.

Ultima zi de depunere a proiectelor în programul de bugetare participativă.

19 proiecte depuse, până acum, de cetățeni!

Marți, 10 martie 2020, este ultima zi în care devenii pot depune, online, proiecte pe îmbunătățirea calității vieții în municipiu, în cadrul programului de Bugetare participativă lansat de Primăria Deva în 10 februarie 2020.

Până acum, 19 idei ale cetățenilor au fost depuse pe www.primariadeva.ro, prin intermediul portalului de bugetare participativă.

Toate propunerile de proiecte transmise până marți, 10 martie 2020, vor intra în etapa de evaluare și validare, care se derulează în perioada 11 martie – 30 aprilie 2020. O comisie de specialiști din cadrul Primăriei Deva va analiza proiectele din punct de vedere tehnic, juridic, urbanistic și economic și le va valida pe acelea care îndeplinesc condițiile menționate în regulamentul campaniei.

Proiectele declarate eligibile vor fi afișate pe www.deva.decide.direct/ și vor intra în etapa de votare, care va avea loc în perioada 1 mai – 1 iunie 2020. Fiecare cetățean va avea dreptul la un singur vot pentru proiectul preferat.

Rezultatele votului online vor fi validate și comunicate în intervalul 2-5 iunie 2020.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 6/2020, suma alocată de la bugetul local pentru programul de bugetare participativă este de 500.000 lei/an și va fi distribuită pentru 10 proiecte/an, cu o valoare de maximum 50.000 de lei/proiect.

Cele 19 proiecte înscrise, până acum, de cetățeni în al doilea program de bugetare participativă derulat de Primăria Deva sunt structurate pe domeniile infrastructură stradală; turism; amenajare de spații verzi și locuri de joacă; mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației; amenajare spații publice și smart city și pot fi consultate pe www.deva.decide.direct/.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate