.

Un nou laborator inaugurat la UPT: Machine learning și inteligență artificială

Buna relație a Universității Politehnica Timișoara cu mediul economic din regiune, dar și rolul acesteia de liant între mediul preuniversitar și piața muncii a fost dovedit încă o dată sâmbătă, 8 februarie 2020, când, la Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT a fost inaugurat noul laborator Everseen.

Firma Everseen, creată în urmă cu 6-7 ani cu angajați în mare măsură dintre absolvenții Universității Politehnica Timișoara, care se ocupă în prezent cu activitatea de cercetare în domeniul interpretării de imagini, a finanțat reamenajarea completă și dotarea unui laborator de machine learning și inteligență artificială cu o rețea de calculatoare performante și un server, dotate cu plăci grafice performante, valoarea totală a investiției ridicându-se la suma de 35.000 de euro.

Noul laborator va fi folosit de studenții de la specializarea de Calculatoare și Tehnologia Informației (atât secția în limba română, cât și cea în limba engleză) și este deosebit de util, în special în perspectiva noul noului masterat în domeniul Machine Learning, care va demara din toamna acestui an la UPT.

La inaugurarea noului laborator au participat și 21 de elevi de la liceele care au secții cu profil de informatică din Timișoara, selectați din peste 60 care și-au manifestat interesul pentru cursul de machine learning și inteligență artificială organizat cu această ocazie. Elevii au putut vedea cu această ocazie cum funcționează Universitatea Politehnica Timișoara, care e legătura cu mediul economic și, implicit, cu piața muncii.

De asemenea, elevii au putut afla, cu această ocazie, ce este inteligența artificială, care sunt perspectivele în acest domeniu de avangardă și chiar au putut aplica cele învățate prin programarea unor roboței cu ajutorul inteligenței artificiale, la final fiind răsplătiți și cu premii.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate