Aproape 20 mc de fag, tăiaţi ilegal de o societate din zona Geoagiu. S-au dat amenzi de 24.000 de lei

În perioada 04.10.2021 – 08.10.2021, poliţiştii Biroului de  Combatere a Delictelor Silvice, cu sprijinul reprezentanților  Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat un control privind respectarea prevederilor legale referitoare la modul de exploatare, transport, depozitare și comercializare a materialului lemnos pe raza orașului Geoagiu şi a comunelor Rapoltu Mare și Beriu, din  judeţul Hunedoara.

În urma controlului, poliţiştii au constatat săvârșirea a 3 infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori, bănuiţi de comiterea faptelor fiind  angajații unei societăţi comerciale care au tăiat fără drept și au sustras 13 arbori nemarcați din specia fag, din fond forestier național (pentru care a fost calculat un volum de 19,687 mc).

De asemenea, au fost constatate şi nereguli referitoare la modul de exploatare a materialului lemnos și nereguli referitoare la modul de reprimire a parchetelor de masă lemnoasă pe picior exploatate de către operatorul economic respectiv,  dar și de către o altă societate comercială, cât și nereguli referitoare la gestionarea materialului lemnos intrat în depozitului ocolului silvic zonal, față de care au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 24.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare faptică a 40,558 mc de material lemnos din speciile fag și rășinoase.

În cauză, poliţiştii vor continua  cercetările sub aspectul comiterii  infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori. (Foto: arhivă)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.