.

Doi arhierei au slujit la Catedrala Episcopală din Deva la praznicul Botezului Domnului

În ziua praznicului Botezului Domnului, 6 ianuarie 2021, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala Catedralei chiriarhale, dirijată de către Părintele Daniel Balea.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preasfințitul Părinte Episcop Daniil, despre cele cinci minuni mari petrecute, în istoria biblică, la râul Iordanului: oprirea curgerii apelor și trecerea minunată a poporului ales sub conducerea lui Iosua după 400 de ani de robie egipteană și după 40 de ani de rătăcire în pustie; trecerea minunată a râului de către prorocii Ilie și Elisei; trecerea înapoi a prorocului Elisei după înălțarea Sfântului Ilie la cer într-un car de foc; vindecarea generalului sirian Neeman, bolnav de lepră, prin șapte afundări în apele râului, la îndemnul prorocului Elisei; deschiderea cerurilor în ceasul botezului Domnului nostru Iisus Hristos, glasul Tatălui auzit din cer și Duhul Sfânt văzut în chip de porumbel.

Rânduiala sfințirii Aghiasmei Mari a fost săvârșită de către soborul slujitor în curtea Catedralei Episcopale, unde au fost pregătite vasele cu apă pentru sfințire. /www.episcopiadevei.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate