Angajatorii hunedoreni primesc finanţare pentru ucenicie la locul de muncă

În cadrul campaniei de informare a angajatorilor din judeţul Hunedoara, joi 16noiembrie 2016, a avut loc la sediul AJOFM Hunedoara sesiunea de comunicare cu tema „UCENICIA la locul de muncă şi programul special de STAGII PROFESIONALE pentru absolvenţii de învăţământ superior”, eveniment la care au participat 12 angajatori.

Ucenicia reprezintă formarea profesională realizată la locul de muncă în baza unui contract de ucenicie, pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Pentru acordarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru şomaj, angajatorul încheie cu AJOFM, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data expirării perioadei de probă cuprinse în contractul de ucenicie, o convenţie.

Pentru fiecare contract de ucenicie, angajatorul poate primi lunar câte 1.125 de lei. Finanţarea se acordă pe toată perioada derulării contractului de ucenicie.

Angajatorii care încheie un contract de stagiu cu absolvenții de învățământ superior, beneficiază la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 1.350 lei/luna, acordata din bugetul asigurarilor pentru șomaj în limita fondurilor alocate cu această destinație (Legea nr. 164/2017).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.