Avram Iancu, în faţa unei noi performanţe mondiale

Înotătorul Avram Iancu, din Petroşani, a fost nominalizat pentru performanţa anului 2021 în lume la înotul în ape deschise de către World Open Water Swimming Asociation. Organizaţia mondială a apreciat faptul că bibliotecarul din Petroşani a reuşit să parcurgă 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră în domeniu.

Performanţa lui Avram Iancu, stabilită pe 9 septembrie 2021, a fost omologată, iar acesta a fost nominalizat, alături de alţi 14 sportivi din lume, pentru obţinerea titlului de „Performance of the Year”.

„În anul 2021 am decis să încerc şi înotul împotriva curentului, în susul Dunării, cum se mai spune. S-a născut astfel o nouă performanţă care, iată, este unică la nivel mondial şi este apreciată ca atare. Îmi aduc aminte că atunci era o zi friguroasă, cu o temperatură foarte scăzută pe timpul nopţii şi cu o apă foarte rece. A fost un înot în premieră şi pentru mine, dar şi pentru echipa care m-a însoţit, inclusiv pentru observatorii oficiali din Serbia şi România”, a declarat Avram Iancu.

El a arătat că pentru a reuşi să se claseze pe locul întâi în cadrul selecţiei efectuate de organizaţia mondială este nevoie ca susţinătorii săi să-l voteze pe site-ul organizaţiei, până pe 31 ianuarie. Câștigătorul va fi desemnat pe 7 februarie.

Votul online se poate exprima urmând doi pași. Susţinătorii trebuie să se înregistreze la adresa https://www.openwaterswimming.com/login/?action=register, după care Avram Iancu poate fi votat la adresa https://www.openwaterswimming.com/contestants/avram-iancu-romania-2021.

„Ceea ce a ținut de brațele mele am făcut. Am realizat o performanță unică. (…) Vă rog să mă credeți că am depășit demult perioada dorinței de afirmare și că acest demers nu este atât de important pentru mine. Mai important este pentru compatrioții noștri care mai găsesc bucurie și satisfacție doar în astfel de biruințe românești”, a mai spus Avram Iancu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.