.

Cîmpeanu anunță că orele remediale vor fi plătite profesorilor cu 200 de lei pe lună per elev

Plata orelor remediale pentru profesorii care se vor implica în predarea materiei pentru recuperare va fi de 200 de lei pe lună, per elev, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Acesta își nuanțează astfel declarația făcută diminică seara, când a spus că aceste ore vor fi plătite cu 500 de lei pe lună, per elev. De fapt plata de 500 de lei ar fi pentru toată perioada potențială, de două luni și jumătate, în care s-ar organiza cursurile remediale, a explicat Cîmpeanu.

Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă orele de recuperare vor fi plătite cu 500 de lei pe lună pentru fiecare elev, ministrul Cîmpeanu a spus că potrivit ordonanței 171 (n.red. OUG 178 anunțase în urmă cu două zile) se pot plăti aceste sume pentru orele remediale doar pentru elevii care au sub 16 ani.

“Există la nivel de proiect, am identificat din POCU o sumă de 30 milioane de Euro, care a făcut deja obiectul unei ordonanțe de urgență nr. 171 prin care am putea să acordăm elevilor, este vorba despre cei sub 16 ani pentru că doar ei sunt eligibil, o sumă de 200 de lei pe lună și luând în calcul un interval de două luni și jumătate de la deschiderea școlilor în format fizic, februarie, martie, până la jumătatea lunii aprilie, sunt două luni și jumătate, asta ar însemna 500 de lei per elev. Asta ar însemna 100 de Euro per elev pentru acțiuni remediale.

Într-o școală care ar avea 500 de elevi care necesită acțiuni remediale, vor fi 500 de elevi ori 100 de Euro, ar înseamnă 50.000 de Euro care vor fi alocați pentru plata salariilor profesorilor care se vor implica în compensarea pierderilor suferite de către elevi. Această compensare e un lucru important, partea materială.

Avem un alt proiect împreună cu Banca Mondială, proiectul ROSE, din care peste 40 milioane de Euro sunt destinați acțiunilor remediale ca măsură de reducere a abandonului școlar. Doar că proiectul acesta este destinat elevilor de liceu. Deci împreună ar putea să asigure finanțarea și vor putea să asigure finanțarea cadrelor didactice implicate în procesul de recuperare a pierderilor”, a declarat Cîmpeanu. /www.edupedu.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate