Anamaria Gavrilă: Vânzarea Mintiei – Dovadă de trădarea PSD şi PNL

Odată cu închiderea termocentralei Mintia în 5 Martie 2021 – 20.000 de oameni au fost lăsați în frig la Deva în plină pandemie, sute de oameni au rămas fără loc de muncă iar Transilvania și Banatul au fost condamnate să depindă de importul de energie din alte țări. Mintia este cea mai mare capacitate de producție a energiei electrice din vestul țării.

Domnule Ciucă – cum puteți să vorbiți de independența energetică a țării când dumneavoastră vindeți cea mai mare capacitate de producție a energiei electrice din Vestul țării fără să fi fost în stare să construiți altceva?

Domnule Ciolacu – cum puteți spune că partidul dumneavoastră ajută românii când ați dezamăgit un județ întreg Hunedoara – stând deoparte și lăsând pe Virgil Popescu să închidă Mintia și să închidă minele din Valea Jiului?

Un singur județ din Vestul țării a avut încredere în PSD – Hunedoara, singurul județ roșu din Vestul țării – iar PSD a întors spatele, nu a ajutat consiliul județean să ia în administrare Mintia. Afacerile grupurilor de interese din partid fiind mai mari decât job-urile oamenilor care i-au votat.

Dacă state străine sunt interesate de achiziționarea termocentrala Mintia –  înseamnă că ea poate fi profitabilă – de ce statul român nu investește în Mintia? De ce Ungaria poate să construiască capacități noi pentru ca să devină exportator de energie, străinii sunt interesați să ne cumpere nouă termocentralele- dar Guvernul român este incapabil să construiască iar poporul român trebuie să cumpere energie din import?

Mintia nu este doar cea mai mare capacitate de producție a energiei electrice din Vestul țării, este un punct strategic național care deservește siguranței naționale. Transformatoarele de la Mintia nu trebuie să ajungă în mâna unor investitori privați. Vom cere constituirea a unei comisii parlamentare de anchetă privind vânzarea Mintiei pentru că fiecare parlamentar trebuie să voteze în cunoștință de cauză – pentru vânzarea Mintiei sau pentru menținerea ei în patrimoniul național și retehnologizarea ei.

Vânzarea Mintiei nu trebuie să se facă fără acordul Parlamentului!

Deputat Anamaria Gavrilă

Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.