BREAKING NEWS: DNA are treabă la CJ Hunedoara!? Un scandal uriaș sfâșie din nou instituția!

Administratorul Public se autoincriminează și recunoaște într-un interviu pentru Gazeta de Dimineață că face ilegalități:

  1. Afirmă public că C.J. Hunedoara are FIRMĂ DE REPARAȚIE A DRUMURILOR care face lucrări în județ – legal nu există așa ceva!
  2. Că operatorul care a stricat drumul județean Bretea-Ilia trebuia să îl și repare, dar nu a făcut acest lucru.
  3. Că el, Costel Avram, a reparat drumul (că așa a vrut el) cu banii hunedorenilor din Consiliul Județean la „mica înțelegere”! Că operatorul nu „a fost operativ”!
  4. Că nu există procedurile legale pentru această execuție!

Iată și declarația:

„Primarul (primarul din comuna Ilia – n.r.) suna întruna la Consiliul Județean că drumul este praf și că acolo au loc multe accidente. I-am pus în vedere operatorului de la autostradă să-l repare. Nu a fost operativ. Ce trebuia să fac eu? Să stau cu mâinile în buzunar, să mă fac că nu aud? Am reparat drumul cu firma Consiliului Județean”, spune Costel Avram, administratorul public al județului pentru GDD!

Problema apare când studiem site-ul C.J.și descoperim că exista un proiect pe fonduri pentru acest tronson de drum:

Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Titlul proiectului: „Modernizare – Culoar Trafic Mureş Nord: DN7 (Gelmar) – Geoagiu Băi –

Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN7 (Ilia)

Adica: DJ 706 A – Ilia – Sârbi – Brănișca –Păuliș Lunca –Băița – Ormindea – Vălișoara – DN 76 (km

0+000 – 19+700);

În ceea ce privește C.J., încă o sesizare la DNA este iminentă, iar șeful lui Avram trebuie să știe că astfel se întâmplă când lucrurile scap de sub control și, după cum zice o vorbă din popor, „gura bate… ”

Drumul trebuia reparat, așa cum trebuie reparate zecile de drumuri stricate, dar acest lucru trebuie să fie făcut în mod legal și fără firme „ale Consiliului Județean”! (Foto: ziare.com)

Articolul integral il puteti citi aici:

https://gddhd.ro/actualitate/cj-hunedoara-locul-unde-sare-capacul-de-pe-oala-unde-este-limita-administrativa/

Cristian GROS

Deputatul Lucian Heiuş – sceptic în privinţa bugetului de stat pe anul viitor

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2019 ar fi trebuit să intre deja în dezbatere publică.

Deputatul liberal Lucian Heiuş este sceptic în ceea ce priveşte posibilitatea ca Parlamentul să adopte, în acest an, proiectul legii bugetului de stat pentru 2019. În opinia parlamentarului hunedorean, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, ar trebui să se concentreze pe respectarea termenelor în ceea ce priveşte viitoarea lege a bugetului.

„Incompetenţa domnului Teodorovici se vede prin acest lucru- pentru anul 2019 bugetul general consolidat va fi aprobat probabil, undeva prin ianuarie. Dacă eşti un ministru responsabil, ce este mai important într-o ţară? Legea bugetului pe baza căreia şti cum funcţionează şi cum se dezvoltă România anul viitor. Nu este în dezbatere publică şi nu cred că se va întâmpla până după 15 decembrie”, a apreciat Lucian Heiuş.

În opinia sa, ministrul de Finanţe greşeşte şi atunci când susţine că trebuie concediaţi angajaţi din ANAF, apreciind că în cadrul instituţiei este o lipsă acută de personal pentru a putea realiza încasările necesare la bugetul de stat.

Susţine exploatarea de la Certej

În ceea ce priveşte exploatarea de la Certej, derulată de o companie canadiano-română, deputatul PNL este de părere că aceasta trebuie să înceapă să funcţioneze.

„Eu susţin şi îmi doresc ca această exploatare să înceapă să funcţioneze. Eu întreb, oare noi, ca români, suntem mai bogaţi pentru că avem nişte zăcăminte în subsolul ţării – date de Dumnezeu, sau dacă reuşim să le exploatăm, să le scoatem la suprafaţă, să le valorificăm, iar banii să fie folosiţi în dezvoltarea zonei de unde se exploatează aceste zăcăminte?”, a întrebat, retoric parlamentarul liberal.

„Da, îmi doresc să înceapă această exploatare, dar doresc ca redevenţele să fie corect plătite, să fie angajaţi din zonă care să fie bine plătiţi şi cu banii care rezultă din valorificarea acestor resurse naturale să se dezvolte România”, a conchis deputatul Lucian Heiuş.

OPINII: Normalul unei lumi nebune

Trăim într-o lume atât de nebună, încât nici CIORAPII nu-și mai găsesc PERECHEA!

Este imposibil ca toți oamenii sa fie la fel. Și e bine, pentru că tocmai asta scoate în evidență și ne pune la dispoziție unicitatea fiecăruia. Totul e să alegem, să le vedem oamenilor frumu­sețea, indiferent dacă for­mele în care se exprimă ni se par ciudate. Să învățăm că normalitatea nu e într-un singur fel, că nu poate fi prescrisă.
Populația lumii e în creș­tere, deci adevărata nebunie abia începe. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât mai divers ne vom manifesta. Și, ar fi indicat să ne relaxam și să ne lăsăm surprinși, fascinați și inspirați de nebunia lumii în care trăim.
Lumea este foarte bine așa cum este – nebună sau cum vrem să-i zicem. Cu noi, la nivel individual, este o problemă. Aș zice chiar două. Una de moralitate și încă una de exces de logică. Cei care sunt convinși că trăiesc într-o lume nebună, sunt oamenii exagerat de logici și mai puțin empatici.
Avem nevoie atât de empatie, cât și de logică. Empatia fără logică se poate transforma în defect, ne poate împiedica să arătăm lucrurile așa cum sunt ele. Pe de altă parte, realismul exagerat te izolează de lume, iar prejudecățile îți sabotează fiecare relație din viața ta, inclusiv pe cea cu tine însuți.
Noi nu mai vrem să trăim normal, să ne bucurăm de ziua de mâine, să ne bucurăm de sănătate. Vedem și noaptea când dormim numai bani, bani și iar bani. Alții, case, case și iar case. Păi da, pentru că în Parlament legile sunt făcute prost, iar băieții fură statul pe rupte. Modificările la coduri, din 2375 articole, peste 1300 au fost prost făcute și refuzate. Și atunci, ce să mai vorbim! Nu ne rămâne decât să strigăm să plece acasă.
”Nebunia” lor are un scop precis, dar ,,nebunia” noastră nu este îndreptată către ceva concret, pentru că voi acționați din poziția de ignoranți. Trebuie purtată o luptă cu lumea nebună într-un câmp tactic foarte inteligent.

Am devenit  observator !
De la o vreme, reușesc tot mai mult să nu mai văd lumea ca fiind nebună, ci pestriță, interesantă. În felul acesta, reușesc s-o contemplu, sa fiu atent, fără să mă mai implic prea mult emo­țional și fără să reacțio­nez decât la nevoie. Am devenit observator. Fac adesea exercițiul extraterestrului, adică privesc viața și lumea de parcă acum o văd pentru prima dată. Analizez detaliile și implicațiile interacțiunilor dintre oameni, noile posibilități ce se nasc cu fiecare alăturare a două nebunii diferite. ,,Fă ceea ce îți spune sufletul că e bine, pentru că oricum vei fi criticat. Vei fi condamnat de ceilalți și dacă faci ceva și dacă nu faci” (E.Roosevelt).
De ce sa privești oamenii ca fiind nebuni? De ce nu fascinanți? De ce să nu descoperi frumusețea și autenticitatea din spatele „nebu­­niei”? De ce ai pierde asta? Te vei îmbogăți cu experiențe și informații prețioase. Să nu ne refuzăm ceea ce nu înțelegem. Poate ascunde sensuri noi și utile. Trebuie să iubim nebunii, să învățăm de la ei multe lucruri, utile societății.
A rămâne întreg la minte într-o lume nebună, nu are legătură cu lumea, ci cu tine. Totul ține de înțelegerea omului, iar asta depinde de noi înșine și de felul în care privim lucrurile, de felul în care înțelegem normalitatea, de povestea pe care ne-o spunem despre ea. Noi alegem dacă vedem lumea ca fiind nebună sau doar interesantă, în diversitatea manifestărilor ei. ,,Când îi privești pe ceilalți oameni cum sunt, fără a interpreta nimic la modul personal, este imposibil să fii rănit de ceea ce spun ei. Dacă respecți logica lucrurilor vei putea călători în lume cu inima deschisă”.

Lumea se schimbă, din păcate în rău
Oamenii și în special tinerii, nu mai au raționament, logica vieții, caracterul uman și multe altele. Nu mai simt nimic, nici că trăiesc, nu mai știm să ne respectăm unii pe alții. Pe mine mă ajută, că înțeleg mai bine oamenii. Nu mai consider lumea nebună de când suntem într-o conjunctură ne­bună. Când îi descopăr omului principiile, motivațiile, când sunt atent la ce spune și la limbajul corpului lui, când îl ascult cu empatie, când mă deschid cu dragoste și respect, pot să-i înțeleg modul de gândire. Când nu îi privesc ca pe nebuni, oamenii îmi arată fața lor frumoasă. Cei de jos au o față mult mai curată, fără a te aștepta la interpretări pe care numai șmecherii le înțeleg.

Oare de ce am ajuns să ne împușcăm unii pe alții !
Am văzut cazul din Franța, care arată clar de ce s-a ajuns aici. Proasta conducere a politicienilor, îmbogățirea ce­lor bogați, multinațio­nalele, care nu plătesc niciun ban, partidele slabe și toate astea cu concursul Uniunii Europene. Aici se întâmplă ceva. Părerea mea este că aici corupția a ajuns mai mare decât în alte părți. Lumea a început să miroase că în Uniunea EUROPEANĂ se întâmplă multe nelegiuiri. De fapt, acolo unde ,,hoții strigă hoții”, nici lucrurile nu merg. Politicienii europeni, ca și cei români, nu mai văd și nu aud. Cum vrei să faci politică ,,mut și orb”?
Lumea este în multe feluri, poate și nebună, dar riscăm să ne pierdem sănătatea mintală dacă nu renunțăm la nevoia de a eticheta și la ambiția de a schimba lumea, de a o transforma după chipul și ase­mănarea noastră. Întrebare simplă: lumea este nebună pentru că așa simt eu, sau pentru că nu e cum am fost învățat ce înseamnă normalul?
Ieși din peisaj și din corpul tău și privește tot tabloul de sus. Cât de normal și de realizabil este să facem lumea, sau o bucata din ea, să se muleze pe viața ta? Și cât de util ar fi să te adaptezi tu la lume, să te integrezi mai bine, să folosim tot ce are ea bun în nebunia ei?
Dar cât timp în mintea ta este o nebunie de idei, mai multe convingeri opuse, vei percepe lumea ca pe ceva copleșitor, în care nu mai știi cum s-o scoți la capăt. Ițele sunt încâlcite doar în capul tău. Acolo trebuie făcută ordine și eliminate toate con­vingerile care îți dăunează și nu servesc devenirii tale. Începe cu ideile pe care le recunoști repede ca nefiind ale tale, ci implantate de familie și societate. Când te blochezi mintal, lumea pare nebună. Nu am mai scris special des­pre politicieni, ei și așa nu fac nimic, doar mint, promit, fură și atât.
Trebuie schimbat ceva în țara asta! Noi încă mai sperăm, dar nu mai cred nimic. Doar Dumnezeu mai poate face o minune pe acest pământ, restul sunt povești spuse la un foc de tabără.

Fă ce simți tu cu viața ta!
Nu există reguli. Tu faci regulile pentru tine. Iar din acest punct, lumea nu va mai fi nebună, pentru că nu va mai conta. Când vezi drumul drept înaintea ta, nu te vei mai concentra la pădurea întunecoasă de la stânga cu uscăturile ei, nici la lacul adânc, plin de crocodili, de la dreapta cărării.
Drumul era acolo și înainte, dar tu vedeai doar o pădure și un lac, nebune și pline de primejdii. Dacă încerci mereu să fii normal, nu vei știi niciodată cât de extraordinar ai putea fi. Am crezut și cred că lumea nu este nebună. Cred că eu sunt prea normal.
Lumea este nebună pentru că ne concentram pe felul în care este ea! Doar micile secrete au nevoie sa fie protejate. Cele mari sunt ,,la vedere” întrucât oricum nimeni nu le ia în serios ( Marshall McLuhan).

Al dumneavoastră același Prof Ioan Romeo Mânzală

ECHILIBRU: Nu ne mai prostiți, sunteți incompetenți!

Anul 2018 a fost un an dezastruos pentru județul Hunedoara, iar acest lucru este confirmarea incompetenței voastre!

Marcat în principal de contre, demisii și scandaluri, anul 2018 se încheie cu amenințarea returnării a 60 milioane de euro pentru neimplementarea proiectului ADI Deșeuri. Dacă încercăm să subliniem în mod pozitiv activitatea C.J., nu prea găsim motive de laudă. Până și Centenarul a fost doar pentru fotografii, felicitări și parada politicienilor. Altceva? Nimic.

De cealaltă parte, notabile sunt irosirea banului public, lipsa proiectelor și a unei strategii pentru dezvoltare, continuarea crizei parcurilor industriale și neputința de a rezolva nici până acum situația de la ADI Deșeuri, scandalurile între consilierii județeni, angajările dubioase în instituțiile C.J., vizitele (nefericite) de lucru ale lui Nistor în biroul președintelui C.J., hărțuirea administratorului sitului Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky, îndepărtarea administratorului public Dan Stoian, hărțuirea directorului Teatrului „I.D. Sârbu” Petroșani, Cosmin Rădescu, demiterea nemotivată a membrilor ATOP Ioan Rus și Radu Barb și angajarea președintilor P.S.D. Buștea și Dubar în locul lor, continuarea ignorării antreprenorilor din județul Hunedoara, deplasările fără sens în străinătate, starea deplorabilă a drumurilor județene, angajarea prietenului lui Nistor, Costel Avram, în funcția de administrator public, pe salariul nesimțit și nemeritat de 19.000 de lei pe lună, ignorarea primarilor, demisiile (nefinalizate) ale vicepreședinților C.J., eșecul final al programului „Hunedoara Puternică”, asumat de P.S.D. pentru județ și continua inducere în eroare a populației prin comunicate și conferințe că totul este roz.

Ajunge! Ne-am dat seama cu toții. Sunteți incompetenți!

Cristian GROS

ECHILIBRU: Avram fură munca zecilor de angajați ai C.J. și se mai și laudă în presă cu rezultatele acestora.

După ce s-a cuibărit în sânul echipei care a câștigat alegerile în județul Hunedoara și s-a instalat din poziția de prieten al lui Nistor și în fotoliul de administrator al județului după îndepărtarea ciudată a lui Dan Stoian, Avram a început să fure munca tuturor celor care timp de aproape 3 ani s-au zbătut să rezolve problema arzătoare a deșeurilor.

Fără o activitate care să îi ateste competența de manager (că ceea ce a făcut el la Apaserv poate oricine), se mai laudă și cu pregătirea utilajelor pentru deszăpezire, dar strigător la cer este că acum se ocupă și cu pregătirea bugetului pentru Consiliul Județean.

Adică? Adică Avram împarte banii județului? Cum? După ce criterii? De unde știe el care sunt prioritățile? Că nu demult spunea că va identifica problemele cu care se confruntă județul! Cum va face acest lucru? Va fi echilibrat cu foștii colegi din celealte partide prin care a făcut traseu? Va face ce a făcut și pe vremea când era director Apaserv?

Totuși, Mircea Bobora realizează că eventualele erori l-ar putea costa scump? Că deranjul unor „greșeli” ar putea să îi dea bătăi mari de cap și „duba” la poartă?

Oare Nistor își dă seama că își pune în cap o gramadă de primari, pe lângă toți cei (mulți) care nu sunt de acord cu lăsarea ca moștenire a C.J. și a P.S.D. lui Avram? Și dacă tot vorbim de „cel pictat în biserică”, oare nu mai face o conferință de presă să spună tuturor „ce a făcut Costel Avram pentru partid”? Sau așteptați să spunem noi și ce a făcut pentru P.N.L.? Tic-tac, tic-tac!

Prietenii știu de ce!

Cristian GROS

OPINII: Ţara fără busolă şi cârmaci

”Bravii și înțelepții pot să ierte și să scuze acolo unde lașii și proștii nu dau dovadă de milă”.
Benjamin Franklin

Corabia cu doi cârmaci se scufundă
Toți banii câștigați din privatizări, ăia care n-au fost furați prin comisioane, au intrat în salarii, i-am cheltuit pe mâncare, băutură, țigări, mașini de lux, plimbări în străinătate și în țară.
În anii ’90, prețurile la combustibili și resurse alimentare, carne, pâine, etc. au fost plafonate, indiferent de costurile de producție, să fie accesibile populației. Consecința: au dispărut combinatele de produs carne, fabricile de pâine, cam tot ce deținea statul. A dispărut și Bancorexul, în parte, pentru că trebuia să plătească importurile de resurse energetice, la prețuri mult mai mari decât cele de vânzare, în parte, pentru că a fost devalizat prin credite preferențiale, cu dobânzi sub cele ale pieței.
Măcar să le fi vândut pe bani buni, nu să dispară așa, în neant. Au venit firme din străinătate să exploateze zăcămintele noastre din țară, inclusiv din județul Hunedoara. Aud că au găsit aur, cupru și alte zăcăminte așa, peste noapte, în urma unor studii superficiale. Sunt superficiale pentru că multe documente și hărți rezultate de pe urma cercetărilor au luat, în anii 90, drumul spre companiile de afară, pe bani grei.

Timpul trece, leafa merge
Foarte mulți cetățeni au considerat și consideră că e mai bine să muncești la stat, ca bugetar, chiar dacă tai frunze la câini. Timpul trece, leafa merge chiar dacă stai la cafele, pe internet, la discuții pe chat, bârfe de tot felul.
Resursele bugetare, obți­nute din taxele și impozitele privaților sau din exploatarea bogățiilor naturale (s-au tăiat păduri, s-au furat, pe bucăți întreprinderi întregi, am vândut rezervele energetice de petrol si gaze), fără gânduri de viitor. Acești bugetari sunt de ordinul milioanelor, care efectiv, nu fac nimic. Toate partidele care au venit la putere au angajat și reangajat toate neamurile, conform arborelui genealogic, inclusiv rudele amantelor domnilor politicieni. Dar să ne întoarcem un pic în urmă, să vedem ce au făcut anumite guverne, care au fost la cârma țării.
Voi începe cu guvernarea Tăriceanu, care a moștenit de la guvernul care avea mi­nistru de Finanțe pe Dl Tănăsescu, o situație economică cât de cât echilibrată, deficit 1,5%, un milion de bugetari, pensii și salarii cam cât își permitea bugetul. Ca sa fie o guvernare mai cu ,,Moț”, a început dezastrul.
Și ce a făcut? Profitând de “duduiala” economiei, bazată mai mult pe afaceri imobiliare și fluxuri financiare externe speculative, a umflat aparatul bugetar cu 400.000 de persoane, a mărit pensiile și salariile bugetarilor, a creat agenții de stat, peste 22, că erau diverse obligații din campania electorală, în care clientelele politice și-au dat singure salarii și pensii “nesimțite”, ca și cum “duduiala” economică va ține veșnic. Nu i s-a părut suficient, așa că a lăsat în urmă un deficit de 5,5%, după o creștere economică de 8%. Cum nicio minune nu ține la nesfârșit, acum vedem rezultatele. Vă aduceți aminte de creditele cu buletinul ? A fost cea mai mare Păcăleală inteligentă a poporului roman, în favoarea băncilor, în care profitul lor s-a triplat. Dacă “duduiala” se baza pe o producție de bu­nuri și servicii vandabile, de genul Fordului, Renault, mai ziceam. Sau dacă exporturile creșteau cu 30-40%, era extraordinar. Dar așa, ce-a fost vânt, ca vântul s-a dus și a cules furtună, bineînțeles pentru noi, amărâții de rând.

Unde suntem campioni, de nu poate nimeni să treacă peste noi?
La asistența socială. Ce-o fi însemnând asistența asta socială, de profită de ea opt milioane de români, jumătate din populația țării, eu unul nu înțeleg. Orice politică sănătoasă (nu e cazul nostru), înțelege prin asistenta socială să-i ajuți, temporar sau permanent, pe cei care au un handicap fizic sau psihic, pe copiii orfani loviți de soartă, mamele singure, cu copii mici, care nu pot merge la serviciu și alte câteva cazuri de acestea.
Avem noi opt milioane de handicapați? Ar fi groaznic ! Atunci, ce înseamnă protecție socială? Pomană electorala contra voturi? Haiducie de asta, redistributivă, de la cei care au, spre cei care stau? Și cine alimentează bugetul de stat, redistribuit apoi prin asistență socială? Privații, obligați de stat să țină în spate opt milioane și peste trei milioane de compatrioți bugetari, plus alți asistați social, sub alte forme. O fi corect? O fi bine? Cred că noi am devenit inconștienți.

A venit și celebrul BOC
El nu a fost prim-ministru, ci, mai mult ,,să trăiți șefu”. Pe vremea lui, s-au furat miliarde de euro, s-au devalizat bănci, s-au aruncat cu banii poporului peste tot, numai ca acei bani să se întoarcă în buzunarele portocalii. Numai cine nu a vrut, nu a furat atunci! Dacă s-au furat inclusiv banii alocați unor servicii speciale, vă puteți imagina unde suntem. FBI caută și acum. O parte ar fi tot în țară la ei, dar transformați în locuințe de lux. De la celebrele roabe pline cu sticle de șampanie, la edificiile lui Lenuța de peste tot, inclusiv din America, la averile lui Adrian, Vasile, Puiu, Ancuța și a multor analfabeți și pipițe, care acum ne râd în nas. În toate județele au organizat ,,găști speciale pentru furat”. Ca să aibă rezervă de unde să mai fure, au tăiat pensii, salarii, indemnizații etc. Iar acum, justiția veghează să nu plătească acoliții lui Băsescu nimic.
Domnii justițiabili nu vor să facă deranj la UȘA lui Bă­sescu, că pleacă imediat în provincie, de unde au venit. Oare cei dintre ei, care greșesc, când vor plăti? A urmat Ponta, care, într-adevăr, a început cu pași mici, este adevărat, să repare din jaful lui BOC. Cum s-au mișcat lucrurile spre bine, a trebuit să plece Ponta, pentru a veni un Domn Cioloș, care a fost pus, cred, obligatoriu prim- ministru, că altfel el nu avea nimic din ce trebuie să aibă un adevărat intelectual, cum spun unii ,,stofă de intelectual”. Dar să fie și prim-ministru!!!!
Guvernul zero!!! Nimic! A risipit, împrăștiat, a făcut prăpăd cu doi și un sfert, după care și el, și Prună, Tudorache, Anca Dragu au dispărut în ceață. Ei când vor plăti poporului? Niciodată, pentru că sunt vegheați de lilieci, vulpi etc. Soroș îi plătește și le creează protecție peste tot, că doar ei apară interesele lor, nu ale poporului roman.

Ce trebuie să facem?
O familie serioasă, când își proiectează viitorul, își pune problema unei case, a unei mașini, mobilă, bunuri de folosință îndelungată, bani deoparte pentru educația copiilor, pentru vreo boală, ceva, sa fie acolo.
O societate serioasă, într-o țară normală, se gândea, mai întâi la viitor. În primul rând, infrastructură, autostrăzi, șosele, utilități în zone defavorizate, să vină străinii cu tehnologie, cu bani, cu management performant, cu piețe de desfacere. Apoi, modernizarea sistemelor ce țin de buget, educație, sănătate, justiție, ordinea publică.

Oare cei de acum au făcut ceva?
Au făcut dezastru, au angajat oameni care nu știu de ce merg la serviciu, ,au triplat salariile, au mărit taxele și impozitele, au scumpit carburanții, mâncarea, tot ce noi folosim au preturi colosale. Au dat cu două mâini și au luat cu patru. Suntem o țară fără politicieni de valoare. Se pricep la furat, mințit și șmecherii. Guvernele lui Drag­nea, foarte slabe, nu au 10 km de autostradă.
Dar se pricep sa bage la burtică și la teșcherea, astfel încât copiii și nepoții noștri vor da tot prin gropi, fără autostrăzi, fără joburi bine plătite în propria țară, de vor fi obligați să plece în bejenie, în căutare de slujbe, la căpșuni și munci casnice. Fără educație și asistență medicală de calitate, fără investiții pentru dezvoltarea turismului și agriculturii, fără o producție de bunuri și servicii vandabile. Și au trecut 29 de ani, nu 5. Dlor de la PSD, faceți ce trebuie să faceți! Mă uit la Sică Mandolină cum se agită. Oare știe de ce se agită? Se visează europarlamentar? Dacă în țară nu ești bun, cum vrei să fii bun în afară?

