.

Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost atacat de 20 de câini.

Un caz incredibil s-a petrecut, săptămâna aceas­ta, în Valea Jiului. Un bărbat de 47 de ani, angajat ca impiegat de mişcare la Preparaţia de cărbune Coroieşti, de la Vulcan, a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost muşcat de o haită de câini.

Bărbatul se afla la serviciu şi pregătea o garnitură de tren încărcată cu cărbune pentru plecare spre una dintre termocentralele Complexului Energetic Hunedoara. La un moment dat, a fost atacat de un grup format din cel puţin 20 de câini vagabonzi. Victima a rămas fără o parte dintr-o ureche şi prezintă mai multe muşcături pe corp, de la brâu în sus.
Victima a fost transportată pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă din Petro­şani şi apoi a fost transferată la un spital din Timişoara pentru tratament cu ser antirabic.

Poliţia s-a autosesizat
Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor din municipiul Vulcan, care s-au sesizat din oficiu şi au declanşat o anchetă. Poliţiştii vor să afle dacă au fost luate toate măsurile prin care se putea preveni atacul câinilor asupra bărbatului muşcat.
„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan efectu­ea­ză cercetări privind comiterea infracţiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în cazul unui bărbat care a fost muşcat de mai mulţi câini”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Jude­ţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.
Poliţiştii continuă cercetă­rile în acest caz, în vederea stabilirii circumstanţelor în care a avut loc incidentul şi a luării măsurilor legale.

Tratament cu ser antirabic
În ceea ce priveşte starea de sănătate a victimei, medicii au decis ca bărbatul să fie transferat la un spital din Timişoara. El a primit vaccin antirabic la Petroşani, însă medicii au stabilit că este mai bine să facă şi un tratament cu ser antirabic, având în vedere faptul că au fost mai mulţi câini. De altfel, pe trupul său au fost identificate muşcături şi răni provenite de la opt câini.
Medicul şef al DSP Hunedoara a explicat că tratamentul cu ser antirabic poate începe în termen de 72 de ore de la momentul la care pacientul a fost muşcat de câini, aşa că viaţa bărbatului din Valea Jiului nu este în pericol.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate