.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în siguranță

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au dezminţit informaţiile referitoare la desfăşurarea unor discuţii pe tema unei eventuale anulări a competiţiei prevăzute în această vară, după amânarea sa cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus.

Directorul general al Comitetului de organizare, Toshiro Muto, a calificat drept “informaţii false” speculaţiile din mass-media japoneză, conform cărora soarta JO urmează să fie discutată împreună cu responsabilii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), în cursul lunii viitoare.

     “Atunci când acest gen de informaţii ies la suprafaţă anumiţi oameni se pot simţi îngrijoraţi. Vreau să spun că noi nu gândim deloc în acest mod şi că aceste articole sunt false”, a declarat Muto.Oficialul nipon a încercat să dea o influenţă pozitivă sondajelor care arată că sunt japonezi care nu vor desfășurarea competiției în acest an. “Numărul persoanelor care cer amânarea Jocurilor a crescut foarte mult, dar înseamnă că aceşti oameni doresc în continuare ca Jocurile să se desfăşoare” a spus Muto.

“Desigur, pentru ca jocurile  acestea o să aibă loc, trebuie să ne asigurăm că avem Jocuri sigure, cu măsuri împotriva virusului. Dacă gândeşti în acest mod, cred cu adevărat că oamenii se vor alătura din ce în ce mai mult acestei idei”, a adăugat el.

Fostul mare canotor britanic Matthew Pinsent a cerut luni ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie reprogramate în 2024, Jocurile de la Paris să aibă loc în 2028, iar cele de la Los Angeles în 2032.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate