.

Totul în sprijinul sănătății omului, al vieții acestuia

La solicitarea mai multor pacienți din municipiul Deva și nu numai, am încercat să obținem o scurtă informare privind activitatea Spitalului Județean de Urgență Deva, din ultima perioadă a anului de care nu de mult ne-am despărțit.

Astfel, după cum ne-au informat managerul spitalului dr. Emil Stoica Mariș și directorul medical dr. Lucian Ștefan Miron, Spitalul Județean de Urgență Deva conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a este pe  Lista cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2.

Spitalul Județean de Urgență Deva este în proces de reparații capitale, cu finanțare de la Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și au fost realizate și executate lucrări de reparații curente în valoare de 256849 lei. Au fost achiziționate echipamente și aparatură medicală în valoare de 6189163 lei pentru desfășurarea optimă a activității medicale și pentru a oferi servicii de calitate superioară pacienților care se adresează unității sanitare.

Iată câteva activități medicale desfășurate: Număr teste PCR: 23318; Consultații ambulatoriul de specialitate: 36764;  Consultații UPU: 21774; Spitalizare de zi: 7765 din care: pacienți Covid – 23; Pacienți Non-Covid – 7742; Spitalizare continuă: 6253 din care: pacienți Covid – 518; Pacienți Non-Covid– 5735.

Totodată unitatea sanitară are organizat un centru de vaccinare împotriva Covid 19 conform prevederilor OMS nr. 2171/21.12.2020, situat în Deva, str.16 Februarie, nr. 2 (Baia Sărată), dotat cu două puncte de vaccinare și funcționează începând cu data de 30.12.2020, până în prezent au fost vaccinate un număr de 1000 de persoane.

În prezent, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, medicii șefi de secții/coordonatori compartimente/șefi laboratoare/șefi servicii au întocmit note de fundamentare pentru realizarea planului de investiții, aferent anului în curs.

Din punct de vedere al managementului de resurse umane a fost angajat pe perioadă determinată personal medical și nemedical în limita posturilor vacante din statul de funcții existent și sunt în desfășurare concursuri pentru posturile de medici din următoarele specialități deficitare: gastroenterologie, hematologie, cardiologie, pediatrie, neurologie, medicină de laborator, pediatrie – UPU, medicină legală, medicină de urgență.

Ioan Vlad

Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate