Actualul Guvern și „Echipa Câștigătoare” au închis Mintia și i-au lăsat pe copiii din Deva în frig

Odată cu venirea toamnei și cu scăderea temperaturilor, o parte dintre copiii din Deva retrăiesc coșmarul din primăvară. În plin val 4 al pandemiei, temperatura din sălile de clasă de la o grădiniță din Deva era, zilele trecute, de 16 grade Celsius, motiv pentru care o parte dintre părinți au ales să își țină copiii acasă pentru a nu se îmbolnăvi.

În primăvară, Guvernul a închis Termocentrala Mintia, care asigura și termoficarea Devei, fără să pună nimic în loc. Primarul Devei, liberal și el, din „Echipa Câștigătoare” a prim-ministrului Florin Cîțu, a aprobat, acum un an, un proiect de 6 milioane de Euro pentru montarea, la școli și grădinițe, de centrale termice pe gaze. Ce s-a întâmplat cu acest proiect? A fost închisă cea mai mare școală gimnazială din județul Hunedoara și copiii stau și astăzi în frig. Unii dintre ei au renunțat deja să vină la cursuri de teamă să nu se îmbolnăvească, alții s-au îmbolnăvit deja.

Ce ne facem când, de exemplu, afară vor fi 4 grade Celsius și temperaturile din sălile de clasă vor ajunge la 10 grade Celsius? Unica strategie a primarului PNL este să aștepte ca Guvernul condus de șeful său de partid să ne bage din nou în casă și copiii să treacă la școala online. Aceasta este singura strategie a liberalilor și a primarului Oancea pentru rezolvarea crizei de încălzire din Deva.

Consider că, prin nepăsare și lipsă de responsabilitate, Guvernul Cîțu și primarul liberal al Devei pun în pericol sănătatea copiilor din Deva și încurajează abandonul școlar.

27.09.2021

Deputat Anamaria Gavrilă

Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.