.

Adeverințele medicale pentru înscrierea copiilor în colectivitate sunt gratuite

În atenția asiguraților și a medicilor de familie.

Adeverințele medicale pentru înscrierea în colectivitate și avizele epidemiologice pentru (re)intrare în colectivitate se eliberează GRATUIT de către medicii de familie.

Această măsură este necesară pentru examinarea stării de sănătate a copiilor din unitățile de învățământ de stat și particulare autorizate/acreditate, pentru acordarea asistenței medicale gratuite și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

Totodată, reamintim medicilor de familie din județul Hunedoara că, în conformitate cu prevederile Art.1/ lit.e), Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 397/836/2018 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2018 a HG nr.140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019, cu modificările și completările ulterioare, activitățile de suport prevăzute la pct.1.5, lit.B. Pachetul de servicii de bază în asistența medicală primară, din Anexa nr.1 la același ordin, sunt incluse în plata „per capita”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate