A fost prins prezumtivul autor al unei tâlhării comisă pe timp de noapte, în municipiul Hunedoara

În data de 26.09.2020, în jurul orei 04:25,  Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic de un șofer de taxi despre faptul că, în parcul situat în  Piața Gării, din municipiul Hunedoara se află un bărbat care declară că i-a fost sustras telefonul mobil, prin exercitarea unor acte de violenţă.

Patrula de ordine publică și echipa operativă care s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului au identificat persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 66 de ani, din comuna Zam, care a declarat că, în jurul orei 04.00, în timp ce se afla pe o bancă situată în parcul din Piața Gării din Hunedoara, ascultând muzică la telefonul mobil, lângă acesta, pe bancă, s-a așezat un bărbat care a venit în acel loc pe o bicicletă. După un timp, bărbatul necunoscut  s-a ridicat de pe bancă, i-a luat din mână telefonul mobil persoanei vătămate şi a încercat să părăsească locul, moment în care acesta, pentru a-l împiedica, a prins cu mâna de bicicletă, însă a fost lovit cu o sticlă în zona brațului și apoi cu roata de la bicicletă în zona genunchiului piciorului stâng, după care bărbatul necunoscut  a părăsit zona.

Persoana vătămată a fost transportată la U.P.U. Hunedoara pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată (prejudiciul fiind de aproximativ  1.000 de lei).  

În urma activităților investigative, telefonul mobil sustras a fost recuperat de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale și restituit persoanei vătămate. De asemenea, poliţiştii, în urma unei acțiuni organizate în data de 07.10.2021, au reușit să îl identifice şi pe prezumtivul autor al faptei.

Acesta este un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Hunedoara, care a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore şi depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea dispunerii măsurilor preventive.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celui în cauză.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. 

Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.