.

NATALIA INTOTERO: COALIȚIA A ÎNCEPUT CU STÂNGUL

La trecerea dintre ani, mulți dintre noi ne-am dorit ca 2021 să fie diferit. Ne-am dorit să avem parte de un an mai liniștit și să ne îndreptăm către normalitate. Însă, actuala putere, coaliția de centru-dreapta, le-a pregătit românilor altceva: școli închise, concedieri și numiri politice în învățământ, înghețarea salariilor, facturi mărite, înghețarea pensiilor. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile „urgente” pe care PNL și ai lor le-au luat în prima săptămână din noul an.

În doar câteva zile, marea coaliție a reușit să creeze frământări în întreaga societate românească. Prin măsurile luate, Guvernul Cîțu și-a bătut joc inclusiv de cadrele medicale din prima linie, oameni care în ultimul an ținut țara asta pe linie de plutire. Cât de trist este că, după toate sacrificiile, tocmai aceștia trebuie acum să protesteze în stradă, în frig, pentru drepturile lor?

Totodată, Guvernul a scos și pensionarii în stradă, neavând nici o intenție să majoreze pensiile conform Legii. Se plâng că nu au bani, dar nici un moment nu s-au gândit să găsească soluții. PSD va prezenta în scurt timp propriul buget, demonstrând că există resurse financiare pentru pensii și alocații.

Cu câțiva ani în urmă, Florin Cîțu, actualul prim-ministru, spunea într-o emisiune televizată că educația și sănătatea nu trebuie să fie prioritare pentru România. Găsiți cu ușurință declarația respectivă în mediul online. Acum, se pare că își pune planul în aplicare și a decis să înceapă cu politizarea învățământului. Ministerul Educației a numit peste noapte 1000 de directori în școli.

Copiii vor să meargă la școală, dar din cauza vidului administrativ nu vor avea posibilitatea asta. În loc să dezvolte și să implementeze o strategie administrativă clară pentru deschiderea școlilor, ceea ce trebuia făcut încă din primăvara anului trecut, PNL își vede interesul politic, destabilizând și mai mult un sistem aflat la limită prin numirea unor persoane cu competențe îndoielnice la conducerea școlilor.

Însă, problema nu este doar la Guvern. Din păcate, în timp ce premierul Cîțu și al său cabinet ia prea multe măsuri împotriva românilor, conducerea Camerei Deputaților nici nu se grăbește să lucreze. PNL și aliații săi nu vor să convoace ședințe în plenul Parlamentului. Sunt prea ocupați cu împărțirea funcțiilor și nu au timp să lucreze la buget. Fără un buget adoptat, fără activitate parlamentară, România stagnează, în timp ce restul statelor din UE avansează cu pași repezi către ieșirea din criză.

Chiar și în aceste condiții nefaste, alături de colegii mei social-democrați, încerc să îmi fac treaba cât mai bine. Le-am transmis 4 întrebări și interpelări miniștrilor din guvern, iar în baza răspunsurilor acestora începem déjà să conturăm inițiative legislative care să vină în sprijinul românilor. De asemenea, din opoziție, vom încerca să ne împotrivim tuturor măsurilor care au un impact negative asupra românilor.

Personal,nu pot decât să vă asigur că voi respecta întocmai mandatul încredințat de cetățeni. Voi lupta, până la capăt, pentru bunăstarea tuturor hunedorenilor și pentru viitorul județului Hunedoara! În încheiere, fac un apel public pentru PNL și USR. Convocați Parlamentul și haideți să adoptăm bugetul, pentru că țara are nevoie. Chemați parlamentarii la lucru! Haideți să reluăm cât mai repede activitatea și să fim alături de români!

 

Natalia-Elena INTOTERO

Deputat PSD Hunedoara

Președintele Comisiei pentru Învățământ

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate