.

Unde duce iresponsabilitatea?

Criza pe care o trăim cu toții de mai bine de o lună se adâncește pe zi ce trece. Declarațiile guvernanților nu sunt liniștitoare, iar acțiunile lor sunt de-a dreptul haotice, menite să ducă sentimentul de nesiguranță la extrem.

Partidul Național Liberal are în mâini toate pârghiile și toată susținerea partidelor politice pentru a ajuta cetățenii să treacă peste această perioadă grea. Și totuși, singur la guvernare, atotstăpânitor, sprijinit 100% de președintele Klaus Iohannis, acesta face abstracție de situația excepțională prin care trece România și își prioritizează scopurile altfel decât e normal. Pentru că “normalul” lui nu are a face cu “normalul” hunedoreanului.

Astfel, una din prioritățile  PNL, în plină pandemie, este aceea de a schimba oamenii din posturile de conducere exact din domeniile în care acțiunile ar trebui să aibă coerență și eficiență, singurul criteriu de numire fiind acela de a fi membru al PNL. Acești membri s-au dovedit a fi de două categorii: unii care dau bir cu fugiții atunci când trebuie să-și asume responsabilitatea (vezi Florin Cîțu, care a fugit din fața votului care îl făcea sigur premier) și unii care vor cu orice preț un post, chiar dacă CV-urile îi califică mai puțin decât pe cei pe care îi înlocuiesc.

Din prima categorie face parte domnul Cosmin Ilioni, propus pentru funcția de Director Executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara din partea PNL, care, la scurt timp de la declanșarea crizei, s-a simțit incompetent și și-a dat demisia. Foarte bine ca a recunoscut că e incapabil, dar de ce a acceptat această numire? Probabil pentru că s-a gândit că poate ocupa această funcție “fentând” responsabilitatea. Criza coronavirusului nu i-a permis acest lucru, dl Cosmin Ilioni dezamăgind nu angajații DSP, ci propriul partid, care a refuzat să dea explicații cu privire la acest caz.

Din a doua categorie face parte dl Ilie Pârvan, noul Inspector General al județului Hunedoara. Acesta a înlocuit-o pe dna Maria Ștefănie, care a ocupat această funcție pentru o perioada de 4 ani. Cred că trebuie spus că nimic nu i s-a reproșat în acest timp, iar activitatea sa a fost apreciată pe toată durata mandatului. Mesajul postat pe Facebook de dna Maria Ștefănie este lămuritor și emoționant în egală măsură. Dar, ce mai contează profesionalismul unui om, dacă pentru liberali, el trebuie înlocuit cu “omul nostru”?

Așadar, dlor din PNL explicați-le hunedorenilor de ce prioritățile dvs. nu sunt cu privire la criza care-i pune la grea încercare?

Vă aduc la cunoștință că nu partidul dvs. trebuie să fie prioritar acum, ci județul în totalitatea lui; nu membrii PNL, ci toți hunedorenii; nu salariile dvs. sunt prioritare, ci salariile tuturor hunedorenilor; nu sunt mai importante posturile dvs. de muncă decât posturile de muncă ale tuturor hunedorenilor, acelea care, vă reamintesc, trebuie salvate!

Să vă intre în cap că, nici acum și nici altădată, niciun hunedorean nu e mai important decât altul, iar grija fața de el trebuie să se manifeste indiferent dacă e membru de partid sau nu.

 

Deputat Laurențiu Nistor

Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate