.

Primăria Municipiului Deva este pregătită pentru iarnă

Operatorul S.C. ,,Salubritate” S.A. Deva care asigură activitatea de curățare, transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț în municipiul nostru este pregătit pentru iarnă.

Operatorul este disponibil 24 de ore din 24 și va interveni cu echipele și utilajele din dotare pentru deszăpezirea drumurilor publice, pentru prevenirea și combaterea poleiului cu material antiderapant, pentru curățarea gurilor de scurgere, pentru transportul zăpezii, precum și alte activități specifice prevăzute în contract.
SC Salubritate are pregătite opt mașini dotate cu lamă pentru zăpadă și sărăriță, două cisterne pentru împrăștiere clorură de calciu lichidă și un încărcător frontal pentru material antiderapant.

Drumarii au pe stoc 355 tone de sare, 295 tone de nisip, 220 tone de amestec sare cu nisip și 13 tone de clorură de calciu lichidă.

Stocurile de material antiderapant vor fi suplimentate în funcție de condițiile meteo.

Firma care asigură deszăpezirea, curățarea și transportul zăpezii de pe străzile din oraș primește zilnic prognoza meteo de la Administrația Națională de Meteorologie pentru a putea interveni din timp, atunci când situația o impune.

S.C. ,,Salubritate” S.A. are și obligația de a anunța prin posturile de radio locale starea străzilor, a locurilor în care traficul este îngreunat ca urmare a lucrărilor de curățare și transportul zăpezii, străzile pe care s-a format polei și alte informații legate de activitatea de deszăpezire.

Este funcțional și Dispeceratul pentru deszăpezire care are program non-stop, până în data de 15 martie 2021.

Devenii pot suna la numărul de telefon 0254.214.143 atunci când există situații care necesită intervenția echipelor în caz de zăpadă sau polei.

Confortul și siguranța devenilor sunt prioritare pentru administrația publică locală.

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate