.

A doua etapă de vaccinare anti-Covid începe azi. Cum se face programarea

Începând de vineri, 15 ianuarie, ora 15,00, se deschide oficial platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare. Procesul de imunizare începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe siteul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători. Programări în vederea vaccinării se pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

Pentru această fază a campaniei de vaccinare ar trebui să fie pregătite 1.750 de centre de vaccinare. Din data de 15 ianuarie, autoritățile dau asigurări că cel puțin jumătate dintre acestea vor fi operaționalizate. De asemenea, la nivelul țării există 43 de caravane mobile care se pot deplasa pentru vaccinare.

În cazul centrelor medico-sociale echipele mobile se vor deplasa pentru a vaccina personalul și persoanele aflate în îngrijire.

Coordonatorul campanie de vaccinare a precizat că cele 1.766 de puncte de vaccinare vor putea asigurara imunizarea a peste 100.000 de persoane în fiecare zi, însă totul depinde de stocurile de vaccinuri.

Persoanele care vor fi vaccinate în a doua etapă sunt beneficiarii din centrele sociale, persoanele care au peste 65 de ani, cele care suferă de boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA, persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate