.

Veţel: Canalizarea din satul Mintia ar putea fi gata anul acesta

Constructorii lucrează într-un ritm susţinut la reţeaua de canalizare din satul Mintia. La o estimare efectuată de autorităţile locale, lucrările au avansat relativ repede, dacă e să ţinem cont şi de vremea extrem de capricioasă din lunile mai şi iunie.

A plout mult şi pe raza comunei Veţel, ceea ce a creat probleme constructorilor, dar, şi aşa, stadiul lucrărilor de introducere a reţelei de canalizare ajunge la circa 50-60%.

„Este o perioadă mai grea, în care, din cauza ploilor abundente, am fost nevoiţi să oprim lucrările în vecinătatea Mureşului. Riscăm o surpare a terenului, aşa că am decis să mutăm echipele spre alte zone, până se vor opri ploile. Lucrăm acum, cu trei echipe, în partea de sus a satului Mintia”, a spus primarul comunei Veţel, Ioan Henţiu.

Potrivit acestuia, investiţia din satul Mintia ar trebui să fie gata în anul 2021, dar se estimează că în ritmul de acum lucrarea ar putea fi gata anul acesta, chiar în vară.

Primarul Ioan Henţiu a făcut apel şi la înţelegerea oamenilor din Mintia, deoarece, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în rândurile unor localnici a apărut o stare de disconfort generată de faptul că străzile care se află în şantier sunt pline de noroi. Se circulă mai greu, poate unii localnici  nu reuşesc chiar să-şi parcheze maşina în faţa case, dar este vorba despre o situaţie provizorie.

„Cred că lucrul cel mai important este că vom reuşi să avem o reţea de canalizare şi în satul Mintia. Este un obiectiv de investiţii major care, la final, va aduce foarte multe beneficii comunităţii locale. De aceea, eu susţin că trebuie să privim lucrurile cu mai mult calm. În ceea ce ne priveşte, noi ne cerem scuze oamenilor pentru disconfortul creat, dar această lucrare este necesară tuturor”, a completat Ioan Henţiu.

De altfel, imediat ce lucrările se vor încheia, administraţia locală va acţiona pentru aducerea străzilor la starea iniţială. (Foto: arhivă)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate