La plăcinte înainte – Liberali pe bugetul  statului!

Un fapt devenit  aproape regulă îl reprezintă modul declarativ în care noua generație de membri ai PNL se declară autentici liberali, deși în cea mai mare parte vin din sistemul bugetar. Cum spuneam, ocupă funcții în instituțiile statului, chiar dacă n-au plătit în viața lor un salariu, dar sunt ,,mari liberali” .

Și pentru că a venit vorba de ocuparea funcțiilor în domeniul administrației, promovarea se face strict pe apartenență politică, fără a mai conta profesionalismul. În majoritate, posturile pe care le ocupă sunt recompensate cu zeci de mii de lei lunar, că doar bugetul suportă asemenea artificii. Din multitudinea de exemple, ne oprim la doar câteva.

 Filiera de promovare

Cel  mai recent exemplu îl reprezintă promovarea unui membru de frunte PNL în funcția de  șef al Casei  de Asigurări de Sănătate  Hunedoara, în persoana  lui Adrian David.

După un eșec catastrofal la președinția CJ  Hunedoara, a fost promovat, recent, în funcția de  Președinte –  Director general al CAS Deva. Cum însă concursurile reprezintă, în numeroase situații o trambulină greu de trecut, s-a  ales o filieră foarte bine cunoscută în rândul partidelor politice. Pentru a fi numit în funcția de față, s-a apelat la un  tertip. În cârdășie cu Primăria Călan a fost organizat, pe 16 decembrie, un concurs de dosare prin care Adrian David a câștigat un post de inspector la Călan. Apoi, după acest pas, lucrurile au fost simple. Transfer pe un post similar la CAS Deva și, de aici, numit pe funcția de mare șef al instituției.

Nu vrem să facem referiri la ce îl recomandă pe Adrian David în această funcție de decizie, dar vrem să reamintim că anterior acesteia a mai deținut funcția de administrator public la Primăria Deva, cu un salariu brut de 20 800 lei. Adrian David a fost șeful de campanie al PNL  Hunedoara la alegerile parlamentare, unde rezultatele au fost aproape de dezastru. Noroc cu redistribuirea voturilor la Senat, unde PNL  Hunedoara  a luat doi Senatori, pe votul inițial neîndeplinind procentul necesar unui post de senator.

Prieteniile nu se dezmint

Ajunsă președinte al Organizației Județene a PNL, Vetuța Stănescu nu și-a lăsat fostul șef de la CJ Hunedoara ,, șomer”. După plecarea sa în Parlament – de reamintit că aceasta a deținut funcția de șef al CAS  Hunedoara înainte de fi promovata Secretar de Stat în Guvernul Orban. Acum, era de datoria ei să-i faciliteze fostului șef o funcție pe măsura prieteniei de ani de zile. Așadar, s-a ajuns ca David să fie promovat. Cum ? Nu mai contează principiile, ci doar gașca să fie la putere.

Regretabil rămâne un singur fapt ! Toate metehnele reproșate fostei guvernări, când PNL era în opoziție, sunt practicate cu brio de către noua gardă penelistă! Moralitate de înaltă ținută, nu?

 

Istoria scurtă a deputatei Vetuța Stănescu

Rezultatele slabe din campania pentru locale, în care Adrian David a fost umilit de PSD pentru funcția de Președinte al CJ Hunedoara, au dus la crucificarea lui Lucian Heiuș din funcția de președinte al organizației județene PNL, locul acestuia fiind luat de Vetuța Stănescu, Secretar de Stat la acea vreme. Profitând de noua conjunctură, Stănescu a ajuns rapid în vârful organizației, de unde a început să-și consolideze poziția, să-și facă simțită influența în deciziile de promovare a noilor cadre în teritoriu sau chiar să facă propuneri directe pentru anumite funcții.

Vorbind de liberali pe bugetul statului, ne întrebăm, dacă nu s-ar fi schimbat guvernul, care era statutul actualei deputate Vetuța Stănescu despre care, gurile rele spun că l-a cam executat pe Lucian Heius. Ar fi rămas Vetuța  Stănescu liberal pe bugetul soțului ei și acum?!  Puțini știu că în ultimii trei an, doamna Vetuța Stănescu a cam fost șomer, excluzând  unele participări în diverse organisme județene generate de statutul de consilier județean !

Oricum, până una alta, lucrurile sunt doar la început de drum. Urmează marea tăvăleală cu funcțiile în deconcentrate, școli și alte instituții, unde vor fi înlocuiți actualii directori cu membrii noii  guvernări.

Va mai conta profesionalismul sau doar carnetul de partid?!

Rămâne o întrebare deschisă, pe care doar realitatea o va confirma.

Cornel POENAR

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.