.

Drumarii continuă deszăpezirea pe Transalpina. Atenționări pentru cei care vor să urce la munte

Drumarii continuă intervențiile de deszăpezire pe Transalpina, în zona stațiunii Rânca. Utilajele au acționat și astăzi pentru a asigura circulația pe DN67C.

La munte, pe Transalpina, este iarnă în toată regula. Reamintim că traficul rutier este închis dinspre județul Alba (zona Curpăt – Rânca).

Meteorologii anunță vreme deosebit de rece în acest weekend, cu minime de până la -20 de grade Celsius. Vor mai fi și câteva ninsori.

Polițiștii recomandă șoferilor, pentru a avea o deplasare în siguranță, să se informeze, înainte de a porni în călătorie, cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și să luați în considerare folosirea unor rute alternative.

Pentru siguranța participanților la trafic, conducătorii auto trebuie să-și asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei şi a geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei dacă circulă pe un carosabil umed sau alunecos.

Pentru deplasarea pe suprafețe carosabile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, legislația rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă. /www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate