.

Va începe „Marșul Național Avram Iancu”, ediţia a X-a

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, s-a întâlnit cu dl. Laurian Stănchescu, militant pentru păstrarea vie a memoriei eroilor neamului, în general și a lui Avram Iancu, în special.

Întâlnirea de la Instituția Prefectului a fost prilejuită de începerea „Marșului Național Avram Iancu”, aflat la a zecea ediție.

Prefectul județului le-a mulțumit domnului Laurian Stănchescu și echipei sale pentru modul în care, an de an, omagiază și readuc în atenția noastră lupta pentru libertate a Crăișorului Munților, hunedoreanul Avram Iancu, a cărui memorie o cinstim duminică, 13 septembrie, la Țebea.

Marșul de 100 kilometri, prin care este cinstită viața eroului Avram Iancu și lupta sa pentru libertatea transilvănenilor, a început la Deva, va continua la Vidra de Sus, în munții Apuseni, și se va încheia la Țebea, duminică.

Sunt onorat și emoționat ori de câte ori întâlnesc români care, cu mari eforturi și cu mândrie cinstesc eroii neamului. Îl felicit pe domnul Laurian Stănchescu pentru tot ceea ce face și-l asigur de tot sprijinul Instituției Prefectului în demersurile sale cultural-istorice.” a declarat Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate