul se mixează cu ouăle, se adaugă făina, cacao, smântâna pentru frișcă şi laptele. După omogenizare, compoziția se fierbe la foc mic, circa 10-15 minute, amestecându-se continuu cu o lingură ca să nu se lipească,  până ce se îngroaşă puțin. Fructele se mixează și se adaugă la compoziția fiartă. Crema obținută se amestecă ușor, iar după ce s-a răcit, se pune pentru câteva ore la frigider. Înghețata obținută se poate servi ornată cu frișcă, fructe sau  topping de ciocolată.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate