.

O nouă emisiune filatelică regală: Pasiunile Regilor României

Romfilatelia introduce în circulație o emisiune de mărci poștale cu o tematică incitantă: Pasiunile Regilor României (I), care explorează interesele particulare ale monarhilor României dincolo de ocupațiile lor oficiale, de implicarea în treburile statului. Emisiunea este alcătuită din patru mărci poștale și două plicuri „prima zi” a emisiunii.

Mărcile poștale ale emisiunii ilustrează sugestiv pasiunile cunoscute ale regilor României, începând cu echitația, în care se remarcă vizibil Regele Carol I (pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei) și botanica, în care se înscrie, cu o recunoaștere internațională, Regele Ferdinand I (pe timbrul cu valoarea nominală de 1,70 lei). Într-o epocă modernă a României, regăsim pasiunea pentru filatelie a Regelui Carol al II-lea (redată pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei) și cea a Regelui Mihai I, pentru aviație (timbrul cu valoarea nominală de 19 lei).
Fiecare dintre cele două plicuri „prima zi” a emisiunii reunește într-o compoziție grafică timbre reprezentându-i pe cei patru monarhi ai României, emise în timpul domniilor acestora: între anii 1920 și 1944 (primul plic) și între anii 1909 și 1945 (al doilea plic).
Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 251 exemplare și este echipat cu un bloc special de 4 timbre dantelate + 4 viniete, al emisiunii, precum și setul de două plicuri „prima zi” având ștampila aplicată în clar cu folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 251.
Emisiunea de mărci poștale „Pasiunile regilor României (I)” va fi disponibilă începând de vineri, 22 ianuarie 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online Romfilatelia. Aceasta este completată de două plicuri „prima zi”, coala de 20 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și bloc special de 4 timbre dantelate.  https://familiaregala.ro/
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate