Atitudine de POLITRUC!

Mai deunăzi, neavând o treabă, Tanti Cărăruie, prinse ea de veste că se țin proteste.

Făr să stea pe gânduri și făcu Potecă, tocmai în mulțime, ca să dea o geană, să se informeze.

Dar ce-i fu dat să vadă? Acolo pe stradă întălni pe nenea care îndrăznește să-i critice  tare consortul iubit, al nostru trimis, senator, din resturi, domnul Păhărel într-un gras fotel.

Vaaai! și ce urmează duoamna “senator” uită eticheta și-l bălăcări, vai ce-l mai plesni, acolo-n norod își vărsă veninul strâns de atâta timp, de când domnul plimbă ursul pe la capitală, de mână cu șefa, Tanti Lavetuta, volănind căruța, pentru care domnul Păhărel și-a pierdut carnetul și noi știm de ce!

Însă omul nostru mai critică el, pentru că numiții și chiar și aleșii fac doar promisiuni, ne pun pumnu-n gură și asteaptă ode mult peste măsură.

În concluzie, Tanti, dacă ți-ai vedea, tu, de “scama” ta, ți-ar rămâne timp să stai la șuetă cu madam Jumară (Monica Lewinsky varianta veștejită a Devei) și cu Lavetuța, să puneți la cale cum să faceti voi, să fiți fete faine și să duceți flori la niște “eroi” și apoi cucoană poate îți vin idei să nu verși otravă, să le spui la prieteni,  cum să dreagă ei,  în coaliția de la guvernare, că pe noi la Deva ne-au pus la “răcoare”. Să stai tu acasă în liniștea serii să-ți umflii penajul savurând victorii, că Pufică și Păhărel au acele”foncții” la care-au râvnit dar n-au îndrăznit nici în vis să spere, în vremuri în care unii dintre ei se mândreau cu titlul de “șomer de lux”.

Ar mai fi cam multe… chiar acum  de spus, să vă meargă fulgii,însă de asta ne vom ocupa cu ocazia curațeniei generale dinaintea următoarelor alegeri parlamentare, pentru că suntem optimiști și încă mai sperăm ca “noi gunoaiele și norodul” pe care voi credeți că-i prostiți ne vom deștepta și vă vom cere socoteală.

Materialul este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Mihaela Ioana Poenar

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.