.

Băiţa: Dezvoltarea turistică a zonei, o prioritate

Turismul poate fi unul dintre factorii determinanţi pentru o dezvoltare durabilă a comunei Băiţa. Situată într-un cadru natural de excepţie, care începe să fie apreciat de tot mai multă lume, Băiţa poate reprezenta una dintre destinaţiile de relaxare pentru cât mai mulţi oameni.

Cele 13 peşteri de pe raza comunei se constituie într-un punct de atracţie major, la fel ca şi formaţiunile de calcare de pe Dealul Măgura, arie protejată de interes naţional.

Potrivit primarului Damian Diniş, administraţia locală va căuta soluţiile cele mai bune de finanţare pentru dezvoltarea turismului în zonă, fie pe fonduri guvernamentale, fie prin program europene. De asemenea, un obiectiv major al acestui an îl reprezintă modernizarea drumurilor şi străzilor din comună.

În ceea ce priveşte impozitele şi taxele locale, administraţia locală va oferi o reducere de 5% pentru cetăţenii şi firmele care îşi vor onora această obligaţie până la data de 31 martie.

„Se pot face plăţi în numerar sau cu cardul bancar. Deoarece oferim o bonificaţie de cinci procente, sunt foarte mulţi oameni care achită impozitele integral, până la sfârşitul lunii martie”, a spus primarul Damian Diniş.

Edilul local speră ca în acest an să se reglementeze situaţia plăţilor pentru asistenţii personali şi  persoanele cu handicap. „Statul a transmis foarte multe obligaţii către primării, dar a uitat că asigure şi resursele necesare. Pentru asistenţii personali şi persoanele cu handicap, statul şi-a onorat obligaţiile financiare doar până în luna octombrie. Prin urmare, pentru lunile noiembrie şi decembrie am alocat fonduri de la bugetul local pentru că nu puteam lăsa oamenii fără bani, la sfârşit de an. Sperăm ca această situaţie să dea de gândit celor care împart bugetele”, a arătat primarul comunei Băiţa.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate