Anamaria Gavrilă: Țară, țară – vreți război?

Pentru că Domnul Președinte Iohannis, Domnul Prim Ministru Ciucă, Domnul Ciolacu și Domnul Câțu se pregătesc să trimită armament în Ucraina. Iar trimiterea de armament în Ucraina înseamnă o provocare pentru Moscova, un pericol imens pentru România și o pierdere sigură a Republicii Moldova.

NATO a încurajat Ucraina și acum nu o poate ajuta. Ba mai mult, Pentagonul ne spune că își doresc o Rusie slăbită? Ne întrebăm cu ce preț? Un război între NATO și Rusia nu se va duce pe teritoriul SUA sau pe teritoriul Rusiei, se va duce pe teritoriul României și al Republicii Moldova.

Cine ne bagă într-un război ar trebui sa ne și conducă spre victorie. Însă în cine să ne încredem? În Iohannis, Ciucă, Ciolacu și Câțu? Și cum să crezi că vei ieși victorios când te bagi într-un război între frați? Pentru că asta sunt ucrainienii și rușii. Iar sângele apă nu se face. Frații găsesc o cale de împăcare. Și atunci România în ce poziție se va afla?

Nici până acum atacurile din Transnistria nu au fost clarificate. Nu se știe dacă au fost ucrainienii sau rușii. Iar dacă atacurile au fost ale ucrainienilor – cum poate România să trimite arme în Ucraina?! Doamne ferește să aflăm că am înarmat Ucraina pentru ca armele să fie folosite la uciderea fraților noștri basarabeni.

Și cum putem noi să trimitem armament într-o țară a cărei președinte arată prin declarațiile sale o lipsă totală de respect pentru Republica Moldova când această țară a ajutat atât de mulți ucrainieni fugiți din calea războiului.

Oare nimeni nu poate să vadă dincolo de acest război? Nimeni nu are o viziune mai măreață decât războiul? Nimeni nu poate mai mult decât să urască și să  omoare? Nimeni nu este luminat să vadă punctele și interesele comune? Nimeni nu vrea să descopere luminița păcii din întunericul mâniei?

Pentru că prețul pentru pace nu poate fi mai mare decât prețul pe care noi toți și lumea întreaga îl va plăti într-un război mondial și nuclear. Iar câștigul de pe urma păcii va aduce mult mai mult întregii lumi decât poate aduce un război pentru ego-ul unei singure națiune.

Ce vrem să mai pierdem riscând să intrăm într-un război? Istoria ne spune că în fața sovieticilor, a ucrainienilor și a rușilor, România a pierdut teritorii importante. Care teritorii vrem să mai pierdem? Transilvania?

Spunem NU trimiterii de armament in Ucraina. Cerem neimplicarea României în război. Spunem DA păcii. E timpul să găsim soluții pentru pace, iar neutralitatea Ucrainei față de NATO trebuie declarată cât mai repede.

Deputat Anamaria Gavrilă

Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

1 răspunde
  1. Cata luciditate, tot atata drama
    Cata luciditate, tot atata drama says:

    Este tragic dar este prea tarziu pentru o solutie de bun simt. Au murit deja prea multi oameni iar Rusia lui Putin pur si simplu nu poate da inapoi….Papa asteapta de saptamani o programare pentru o intrevedere cu Putin…. Intre timp, la granita de Vest a Romaniei se fac calcule si pregatiri. Cu incuviintarea certa a lui Putin si probabil a Germaniei. Nici spre Sud si nici spre Sud-Vest nu avem prieteni…. Ghinion sau ce ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.