.

Grupul de lucru Via Transilvanica se întâlnește cu primarii din județ

Încă un pas pentru realizarea proiectului Via Transilvanica în județul Hunedoara. Traseul a fost stabilit în proporție de 99%, urmează întâlnirile cu reprezentanții localităților care vor fi tranzitate.

Luni, 11 ianuarie 2021, la sediul Consiliului Județean Hunedoara a avut loc o întâlnire a grupului de lucru format pentru implementarea proiectului „Via Transilvanica” în județul Hunedoara.

În cadrul întâlnirii, membrii grupului de lucru au prezentat stadiul ridicării traseului prin GPS, urmând a fi clarificate mici detalii în ceea ce privește începutul acestuia pe teritoriul județului Hunedoara. Cert este că Via Transilvanica va începe în zona Orăștie (având legătură cu Via Transilvanica din județul Alba), va străbate zona cetăților dacice, Țara Hațegului și se va încheia la limita cu județul Caraș-Severin.

După clarificarea tuturor detaliilor, grupul de lucru se va întâlni cu primarii localităților care vor fi tranzitate de Via Transilvanica. Acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare.

„Vrem să prezentăm primarilor acest proiect în detaliu, să le explicăm ce presupune acest lucru din punct de vedere administrativ și să le vorbim despre avantajele pe care le vor avea localitățile tranzitate de Via Transilvanica. Vorbim despre un tip de turism care se adresează celor care iubesc drumețiile, natura, oamenilor care vor să descopere frumusețile județului nostru la pas, nu din mașină. Și aici intervine dezvoltarea infrastructurii turistice, a spațiilor de cazare”, a declarat Costel Avram, coordonatorul acestui proiect la nivelul Consiliului Județean Hunedoara.

Grupul de lucru Via Transilvanica Hunedoara este format din administratorul public al județului, Costel Avram, Anca Rusu – manager Destinația de Ecoturism Țara Hațegului și coordonator din partea Tășuleasa Social, Alin Alimpesc – director Parcul Național Grădiștea Muncelului – Cioclovina, Cristian Ciobanu – administrator patrimoniu Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Călin Pop – președinte Asociația Intercomunală Țara Hațegului, Mihai Mustea – 4X4 Offroad Orăștie, Ovidiu Bodean –  Șef Serviciu Public Județean Salvamont și Bogdan Hăulică – consilier al Președintelui CJ Hunedoara.

 

VIA TRANSILVANICA

Traseul care pornește de la Mănăstire Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare, străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și ajunge la Drobeta Turnu-Severin, locul prin care a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I. În 2020 reprezentanții asociației au reușit să finalizeze 800 km în județele: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu și Mehedinți. În 2021, Via Transilvanica va ajunge și în județul Hunedoara.

Bornele kilometrice care vor fi amplasate pe traseul Via Transilvanica sunt realizate din andezit, păstrează specificul locului și sunt achiziționate exclusiv din donații.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate