.

Gimnastică: Larisa Iordache – sportiva anului 2020 în România

Cu două medalii de aur și două de argint obținute la Campionatele Europene de gimnastică de la Mersin (Turcia), Larisa Iordache a ocupat prima poziție în ierarhia celor mai buni sportivi români ai anului 2020, clasament întocmit de Asociația Presei Sportive din România.

La competiția continentală, desfășurată în luna decembrie, în Turcia, Larisa Iordache a cucerit titlurile de campioană europeană la bârnă și sol și a devenit vicecampioană europeană la sărituri și cu echipa României.
Iordache a fost urmată în clasamentul celor mai buni sportivi români de tenismena Simona Halep și de luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu.
Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, a câștigat în 2020 turneele de la Dubai, Praga și Roma, iar Alin Alexuc a cucerit titlul de campion european la greco-romane, ca­tegoria 130 kg.
În Top 10 au mai întrat, în ordine, echipajul feminin de dublu vâsle canotaj,alcătuit din Simona Radiș-Ancuța Bodnar, apoi Laura Ilie (tir), echipajul feminin de 8+1 (canotaj), echipajul masculin de dublu rame (canotaj)-Ciprian Tudosă și Marius Cosmiuc, echipajul feminin de dublu rame (canotaj)-Adriana Ailincăi-Iuliana Buhuș, paraciclistul Eduard Carol Novak și scrimera Ana-Maria Popescu.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate