.

Continuă proiectul Instituției Prefectului privind sprijinirea dezvoltării învățământului dual în județul Hunedoara

La inițiativa prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian, la sediul companiei „CDS Romania” – Deva a avut loc astăzi o întâlnire de analiză a posibilității realizării unui parteneriat pentru asigurarea de noi locuri în clasele tehnice de învățământ dual.

„CDS România”, firmă cu capital francez, care are ca activitate realizarea diferitelor componente prin injecții de mase plastice și materiale compozite, dorește să asigure locuri de muncă pentru tinerii care vor absolvi acest tip de învățământ și care vor obține specializări în meseriile de care are nevoie compania.

Împreună cu prefectul județului, la discuții au participat: din partea I.Ș.J. prof. Dana Luiza Cioară, inspector școlar pentru domenii tehnice, prof. Dan Motântău – din partea Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” și Teodora Tarog, managerul firmei „CDS România”.

Autoritățile școlare județene, împreună cu Instituția Prefectului vor face demersurile prevăzute de lege pentru ca începând cu anul școlar 2021 – 2022, să fie înființate noi clase de pregătire tehnică, în sistem de învățământ dual. Această formă de studiu asigură agentului economic posibilitatea de recrutare a tinerilor calificați cărora, în timpul școlii le sunt oferite mai multe avantaje: bursă de studiu, posibilitatea de a efectua practica în spațiile de producție ale firmelor partenere, pregătire teoretică și tehnică la standarde moderne și loc de muncă  după absolvirea școlii.

În județul Hunedoara funcționează deja acest tip de învățământ tehnic, mai multe firme, printre care și compania BOSCH, fiind  partenere în acest proiect educațional.

După întâlnirea de astăzi, Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara, a concluzionat: „Forma de învățământ dual tehnic este foarte importantă pentru că ajută atât investitorul care are nevoie de personal calificat, cât și pe absolvent, prin asigurarea cheltuielilor de studii și a unui loc de muncă. Județul Hunedoara poate atrage investitori în firme de producție, în condițiile în care aceștia au asigurate locuri de muncă ocupate cu tineri absolvenți ai învățământului tehnic, în sistem dual, pentru că sunt pregătiți în meseriile care sunt cerute de agentul economic. În calitate de prefect voi asigura tot sprijinul instituțional firmelor și unităților de învățământ care doresc să se implice în acest proiect.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate