.

Râu de Mori: Turismul şi atragerea de investitori, priorităţi ale administraţiei locale

Fondurile europene şi promovarea obiectivelor turistice de pe raza comunei Râu de Mori se înscriu printre priorităţile administraţiei locale din această aşezare de la poalele Retezatului.

Potrivit primarului Flaviu Dilertea, zona poate fi dezvoltată prin turism, mai ales că staţiunea Râuşor este cunoscută deja printre iubitorii sporturilor de iarnă şi printre cei care apreciază natura. În acest context, conducerea primăriei va acorda sprijinul şi susţinerea necesare oricărui investitor care şi-ar manifesta interesul să colaboreze cu autoritatea locală.

„Dezvoltarea zonei se poate realiza prin turism. De aceea, suntem deschişi oricărui investitor care are o ideea de afacere. Încercăm să sprijinim toate investiţiile locale pentru că numai aşa vom putea crea noi locuri de muncă”, a menţionat primarul Flaviu Dilertea.

Pe lista de priorităţi se află şi promovarea monumentelor istorice situate pe raza comunei, cum sunt Cetatea Colţ sau Curtea Nobiliară a Cândeştilor. Ideea autorităţilor locale este de reabilita aceste obiective prin accesarea unor fonduri europene nerambursabile. Din acest motiv, primăria urmăreşte să-şi creeze o echipă foarte bună specializată în elaborarea documentaţiilor necesare pentru obţinerea finanţărilor UE.

„Sunt modele de succes ce au fost implementate şi la alte primării din ţară şi pe care le preluăm şi noi. Vom face şi schimburi de informaţii pentru a reuşi în acest demers al nostru”, a arătat edilul local.

În această perioadă, staţiunea Râuşor, situată pe raza comunei Râu de Mori, este una dintre atracţiile schiorilor din întreaga ţară. Pârtiile sunt pregătite pentru schi, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate