Băiţa: Peste 160 de participanţi la competiţia de hard enduro

Dezvoltarea turismului reprezintă una dintre priorităţile aflate pe agenda publică a administraţiei locale din comuna Băiţa. Zona are un potenţial deosebit, iar promovarea unor evenimente de impact internaţional este exact ceea ce are nevoie pentru a fi cunoscută de cât mai multă lume.

Prin urmare, este de salutat faptul că aici s-a desfăşurat, în perioada 8-10 octombrie, cea de-a patra ediţie a Gol­den Mountain Enduro, practic finala Cam­pio­na­tului Național de Hard Enduro. La start s-au înscris peste 160 de concurenţi din ţară şi din străinătate, atraşi de traseele pregătite de organizatori, dar şi de modul în care administraţia locală a ştiut să-şi primească oaspeţii, de fiecare dată.

Motocicliştii au apreciat duritatea probelor de concurs, dar şi faptul că acesta s-a desfăşurat într-o zonă care are puternice legături cu cel mai preţios metal de pe planetă, zona fiind inclusă în ceea ce specialiştii în geologie au numit „patrulaterul aurului”.

„Pentru noi este o oportunitate de a ne face cunoscute meleagurile cu tot ce au ele specific, de la frumusețea și dărnicia na­turii și până la ospitalitatea localnicilor și is­to­ricul întregului areal. Ne-a dat Dumnezeu o bogăție de peisaje și ne-a binecuvântat cu multe daruri la care alții doar visează.

Mă bu­cur să constat că la această competiție, în ciu­­da valului al patrulea de pandemie COVID-19 și a restricțiilor în vigoare, au luat parte foarte mulți pasionați ai sportului cu motorul, chiar dublu ca număr, comparativ cu 2020. Vor­bim de un total de peste 160 de participanți, dintre care au ajuns chiar și din state ca Aus­tria, Cehia, Polonia, Ungaria, Germania sau Danemarca. Ca măsură obligatorie s-a im­pus testarea rapidă.

În ce ne privește, pentru ca lumea să se simtă și mai bine, ne-am gândit să contribuim la crearea unui cadru reprezentativ pentru români, în general, și anume cel în care cântecul popular ne uneș­te și ne prezintă precum o definitorie carte de vizită celor care încă nu ne cunosc foarte bine și fac parte din alte culturi. Din pro­gra­mul artistic pus în scena de la halta Băița, vi­neri după-masa, au evoluat îndrăgiți inter­preți așa cum sunt Lavinia Zselnyan, Milica Marean, Cristina Drăgulescu, Răzvan Mi­ho­nesc, Cosmin Gheban și Formația Dragas.

Mul­țumesc tuturor pentru prezență, mulțu­mesc celor implicați în organizare și aștept cu interes următoarea ediție. Să ne revedem cu drag și cu bine”, a spus primarul comunei Băiţa, Damian Diniş.

Concursul a fost organizat de Federaţia Română de Motociclism, Clubul Moto Haita din Deva, cu sprijinul direct al Primăriei Băiţa.  

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.