.

Elevii reîncep cursurile online

După vacanţa de iarnă, elevii reîncep, de luni, cursurile online din cadrul primului semestru al anului şcolar 2020-2021.

În aceste ultime trei săptămâni ale primului semestru, trebuie încheiate mediile.

Al doilea semestru, care va începe la 8 februarie, ar putea aduce şi revenirea tuturor celor trei milioane de elevi în unitățile de învățământ.

Ministrul Educației s-a declarat încrezător în acest scenariu, care va depinde de situația epidemiologică din perioada următoare.

Potrivit lui Sorin Câmpeanu, profesorii care vor participa la recuperarea materiei pierdute de elevii care nu au avut acces la şcoala online vor fi plătiţi în funcţie de orele prestate. Peste 200.000 de școlari nu au putut participa la cursurile pe internet. O eventuală recuperare în zilele de sâmbătă a acestor activități online va depinde de decizia cadrelor didactice.

Consiliul Elevilor propune descentralizarea deciziei privind reluarea cursurilor, astfel încât unităţile de învăţământ să poată permite prezenţa fizică a şcolarilor în localităţile unde rata de infectare nu depășește 3 la mia de locuitori.

Anul şcolar 2020-2021 se structurează pe două semestre, care însumează 34 de săptămâni.

Semestrul I este cuprins între 14 septembrie 2020 şi 29 ianuarie 2021, iar semestrul al II-lea între 8 februarie şi 18 iunie 2021.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este programată între 30 ianuarie şi 7 februarie, iar vacanţa de primăvară între 2 şi 11 aprilie (Paştele Catolic) şi între 30 aprilie şi 9 mai (Paştele Ortodox).

Vacanţa de vară va începe la 18 iunie 2021.

Prin excepţie de la prevederile anterior menţionate, pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021.

Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri. /www.europafm.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate