Alpinistul Adrian Ahriţculesei a ajuns la o bază de cercetare din Antarctica

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a ajuns la o bază de cercetare din Antarctica, de unde va pleca apoi spre Mount Sidley, unde tânărul din Petroşani şi-a propus să finalizeze „Circuitul celor 7 vulcani” şi să devină astfel primul bărbat din România care reuşeşte o asemenea performanţă.

„Adrian Ahriţculesei se află în baza Union Glacier din Antarctica, unde temperaturile sunt mai prietenoase: -12/-13 grade. Union Glacier este o bază de cercetare de unde însă pleacă şi expediţiile către Mount Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica. În timpul expediţiei şi la apropierea de vârf, temperatura însă va ajunge între – 29 şi – 31grade”, a transmis Ştefan Jurca, managerul sportivului.

De la baza Union Glacier, Adrian Ahriţculesei va zbura cu un avion de mici dimensiuni spre Mount Sidley, după care va urma un traseu de peste 40 de km pe parcursul căruia îşi va transporta echipamentul individual cu o sanie.

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a plecat, pe 4 ianuarie, spre Antarctica, unde şi-a propus să cucerească Muntele Sidley (4.285 m) şi să încheie astfel “Circuitul celor 7 vulcani”. Alpinistul de 38 de ani, din Petroşani, a ajuns pe 6 ianuarie în oraşul Punta Arenas, din Chile, unde s-a întâlnit cu organizatorii expediţiei din Antarctica.

„Circuitul celor 7 vulcani” presupune escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe şapte continente.

Prima femeie din România care a reuşit acest circuit a fost Crina “Coco” Popescu, în anul 2012, când avea doar 16 ani.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.