Poliția Locală Hunedoara a aplicat, în noiembrie, amenzi în valoare de aproape 40.000 de lei

Raportul Direcției Poliția Locală din cadrul Primăriei municipiului Hunedoara arată că în luna noiembrie a anului 2018 au fost aplicate 115 sancțiuni, dintre care 42 au fost avertismente și 73 – amenzi, valoarea totală a amenzilor însumând 39.265 de lei.

În cadrul Biroului Ordine Publică și Evidența Persoanelor, misiunea specifică s-a executat cu un număr mediu de 31 de polițiști locali. Dintre activitățile acestui birou, enumerăm: supravegherea zilnică a locurilor și zonelor stabilite, controale privind modul de depozitare a deșeurilor menajere și industriale, respectarea regulilor de comerț și desfășurarea corespunzătoare a activităților din piețe (în târgul de vechituri care are loc în fiecare sâmbătă), măsuri de ordine cu ocazia manifestărilor cultural-artistice și sportive organizate la nivel local, măsuri de ordine publică în zona cimitirelor de Ziua Morților, asigurarea măsurilor de ordine cu ocazia mitingului organizat de Sindicatul Siderurgistul în data de 2 noiembrie 2018, participarea împreună cu reprezentantul Asociațiilor de Proprietari și executorul judecătoresc la punerea în aplicare a unor hotărâri de evacuare (în total, 8 evacuări), meciuri de fotbal în cadrul Ligii a III-a, la stadionul din municipiul Hunedoara, verificarea contractelor de închiriere ale persoanelor care locuiesc în blocul G2 de pe strada Mureșului, măsuri de ordine publică cu ocazia desfășurării unor manifestări la Castelul Corvinilor, aplanarea unor stări conflictuale, constatarea de infracțiuni, soluționarea sesizărilor cetățenilor, preluate telefonic prin dispecerat (73 de sesizări) și în scris (16 sesizări) etc.

Astfel, Biroul Ordine Publică și Evidența Persoanelor a aplicat 43 de amenzi în valoare de 24.300 de lei și 11 avertismente.

Biroul Control Comercial, Disciplină în Construcții și Mediu are ca obiective ale controalelor pe linie de activitate comercială: verificarea legalității activităților de comercializare a produselor în piețele agroalimentare Obor și Dunărea, verificarea existenței autorizațiilor de funcționare la locul de desfășurare a activităților comerciale, verificarea existenței vizei în termen a autorizației de funcționare, verificarea respectării regulilor și normelor de comerț și a prestărilor de servicii în conformitate cu prevederile legale.

În luna noiembrie 2018, polițiștii Biroului Control Comercial, Disciplină în Construcții și Mediu au verificat 59 de societăți comerciale, aplicând 19 sancțiuni – 16 avertismente verbale și trei avertismente scrise. De asemenea, pe linie de disciplină în construcții și afișaj stradal, au fost efectuate 34 de controale, în urma cărora polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale: una pentru lucrări de modificare construcții fără autorizație de construcție, alta pentru lucrări de extindere și modificare spațiu comercial fără autorizație de construcție. De asemenea, au fost convocate la sediul Poliției Locale două asociații de proprietari care au fost avertizate verbal în legătură cu lucrările de termoizolații aflate în curs de execuție, fiind îndrumați să urmeze etapele necesare intrării în legalitate.

Polițiștii locali au efectuat 48 de controale la societăți comerciale, în vederea verificării respectării obligațiilor privind întreținerea curățeniei, a locurilor de depozitare a diferitelor materiale, a  trotuarelor, căilor de acces, a parcărilor, precum și verificarea existenței contractelor de salubritate. Sancțiunile aplicate de acest birou din cadrul Direcției Poliția Locală sunt în număr de șapte, pentru luna noiembrie, dintre care 5 avertismente verbale și 2 avertismente scrise. Amenzile aplicate au totalizat 3.000 de lei.

Pe parcursul lunii noiembrie 2018, Biroul Dispecerat, Baze de Date și Logistic a înregistrat 120 de sesizări prin dispecerat, dintre care 73 telefonice, șase sesizări preluate de la Dispeceratul 112 al Poliției Române, precum și alte activități specifice.

Biroul Circulație, a cărui activitate s-a desfășurat în luna noiembrie cu un număr de 10 polițiști locali, asigură permanent, 24 de ore din 24, o patrulă pentru participarea la activități specifice, organizate în zona școlilor, parcări pe zona verde, parcări de domiciliu, indicatoare de circulație, în cazul unor evenimente neprevăzute (calamități naturale – inundarea unor sectoare de drum aflate în administrarea municipalității) sau la fluidizarea traficului în zonele unde se execută lucrări de reabilitarea drumurilor din municipiul Hunedoara sau marcarea acestora: Bulevardul Mihai Viteazul, Strada Popa Șapcă, amenajarea parcărilor de domiciliu etc., avertizarea proprietarilor de mașini care parchează pe zona verde sau care își expun spre vânzare autovehiculele etc.

În noiembrie, Biroul Circulație a aplicat 26 de avertismente și 28 de amenzi cu o valoare totală de 11.965 de lei.

Totalizate, sancțiunile aplicate de polițiștii Direcției Poliția Locală sunt în valoare de 39.265 de lei.

Pentru reclamații / sesizări de competența Poliției Locale, cetățenii pot apela non-stop Dispeceratul Poliției Locale la nr. de telefon permanent 0254-711959.

Bugetarii vor avea încă 2 zile libere la acest sfârşit de an

Guvernul a adoptat joi un proiect de hotărâre prin care stabilește că bugetarii vor sta acasă pe 24 și 31 decembrie 2018. Firmele private au însă opțiunea de a ignora această reglementare, deși în cazul multor firme deja s-a stabilit ca în aceste zile programul să fie redus sau angajații să aibă posibilitatea să-și ia liber pentru a face ”punte” între Crăciun și Revelion.

Nu se va munci pe 24 și 31 decembrie 2018, zile care pică lunea, între weekend și liberele legale de Crăciun și între weekend și liberele legale de Anul Nou.

Aceste zile libere suplimentare ar putea fi recuperate de bugetari în prima lună a anului 2019, fie prin prelungirea programului de lucru, fie prin două zile de sâmbătă.

Cele două zile libere legale de Crăciun pică anul acesta marțea și miercurea, adică pe 25 și 26 decembrie, iar cele două zile libere legale de Anul Nou pică tot marțea și miercurea, adică pe 1 și 2 ianuarie 2019.

Atenţionare de la metorologi: Cod portocaliu de ninsori si viscol

Din această noapte până duminică dimineaţă, regiunile sud-vestice se vor afla sub cod portocaliu de vreme severă.  Se vor semnala ninsori abundente şi viscol în jumătate de ţară. 

Codul portocaliu vizează judetețe Timiș, Caraș, precum și zonele montane ale județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova. Acesta va fi în vigoare de mâine dimineață de la ora 6.00 până duminică la ora 12.00, timp în care va ninge abundent, 60-70 cm de zăpadă proaspătă se vor depune în aceste zone. Vântul va sufla cu putere, la munte va depăsi 70 km/h, iar zăpada va fi viscolită.

Din această noapte, de la ora 23.00, Banatul, sudul Crișanei, o parte din Oltenia, nordul Munteniei, și zona de munte a Moldovei vor intra sub cod galben de ninsori și vânt puternic. Aici se vor depune straturi de 30 cm de zăpadă, iar vântul va bătea cu 45-50 km/h, în special în regiunile sudice și sud-vestice, iar la munte rafalele vor depăși 60 km/h.

Vom avea un weekend cu vreme de iarnă în cea mai mare parte a țării. Mai ferite vor fi Moldova, Maramureșul și Dobrogea.

Ninsorile se vor transforma în ploi, crescând riscul de polei.

Bucureștiul nu se află sub cod galben de ninsori. Meteorologii anunță că va ninge și aici în cursul acestei nopți, vântul se va intensifica. Weekendul va începe cu un strat nou de zăpadă, care însă se va topi pe parcursul zilei de mâine. Ninsorile se vor transforma în ploaie, iar treptat stratul de zăpadă se va topi.

În orele următoare, norii se vor înmulţi treptat dinspre sud-vestul teritoriului şi va ninge în special după apus. Strat de zăpadă mai consistent se va depune în Carpaţii Meridionali, în sudul Crişanei, în Banat şi local în Muntenia şi-n Oltenia. Totodată, în regiunile sudice, sud-vestice şi în spaţiul montan învecinat, vântul va depăşi 70 km/h.

Câteva raze de soare vor putea fi astăzi zărite în Bucureşti şi se vor atinge maximum 3 grade Celsius. Înnorările se vor accentua spre seară, când va ninge şi vântul va prinde putere. Mâine, ninsorile se vor transforma treptat în ploaie, aşa că stratul de zăpadă depus peste noapte se va topi. Vântul va sufla cu până la 50 km/h şi va accentua senzaţia de frig. Precipitaţiile vor continua cel puţin până luni, iar temperaturile nu vor trece de 4 grade.

La munte, va fi iarnă autentică în perioada următoare. Până duminică, va ninge moderat cantitativ în masivele vestice şi în Carpaţii Meridonali, unde vântul va sufla cu peste 70 km/h. Apoi, ninsorile se vor muta treptat spre est, iar luni vor fi prezente în Carpaţii Orientali şi local, în masivele sudice.

ŞAH: Turneu pentru elevi la Deva

Clubul de șah din Deva a organizat în municipiul de la poalele Cetății o competiție reușită, la care au participat peste 60 de tineri sportivi din Alba Iulia, Sebeș, Simeria și Deva, iubitorii acestui sport.

Clubul devean a găsit și parteneri importanți în derularea acestui nou turneu, iar Rotary Club Deva Castrum și Hotel President Deva au asigurat celor care au participat, locații și premiile pentru cei mai buni șahiști.
Întrecerile din cadrul turneului dotat cu Cupa „Rotary Deva Castrum” s-au disputat în sistem elevețian, cu 5 runde și au fost spectaculoase, mulți dintre asistenți fiind surprinși de evoluția și soluțiile gășite de unii tineri dintre cei care au evoluat la turneu.
Dintre cei 10 participanți la categoria Preșcolari s-a evidențiat Alexandru Sechel, urmat în clasament de către Victor Sava și Luca Stratica. La categoria amatorilor (participanți de clasele I – VIII) unde au fost 38 de participanți dar a câștigat David Foltuț urmat de Abel Reilea­nu și Florin Negrilă.
La nivelul sportivilor legitimați (clasele I-VIII) –unde au fost prezenți 13 sportivi a câștigat Francesca Maniul urmată Ianis Tarciuc și Tudor Mihăescu Duță.
De menționat că la fiecare secţiune, legitimaţi şi nelegitimaţi, sau acordat ca premii pentru locul 1 un trofeu şi o medalie, iar toţi copiii parti­cipanţi au primit din partea organizatorilor diplome şi medalii, plus o serie de premii surpriză. (Foto: arhivă)

Accident mortal, în această dimineaţă, pe DN 7 în localitatea Gothatea

Pompierii Secţiei Ilia, specializaţi în prim ajutor şi descarcerare, au intervenit, vineri dimineaţă, la un accident rutier în care a fost implicat un autotren ce s-a răsturnat.

În urma evenimentului rutier șoferul camionului, în vârstă de 40 de ani, a decedat, fiind încarcerat. În sprijinul pompierilor a acţionat și un echipaj al Drumurilor Naţionale pentru scoaterea victimei și ridicarea camionului. Autotrenul, înmatriculat în judeţul Argeș, transporta carcase de porc./fb ISU Hunedoara

Indicatorii economico-sociali ai judeţului prezentaţi în şedinţa Colegiului Prfectural

Luni,17decembrie 2018, ora 10.00, în sala de videoconferință a Prefecturii județului Hunedoara, va avea loc ședința Colegiului Prefectural.

P ordinea de zi a ședinței se află următoarele teme:

  1. Prezentarea principalilor indicatori economico-sociali ai judeţului Hunedoara pe primele 9 luni ale anului 2018.

            Prezintă: Direcţia Judeţeană de Statistică Hunedoara.

 

  1. Raport privind rezultatele acțiunii de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Hunedoara, desfășurată în perioada 19-20 noiembrie 2018.

            Prezintă Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara.

 

  1. Informare privind modul în care este asigurată protecția unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2018-2019. (material comun întocmit de ISJ Hunedora, IPJ Hunedoara, IJJ Hunedoara și ISU Hunedoara).

            Prezintă: Inspectoratul Şcolar Județean Hunedoara.

 

            4.Stabilirea măsurilor necesare pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și pentru protecția consumatorilor premergător și în contextul Sărbătorilor de iarnă 2018-2019.

            Prezintă: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara.

 

            5.Diverse.

Apă mai bună în tot judeţul, graţie fondurilor europene

Compania de apă SC Apa Prod SA Deva a finalizat cel de-al treilea proiect de mare anvergură realizat cu fonduri europene.

Aproape 200 de kilometri de reţele de apă potabilă şi de canalizare au fost construiţi sau reabilitaţi în cadrul unui proiect derulat de compania publică Apa Prod SA Deva, al cărei acţionar este Consiliul Judeţean Hunedoara, finanţarea investiţiei în valoare de 103,36 milioane euro fiind asigurată din fonduri europene.

Proiectul a început în februarie 2013, când s-a semnat contractul de finanţare, iar lucrările s-au încheiat după trei ani, după care au urmat alţi doi ani pentru notificarea defectelor.

“Prin acest proiect s-au realizat investiţii importante în infrastructura de apă şi apă uzată a judeţului Hunedoara. Între acestea se numără două staţii de tratare a apei în localitatea Sântămăria Orlea, care deservesc toată regiunea Haţeg-Călan-Deva-Simeria şi care asigură un debit de 700 de litri de apă pe secundă. O altă staţie de tratare a apei este la Brad-Crişcior şi are un debit de 60 de litri pe secundă, fiind în măsură să asigure apa potabilă pentru toată zona Brad”, a Delia Doană, manager de proiect.

Reabilitări de staţii şi rezervoare

În acelaşi proiect au mai fost reabilitate staţiile de epurare a apei din localităţile Deva şi Sântuhalm, cele două având posibilitatea să prelucreze apele uzate de la 185.000 de locuitori.

În plus, au fost reabilitate rezervoarele de apă potabilă din Deva şi Hunedoara, iar în oraşul Călan s-a rezolvat problema deficitului de apă şi a rezervei de incendiu.

La rândul său, directorul general al operatorului regional de apă, SC Apa Prod SA, Victor Arion, a menţionat că proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara este cel de-al treilea încheiat, după anul 2001, de compania publică aflată în subordinea CJ Hunedoara.

“Proiectul s-a derulat în 17 localităţi din judeţul Hunedoara. Obiectivul acestuia a fost îmbunătăţirea standardelor de viaţă şi a standardelor de mediu. În continuare, ne propunem să atragem fonduri nerambursabile şi din exerciţiul financiar 2014-2020, bani din care să continue investiţiile în infrastructura de transport a apei potabile şi a celei uzate”, a spus Arion.

103 milioane euro

În valoare de 103,36 milioane euro, proiectul a fost finanţat în cadrul POS Mediu 2007-2013, contractul de finanţare fiind semnat în februarie 2013.

Sumele alocate au provenit în proporţie de 82,7% din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 10,17% de la bugetul de stat, 0,94% de la bugetele locale ale primăriilor pe raza cărora se află beneficiarii investiţiei, iar 6,19% reprezintă cofinanţarea companiei Apa Prod SA Deva.

Avram Iancu, distins cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler

Înotătorul Avram Iancu a fost distins cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler în semn de “înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala performanţă sportivă, pentru determinarea, pasiunea şi perseverenţa cu care şi-a desăvârşit poziţia de înotător ultra-performant la nivel naţional şi internaţional”.

Distincţia i-a fost acordată bibliotecarului din Petroşani de către preşedintele României, Klaus Iohannis, care, de altfel, l-a felicitat şi invitat pe Avram Iancu, la recepţia oficială dată de Preşedinţie pe 30 noiembrie, în cinstea Zilei Naţionale a României.

Avram Iancu s-a arătat onorat de medalia primită arătând că distincţia primită reprezintă o încununare a eforturilor pe care le-a depus în ultimii cinci ani pentru promovarea imaginii ţării noastre.

„Este onorant pentru mine să primesc cea mai înaltă distincţie a ţării mele pe care am încercat să o promovez, cum am putut eu mai bine, oriunde am fost în lume. Le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit de-a lungul timpul în acţiunile mele”, a spus Avram Iancu.

Performanţe

Anul acesta, Avram Iancu a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă. El a înotat zilnic, fără costum de neopren şi fără labe de înot, între 13,8 şi 15 kilometri, la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius.

El şi-a început cursa pe 2 septembrie din locul în care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs înot, în vara lui 2017, pe întreg cursul Dunării.

Polisportivul din Petroşani mai este cunoscut şi pentru performanţa sa prin care a parcurs înot Canalul Mânecii, în august 2016, fără să poarte costum de neopren sau labe de înot.

 

Avarie la reţeaua de apă din Hunedoara. Ce blocuri rămân fără apă potabilă?

Societatea Apa Prod anunţă că, vineri, 14 decembrie a.c., se sistează furnizarea apei potabile în municipiul Hunedoara, în intervalul orar  09:00- 15:00, astfel:

STRĂZI AFECTATE: Ghioceilor bl.37, Eroilor bl.24, 26, 30 și 36, Rândunicii bl.25 și 27 sc. D, E și F, bl.28 sc. A, B și C, Rozelor bl. 27 sc. A, B și C, bl.28 sc.D, E și F, bl.31, Independenței bl. 22A, bl.29, bl.32 și Mioritei bl.35.

MOTIVUL: Remediere avarie rețea pe str. Eroilor bl.30, sc.B.

Urmărit internaţional de către autorităţile judiciare germane, prins la Hunedoara

 În data de 12.12.2018, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale şi cei ai Biroului de Investigații Criminale Hunedoara au efectuat o acţiune în urma căreia au depistat, pe raza municipiului Hunedoara, un tânăr de 24 de ani, din municipiul Hunedoara, aflat în urmărire internațională.

Tânărul este cercetat de autoritățile judiciare din Germania pentru săvârșirea, pe teritoriul acestui stat, a mai multor infracțiuni de furt calificat (în special aparatură electronică).

În baza mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare din Germania, hunedoreanul a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia, care a emis pe numele său ordonanță de reținere pe o durata de 24 de ore. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Hunedoara şi urmează a fi prezentat Curții de Apel Alba-Iulia cu propunere de arestare preventivă. (Foto: arhivă)

Peste 6200 de articole pirotehnice interzise la comercializare, confiscate la Brad

Dosar penal şi peste 6200 de bucăţi de articole pirotehnice interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti, în urma unui control ce a avut loc miercuri,  în municipiul Brad.

În data de 12.12.2018, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat un control la punctul de lucru, situat în municipiul  Brad, al unei societăţi comerciale, unde au ridicat peste 6200 de obiecte pirotehnice comercializate fără respectarea prevederilor legale.

Poliţiştii au identificat 6.244 de bucăţi de articole pirotehnice („jerbe cu scântei”, „vulcani”, petarde) ce erau oferite spre vânzare, deşi făceau parte din categoria F2 (care nu sunt permise la comercializare către publicul larg).

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice (faptă prevăzută şi pedepsită art. 37, alin 1, lit. c,  din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive).

Întreaga cantitate de produse pirotehnice a fost ridicată de poliţişti, pentru cercetări.

În atenția președinților asociațiilor de proprietari din municipiul Deva!

Direcția de Asistență Socială Deva invită președinții asociațiilor de proprietari din municipiul Deva să se prezinte, începând de joi, 13 decembrie 2018, între orele 9:00-16:00, în clădirea Minvest Deva (Piața Unirii), camera 38, pentru încheierea contractelor de furnizare a serviciilor de salubritate cu noul operator din municipiu – Asocierea S.C. Brai-Cata – S.C. Ted Trans S.R.L.

Pentru încheierea noilor contracte sunt necesare: copie certificat cod fiscal al asociației de proprietari, tabelul nominal cu numărul de persoane din asociația de proprietari și ștampila asociației de proprietari.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0254.218.030, de luni până joi – între orele 8:00-16:30, și vineri – între orele 8:00-14:00.

Hoţii de material lemnos, în vizorul poliţiştilor hunedoreni

La data de  11.12.2018, în jurul orei 15:10, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Ilia, care conducea pe raza localităţii un autoturism cu număr de înmatriculare eliberat de autoritățile franceze, care, în urma verificărilor, s-a dovedit că nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculat în circulaţie.

În autoturism, bărbatul transporta un metru cub de material lemnos, din specia gorun, fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos, motiv pentru care materialul lemnos a fost ridicat şi predat în custodia Ocolului Silvic Ilia. Conducătorul auto a  fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de  5.000 de lei.

De asemenea, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

***

Tot ieri, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor Postului de Poliție Buceș și al personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Brad, au efectuat o acțiune privind combaterea tăierilor ilegale, transportul și comercializarea materialului lemnos, pe raza comunei Buceș și a comunei Blăjeni.

În cursul acţiunii, pe raza comunei Buceș, pe un teren acoperit cu vegetație forestieră,  situat în fondul forestier național (proprietate privată),  poliţiştii au identificat  11 cioate, de diferit specii și dimensiuni,  provenite de la arbori tăiați fără drept.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constat faptul  că materialul lemnos a fost exploatat ilegal  de un tânăr de 24 de ani, din comuna Buceș, la domiciliul căruia a fost identificaţi 0,78 mc. lemn foc (din specia carpen) și de un bărbat de 37 de ani, din aceeaşi comună. La domiciliul celui din urmă, poliţiştii au identificat 1,42 mc lemn de foc (tot din specia carpen).

Întrucât cei doi  nu dețineau documente legale de proveniență, poliţiştii au aplicat măsura de reținere în vederea confiscării materialului lemnos aferent tăierilor ilegale și a unei drujbe. De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu 4.000 de lei pentru fiecare persoană în parte și s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

Cu ocazia aceloraşi verificări, la domiciliul unei tinere de 26 de ani, din comuna Buceș, a fost identificat 1,11 mc lemn foc din specia fag pentru care aceasta nu deținea documente legale de proveniență, iar la domiciliul unei femei din aceeaşi comună a fost identificat 1,17 mc lemn foc din specia fag, pentru care nici aceasta nu deținea documente legale de proveniență.

Faţă de cele două persoane a fost luată măsura sancționării contravenționale, dar şi măsura confiscării materialului lemnos deținut ilegal.

Distrugere de muniţie în Poligonul Dealul Paiului!

Unitatea Militară 01794 aduce la cunoștința cetățenilor că JOI, 13decembrie 2018, întreorele 8:00-16:00 va efectua lucrări de distrugere a muniţiei în Poligonul Dealul Paiului, din municipiul Deva.

Populaţia este rugată să nu intre în zona poligonului în timpul executării acestei activităţi.