.

Crişcior: Impozitele şi taxele locale se pot plăti cu reducere

Autorităţile din comuna Crişcior au început încasarea taxelor şi impozitelor locale pe acest an, iar până la 31 martie se oferă o reducere de 5% dacă acestea sunt achitate integral.

Potrivit primarului Ovidiu Furdui, comuna Crişcior are nevoie de un buget consolidat deoarece taxele şi impozitele locale sunt cele care contribuie esenţial la bunul mers al lucrurilor. Practic, spunea edilul local, bugetul este completat doar prin fondurile atrase în cadrul proiectelor câştigate cu finanţări europene sau cele prin programele guvernamentale, cum este Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Revenind la impozitele şi taxele locale, acestea pot fi achitate la ghişeul primăriei în sistemul cash sau cu cardul. În scurt timp, activitatea se va muta în alt spaţiu deoarece sediul actual al Primăriei Crişcior se află în lucrări de modernizare. În plus, se va executa o extindere a sediului administrativ pin mansardare.

„Este un proiect care este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este nevoie de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale oamenilor, atât pentru funcţionar, cât şi pentru cei care ne calcă pragul. Prin această finanţare nerambursabilă vom reuşi să facem acest lucru”, a spus primarul Ovidiu Furdui.

Noul spaţiu unde va funcţiona administraţia locală va fi anunţat în timp util cetăţenilor. Este posibil ca acesta să fie în liceul din localitate sau la Centrul de Informare Turistică.

Cât priveşte alte alocări bugetare, edilul local speră că se va ţine cont de faptul că unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce este una dintre comunele mari din judeţ, cu cheltuieli consistente.

Pentru anul în curs, pe agenda publică sunt mai multe priorităţi, între care proiectul de introducere a gazului metan, în asociere cu comunele Dobra şi Ilia. Pe listă mai sunt înscrise construirea unei săli de sport şi a unui teren multifuncţional, în baza unui parteneriat cu Compania Naţională de Investiţii. Iar şirul proiectelor este doar la început…

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate