Spitalul Judeţean Deva organizează CONCURS pentru MANAGER

Concursul se va desfășura la sediul Spitalului Județean de Urgență Deva, Bulevardul 22 Decembrie, nr.58 , municipiul Deva,județul  Hunedoara în perioada 16.09.2019 – 30.09.2019.

Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Deva organizează concurs pentru ocuparea funcției de MANAGER PERSOANĂ FIZICĂ, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1520/2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoana fizică din spitalele publice, coroborat cu Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Hunedoara nr. 203/2019 privind aprobarea Normelor de organizare și desfășurare a concursului/examenului pentru selecționarea managerilor la spitalele publice aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara precum și HG 286/2011 completat cu HG 1027/2014.

Concursul se desfășoară în două etape, după cum urmează:

 1. Etapa de verificare a îndeplinirii de către candidați a condițiilor stabilite în anunțul de concurs – în data de 16.09.2019, ora 10.00 – etapă eliminatorie;
 2. Etapa de susținere publică și de evaluare a proiectului de management – în data de 24.09.2019, ora 10.00.

La concurs au acces persoane fizice care întrunesc cumulativ următoarele condiții:

 1. cunosc limba română, scris și vorbit;
 2. sunt absolvenți ai unor instituții de învățământ superior medical, economico-financiar sau juridic;
 3. sunt absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătății și stabilite prin ordin al ministrului sănătății, ori sunt absolvenți ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată, potrivit legii;
 4. au cel puțin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii;
 5. nu au fost condamnate pentru săvârșirea unei infracțiuni comise cu intenție, cu excepția situației în care a interveni reabilitarea;
 6. sunt apte din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic);
 7. nu au împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii.

Dosarele de concurs se depun la sediul Spitalului Județean de Urgența DevaBulevardul 22 Decembrie, nr.58 , municipiul Deva,județul  Hunedoarala Secretariat, până la data de 13.09.2019, ora 15.00 .

Dosarul de înscriere la concurs trebuie să conțină în principal următoarele documente :

 1. cererea de înscriere la concurs în care candidatul menționează funcția pentru care dorește să candideze;
 2. copia certificată pentru conformitate a actului de identitate, aflat în termen de valabilitate;
 3. copia certificată pentru conformitate a diplomei de licență sau echivalente;
 4. copia certificată pentru conformitate a documentelor care atestă absolvirea cursurilor de perfecționare în management sau management sanitar prevăzute la art.1 alin.(1) lit.c) ori a diplomei de masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ, organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată, potrivit legii;
 5. curriculum vitae;
 6. adeverința care atestă vechimea în posturi cu studii universitare de lungă durată sau copie certificată pentru conformitate a carnetului de muncă;
 7. cazierul judiciar sau declarația candidatului prin care acesta își exprimă consimțământul pentru obținerea extrasului de pe cazierul judiciar de către comisia de concurs conform Legii nr.290/2004 privind cazierul judiciar, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
 8. adeverința din care rezultă că este apt medical, fizic și neuropsihic;
 9. declarația pe proprie răspundere privind necolaborarea cu Securitatea înainte de anul 1989;
 10. copie certificată pentru conformitate a actelor (certificat de căsătorie etc.) prin care candidatul și-a schimbat numele, după caz;
 11. proiectul de management realizat de candidat;
 12. declarație pe proprie răspundere a candidatului că proiectul de management este conceput și realizat integral de candidat;
 13. declarație pe proprie răspundere că în ultimii 3 ani nu a fost constatată de către instituția competentă existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate cu privire la candidat;
 14. declarație pe proprie răspundere privind conformitatea cu originalul a copiilor de pe documentele depuse la dosarul de înscriere.            Odată cu publicarea prezentului anunț vor fi publicate și:

–  Normele de organizare și desfășurare a concursului/examenului pentru selecționarea managerilor la spitalele publice aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara aprobate prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Hunedoara nr. 203/2019,

– Bibliografia de concurs,

– Temele – cadru pentru proiectul de management.

Informații suplimentare se pot obține la telefon : 0254/214616.

 • Mențiune: La depunerea dosarului de înscriere, candidatul este obligat sa prezinte si actele in original in vederea certificării conformității acestora !!!

Precizări prind funcţionarea semaforului de la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu strada Elena Văcărescu

Direcţia Poliţia Locală Deva face clarificări privind funcţionarea semaforului de la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu strada Elena Văcărescu din municipiul Deva.

Timpii de funcţionare ai acestui semafor nu pot fi schimbaţi deoarece intersecţia respectivă este atipică (intersecţie în Z). Strada Elena Văcărescu este arteră secundară, iar timpul de şase secunde pentru virajul la stânga este suficient pentru trecerea prin intersecţie. Acest lucru este confirmat de detectorul inductiv introdus în covorul asfaltic, care stabileşte timpii de trecere prin intersecţie a vehiculelor.

Valori maxime ale traficului rutier fost atinse doar în intervalele orare: 07:40-08:00 şi 16:20-16:50. Modificările timpilor de trecere prin intersecţie se fac doar în baza valorilor de trafic emise de diagramă, cu avizul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara – Serviciul Rutier şi cu acordul scris emis de CNAIR Timişoara.

Direcţia Poliţia Locală Deva le mulţumeşte pentru înţelegere participanţilor la trafic!

S-a înjunghiat în inimă pentru a justifica lipsa unor bani care i-ar fi fost furaţi

Hunedoara. Poliţiştii au dejucat încercarea unui bărbat de a-i induce în eroare cu privire la comiterea unei presupuse infracţiuni prin care a fost deposedat de o sumă de bani.

În data de 20.08.2019, în jurul orei 13:50, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de o femeie din comuna Teliucu Inferior despre faptul că soțul ei, un bărbat în vârstă de 75 de ani, în momentul în care a ieșit din curtea casei,  a fost agresat de persoane necunoscute, care  i-au sustras o sumă de bani.

Victima le-a declarat poliţiştilor care s-au deplasat la fața locului că, în momentul în care  a plecat de la domiciliu spre magazinul din localitate,  a fost abordat de două persoane ce aveau fața mascată, unul dintre aceștia l-a prins de mâini, i-a scos portofelul din buzunarul pantalonului şi i-a sustras  500 de lei, iar cealaltă persoană l-a lovit cu un obiect înțepător în zona pectorală stângă, după care cei doi au fugit.

Persoana vătămată a fost transportată la U.P.U. Hunedoara pentru acordarea de îngrijiri medicale (în urma unei intervenții chirurgicale plăgile suferite au fost suturate).

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, iar în urma cercetărilor au stabilit că varianta expusă de bărbat nu se confirmă. Poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce se afla în fața imobilului în care locuieşte, s-a înjunghiat în zona inimii. Acesta se pare că a recurs la acest gest pentru a justifica lipsa sumei de bani pe care a reclamat că i-ar fi fost sustrasă.

În acest caz urmează a fi schimbată încadrarea juridică a faptei reclamate, cercetările în cadrul dosarului penal constituit fiind coordonare de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

Accident rutier grav pe DN7: o persoană decedată şi alte trei ranite

În data de 21.08.2019, în jurul orei 01:50, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată  despre faptul pe DN 7, în zona sensului giratoriu – Halta Geoagiu a avut loc un accident rutier.

Poliţiştii  Biroului Rutier Orăștie care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că un bărbat în vârstă de 59 de ani, din orașul Cugir, județul Alba, a condus un autoturism din direcția Orăștie – Sebeș, iar din cauza faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice a lovit parapeții sensului giratoriu, după care a pierdut controlul volanului autoturismului și a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în urma impactului cu un gard din plăci din beton, aflat pe partea dreaptă a sensului de mers.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul unui bărbat în vârstă de 63 de ani, din oraşul Cugir (pasager), şi rănirea conducătorului auto și a altor doi pasageri, în vârstă de 59 şi 71 de ani, ambii din oraşul Cugir.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat de 0,62 mg/l, alcool pur în aerul expirat.  Celui în cauză i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei .

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.

Prins de poliţişti după ce a atacat o tânără cu copilul în cărucior

Reţinut de poliţiştii hunedoreni, după ce a comis o infracţiune de tâlhărie calificată asupra unei tinere care îşi plimba copilul cu un cărucior. Prezumtivul autor al faptei este internat la o unitate medicală din Hunedoara, sub pază.

În urma activităților de cercetare desfășurate, poliţiştii  Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au identificat prezumtivul autor al unei infracţiuni de tâlhărie calificată, comisă la sfârşitul anului trecut.

Fapta a fost reclamată la data de 23.12.2018, de către o tânără din municipiul Hunedoara, care a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că, în jurul orei 17:40, în timp ce se deplasa cu un cărucior pentru copii (în care îl transporta pe fiul său) pe o alee pietonală situată pe bulevardul 1848, din Hunedoara, și vorbea la telefonul mobil, o persoană necunoscută a atacat-o din spate și  i-a sustras din mână  telefonul (în valoare de 1700  de lei), după care a fugit.

Poliţiştii au reuşit recuperarea telefonul mobil sustras, pe care l-au restituit persoanei vătămate, iar faţă de prezumtivul autor al faptei, un tânăr de 26 de ani, din Hunedoara, au emis mandat de aducere (acesta era internat la o unitate medicală din municipiul  Cluj-Napoca).

Tânărul a fost escortat în cursul zilei de ieri la sediul Poliției Municipiului Hunedoara, pentru audieri, faţă de acesta fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii  infracțiunii de tâlhărie calificată.

Tânărul a fost internat sub pază în cadrul Spitalului Dr. Alexandru Simionescu, din  Hunedoara, urmând să fie prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor preventive.

Sistări de apă potabilă, marţi, în Deva

Societatea Apa Prod anunţă că, marţi, 20 august 2019, se sistează furnizarea apei în localitatea Deva, astfel:

• între orele: 10:00 – 15:00.

Sistarea afectează străzile: Călugăreni (de la str. Dumbrăviței în sus) și Dealului.
Motivul sesizării: remediere avarie rețea str. Călugăreni nr. 88.

• între orele: 11:10 – 17:00.

Sistarea afectează străzile: Ciprian Porumbescu, Liliacului, 22 Decembrie Bl. 26, B-dul Decebal Bl. A1.
Motivul sistării: Remediere avarie rețea apă pe strada 22 Decembrie Bl. 26.

Salvată de pe munte de jandarmi

În data de 19.08.2019, Poliţia Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la plecarea de la domiciliu a unei femei de 36 de ani, din localitate, pe fondul unor probleme personale. Din informaţiile furnizate, femeia ar fi părăsit domiciliul fără a se cunoaşte întocmai intenţiile sale, familia acesteia solicitând sprijin Poliţiei.

În jurul orei 22.00, prin intermediul SNUAU 112, s-a solicitat sprijin Serviciului  Public Județean Salvamont Hunedoara şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara – Grupa de Intervenţie Montană, constituindu–se mai multe echipe mixte care au plecat în căutarea persoanei.

Acţiunea de căutare s-a desfăşurat pe mai multe direcţii şi zone, în vecinătatea Municipiului Lupeni, fiind angrenate forţe din cadrul Jandarmeriei, Poliţiei şi Salvamont.

După mai multe ore de căutări, având în vedere vegetaţia, relieful şi întunericul, persoana a fost găsită în jurul orei 00.30 de către un echipaj mixt format din 3 jandarmi montani şi un salvamontist, în zona împădurită Tusu – Lupeni.

Femeia a fost preluată de către un echipaj SMURD, pentru a fi transportată la spital şi a i se acorda îngrijiri medicale.

Un motociclist maghiar şi pasagera de lângă el, răniţi după ce au intrat într-un parapet

În data de 18.08.2019, la ora 17:22 poliţiştii Formaţiunii  Rutiere Haţeg au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 66,  în afara localității Merișor, s-a produs un accident rutier.

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a stabilit că un bărbat de 54 de ani, de cetățenie maghiară, în timp ce conducea o motocicletă din direcția Hațeg – Petroșani, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers și  a lovit parapetul ce desparte sensurile de mers.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului motocicletei şi rănirea gravă a unei femei  de 48 de ani, cetăţean maghiar, pasageră pe motocicletă.

În ambele cauze, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea va fi, în general, caniculară la nivelul întregii ţări, iar precipitaţiile în general reduse cantitativ, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni şi valabilă pentru perioada 19 august – 1 septembrie. 

În Banat, în primele zile, vremea va fi călduroasă, local caniculară pe 20 şi 21 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 35 de grade, apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile maximelor diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor, între 29 şi 31 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 17 – 18 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor sa se situeze în jurul a 15 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 24 – 28 august.

În Crişana, vremea va fi călduroasă, local caniculară pe 20 şi 21 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 34 de grade, după care aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade. Către sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor în jurul a 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 16 – 17 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media acestora să se situeze în jurul a 14 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 24 – 28 august.

În Transilvania, în prima săptămână, vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august. Aceasta va scădea, apoi, spre 28 de grade, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă. Valorile termice vor oscila între 27 şi 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 14 – 15 grade, iar ulterior minimele termice vor scădea în jurul a 12 grade. Ploile vor fi slabe şi vor fi prezente în intervalul 25 – 29 august.

În Maramureş, în prima săptămână, vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe data de 21 august. Apoi, aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. La finele celei de-a doua săptămâni de prognoză, mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor între 27 şi 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15 – 16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 13 grade. Intervalul 25 – 29 august va mai fi caracterizat de ploi, în general slabe.

În Moldova, vremea va fi călduroasă, mai ales în prima săptămână. Cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime va fi de 33 de grade şi se înregistra pe 21 august. Ulterior, până pe 28 august, valorile termice vor ajunge până la 28 de grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor între 27 şi 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15 – 16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor, urmând ca media să se situeze în jurul a 14 grade, în timp ce ploile, în general slabe, vor fi prezente în intervalul 25 – 29 august.

În Dobrogea, valorile termice diurne vor fi în creştere spre o medie în jurul a 32 de grade, în 22 şi 23 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 28 de grade. Ulterior, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiaşi valori medii de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor, astfel că vor creşte, în medie, spre 21 de grade, în zilele de 23 şi 24 august, pentru ca ulterior să scadă spre o medie de 18 grade, în 29 august, medie ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă.

În Muntenia, procesul de încălzire a vremii va continua până pe 22 august, când va fi caniculă, iar media maximelor se va situa în jurul a 35 de grade. După acea perioadă, vremea se va răci uşor şi treptat, urmând ca în data de 29 august să se înregistreze temperaturi maxime, în medie, de 30 de grade. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 31 de grade, în timp ce valorile minime vor creşte până la 19 grade în 23, 24 şi 25 august. După aceste zile, media nocturnă va scădea spre 15 grade în data de 30 august, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă, pe parcursul intervalului.

În Oltenia, procesul de încălzire a vremii va continua până în 21 şi 22 august, când vremea va fi caniculară, media maximelor situându-se în jurul a 34 de grade. Apoi, vremea se va răci uşor şi treptat, urmând ca, în data de 29 august, să se înregistreze, în medie, temperaturi maxime de 30 de grade. Ulterior, pâna la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va menţine în jurul a 30 de grade. Temperaturile minime vor creşte spre valori medii de 19 grade, în zilele de 23, 24 şi 25 august, pentru ca ulterior acestea să scadă spre o medie în jurul a 16 grade, în data de 30 august, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25 – 27 august.

La munte, valorile termice diurne vor fi în creştere spre o medie în jurul a 23 de grade, în 21 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 18 de grade. Ulterior, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiaşi valori medii de 18 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor, astfel că vor creşte, în medie, spre 13 grade în 21 şi 22 august, pentru ca ulterior să scadă uşor spre o medie de 10 grade, în 29 august, ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor, mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în intervalul 24 – 29 august./www.digi24.ro

Alertă de călătorie în Spania: Circulație restricționată în zona transfrontalieră Biriatou

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau doresc să călătorească cu autoturismul dinspre Regatul Spaniei către Republica Franceză prin punctul transfrontalier Biriatou că, în perioada 23-26 august 2019, autoritățile locale au anunțat activarea unui plan operațional pentru a face față posibilelor perturbații de circulație ce ar putea apărea cu ocazia desfășurării Summit-ului G7 de la Biarritz (Republica Franceză).

Având în vedere că, în perioada menționată, autoritățile Republicii Franceze vor intensifica controalele de securitate și vor aplica restricții pentru transporturile rutiere grele și agabaritice, pe cale de consecință autoritățile spaniole au instalat semne informative, în ambele direcții, pentru parcările autostrăzilor AP-1, AP-8 și drumului național N-1, au început să distribuie broșuri în zonele de servicii și se continuă o informare prin panourile de mesaje instalate pe căile rutiere, îndemnând cetățenii să acceseze informațiile utile din pagina de Internet oficială www.trafikoa.eus și prin intermediul telefonului local unic de informații rutiere „011” – care funcționează în regim permanent, 24/7 sau al celui european unic de urgență „112”.

Se recomandă conducătorilor auto să evite, pe cât posibil, trecerea prin acest punct transfrontalier.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 și ale Consulatului General al României la Bilbao: +34944245177, +34944233963, +340944256271, +340944256272, +340944256273,  apelurile fiind redirecţionate  către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Madrid: +34649656032 și al Consulatului General al României la Bilbao: +34608956278.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://bilbao.mae.rohttp://madrid.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Atenţie, şoferi! Trafic restricţionat pe A1, Deva – Sibiu

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Sibiu – Deva,  sunt instituite următoarele restricții:

– sensul de mers Sibiu-Deva, între km 249+500m şi 251, se restricționează banda de urgenţă şi prima bandă, până la ora 20:00 pentru reparații carosabil.

Recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza în zona lucrărilor să circule cu atenţie sporită.

A dispărut de la Centrul de Plasament din Orăştie

În data de 17.08.2019, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de către  personalul Centrului de Plasament Orăștie despre faptul că minorul MOLDOVAN ALEXANDRU SEBASTIAN (foto), în vârstă de 16 ani, a plecat voluntar din centrul de plasament în jurul orei 20:30 şi nu a mai revenit.

În urma sesizării, au fost alertate patrulele de poliție, care au efectuat verificări pe raza Municipiului Orăștie şi a localităţilor limitrofe, în zona benzinăriilor şi a stațiilor mijloacelor de transport în comun, cercetările fiind extinse  pe raza altor localităţi, unde sunt informaţii că ar putea fi minorul.

La data plecării din centru, minorul era îmbrăcat cu pantaloni tip blue-jeans de culoare albastră, tricou de culoare albă și încălţăminte (adidași) de culoare albastră.

Minorul a mai plecat voluntar din Centrul de Plasament Orăștie în mai multe rânduri, atât în anul 2018 cât și în anul 2019 (de fiecare dată acesta fiind identificat de poliţişti pe raza municipiului Hunedoara).

Poliţiştii continuă  activităţile în vederea identificării minorului, faţă de care a fost solicitată măsura urmăririi naţionale.

Persoanele care deţin informaţii utile anchetei sunt rugate să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

De luni, persoanele fizice au acces la încă 20.000 de vouchere ”Rabla Clasic”

Persoanele fizice care vor să-şi caseze un autoturism mai vechi de opt ani pot merge începând de luni, 19 august, la producătorii validaţi pentru a accesa “Rabla Clasic”, ca urmare a suplimentării programului cu 130 de milioane de lei, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

”Începând de luni, 19 august 2019, ora 10:00, persoanele fizice pot merge la producătorii validaţi pentru îndeplinirea formalităţilor de înscriere în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (“Rabla Clasic”). Programul “Rabla Clasic” a fost suplimentat cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare. Astfel, numărul primelor de casare acordate în anul 2019 va depăşi numărul primelor de casare acordate până acum de Administraţia Fondului pentru Mediu în cei 16 ani de când se derulează acest program, totalizând 55.000 de prime de casare acordate în cadrul acestui an”, notează instituţia.

Cuantumul primei de casare pentru Programul “Rabla Clasic” este de 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare şi se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcţionare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).

De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, ajungându-se astfel la acordarea unei finanţări în cuantum de 9.200 lei./www.alba24.ro

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale în minivacanţa de Sfânta Maria

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, potrivit CNAIR, în perioada 14 – 18 august 2019, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă pe mai multe artere rutiereastfel:

 

Indicativ

drum

Traseu

Sens de

parcurs

Zilele și intervalele orare de aplicare a restricției

miercuri

14 august 2019

joi

15 august 2019

vineri

16 august 2019

sambata

17 august 2019

duminica

18 august 2019

A2

Bucureşti (intersecţia A2 cu DNCB) – Fundulea – Lehliu – Feteşti – Cernavodă – Constanţa (intersecţia A2 cu A4)

București – Constanța

16,00

 –

22,00

06,00

22,00

06,00

22,00

06,00

22,00

Constanța – București

06,00

22,00

DN7

Piteşti (intersecţia DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veştem (intersecţia DN7 cu DN1)

ambele sensuri

16,00

22,00

06,00

22,00

06,00

22,00

DN39

Agigea (intersecţia DN39 cu DN39A) – Mangalia (limită municipiu)

ambele sensuri

16,00

22,00

06,00

22,00

06,00

22,00

06,00

22,00

06,00

22,00

DN22C

Murfatlar (intersecția DN22C cu DN3) – Cernavoda (intersecția DN22C cu A2)

Murfatlar –

Cernavodă

06,00

22,00