Atenţie, turişti! Drumul de pe Lăpușnicu Mare este închis până în 15 martie 2022

Administraţia Parcului Naţional Retezat reaminteşte turiştilor că în perioada 15.11.2021-15.03.2022 drumul de pe Lăpușnicu Mare este închis prin hotărâre CJ HD.

Atenție! Drumurile neasfaltate de pe teritoriul Parcului Național Retezat nu se dezăpezesc și există pericolul să cadă arbori peste carosabil, blocând drumul până la primavară.

Deși iarna din Retezat e de poveste, nu uita că “iarna nu-i ca vara” iar durata drumețiilor de dublează pe zăpadă.Pentru cei care planuiesc drumetii montane, vă recomandăm:– înainte de a pleca, să vă informați de starea traseelor privind nivelul de dificultate– să verificați dacă este permis accesul pe acestea pe timp de iarnă (în descrierea traseelor/ cu echipele Salvamont din zonă/ echipele de Jandarmi montani/ cu personalul APNR)– să alegeți trasee scurte (tineți cont că ziua este mai mică) și să anunțați ora aproximativă de întoarcere– să respectați traseele marcate și aveți grijă să nu provocați avalanșe– să vă adaptați echipamentul condițiilor meteo de iarnă: parazăpezi, mănuși, bețe, căciulă, frontală cu baterii de rezervă, termos cu ceai etc. (să vă hidratați și să mâncați pe traseu)– să nu vă aventurați singuri și de preferat să aveți în grup cel puțin o persoană experimentată– să faceti poze și să vă bucurați de munte responsabil!

Sursa: Parcul Național Retezat National Park

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.