Unde suntem acum ?!
La mila instituțiilor financiare internaționale, tremurăm să nu se supere pe noi Fondul, Băncile, Bruxelles, Germania, Franța și să ne taie finanțările. Noi le luăm doar pe hârtie, că tot la ei se întorc banii, dar sunt mai curați. Ne-am împrumutat la bănci de nu mai știm când o să returnăm toate aceste împrumuturi. Într-o situație similară, Ceaușescu ne-a vândut mâncarea, acum nici asta nu mai avem s-o vindem. Rău am ajuns, oameni buni, poate ne vom trezi, dar să nu fie prea târziu.
Și iată-ne, în anul de gratie 2018, nu mai știm pe unde să scoatem cămașa. De buget trag toți ca de un hoit, nu știu cum să-și mai justifice existența în Parlament, să-și amețească alegătorii, doar, doar, vor mai prinde un mandat. Ei nu au bun simț, nu au pe Dumnezeu, nu au scrupule.
La Dl Președinte am reali­zat că după atâta efort depus cu ocazia Centenarului, trebuie să plece într-o binemeritată vacanță. Dar, de data asta, cred că fără celebrele ,,pungi din plastic” de pe străzile Londrei, Parisului, Romei. Mai bine la Piața Obor, la Hunedoara, că acolo nu te bagă nimeni în seamă.
Până la urmă, nu este prea tare afirmația: suntem o țară fără viitor și fără cârmaci !! O să ne mai revenim vreodată?

Al dumneavoastră, Prof. Ioan Romeo Mânzală

ECHILIBRU: Județul Hunedoara are 6 parlamentari P.S.D., care sunt plătiți anual cu peste 622,000 euro! Pentru ce?

2,880.000 lei, adică 622,030 euro ne costă ANUAL cei 6 parlamentari ai P.S.D. Hunedoara. În 4 ani sunt 2,488.120 euro.

Activitatea desfășurată de aceștia este greu de observat, fiind remarcați doar la numărătoarea lui Dragnea. Interesant este că, deși poporul și-a exprimat prin referendum dorința de a se reduce numărul parlamentarilor, acest lucru nu s-a întâmplat.

Ați putea spune că nu am dreptate, iar în acest caz vă rog să vă întrebați: cine este Sorin Marica și ce știți despre acesta?

Continuând calculul banului public irosit și analizând salariile nesimțite, indemnizațiile nemuncite din consiliile de administrație și pensiile special, vom vedea că există bani! Că există fonduri, doar că ele sunt direcționate în mod eronat!

Dacă vom realiza că indivizi ca Nistor și Bobora sunt „pensionarii” așezați pe funcțiile cele mai importante din județ și „ne conduc” fără a mai avea vreun scop în afara orgoliului de a stăpâni județul, ne vom da seama că nu avem nevoie de ei! Acești indivizi și-au demonstrat limita și este vital pentru locuitorii județului Hunedoara și pentru viitorul acestuia ca în 2020 să le oferim poziția fiziologic normal de pensionar-bunic!

Cristian GROS

ECHILIBRU: Incredibil! Salariu de aproape 50.000 de euro la Consiliul Județean Hunedoara!

19.000 de lei pe lună este salariul nesimțit al lui Costel Avram, administratorul public al Consiliului Județean. Ceea ce înseamnă 228.000 lei pe an, adică aproape 50.000 de euro!

Și pentru ce? Pentru a participa la conferințe de presă, la tăiat de panglici și la asistat de semnat contracte? Este incredibilă toleranța președintelui Bobora la ceea ce se întâmplă în această instituție! Acest fost manager performant la o societate de top a ajuns să fie manipulat de președintele sforar al P.S.D. și acceptă un salariu nesimțit celui care s-a evidențiat doar prin traseism politic și prin „prietenia” cu președinții de partid aflați la putere.

Altfel, de ce ar fi atâta nevoie de acest Avram, când există doi vicepreședinți? Oare ce știe Avram să facă și nu pot (sau nu vor) să facă acești doi oameni?

S-a întâlnit hoțul cu prostul?

Oare primarul Devei, domnul Florin Oancea nu se simte puțin cam fraier când ajută Pediatria cu bani? Știm că face acest lucru din compasiune pentru copiii nostri și apreciem gestul, dar este corect ca Primăria Devei să dea bani la Pediatrie, iar C.J. să îi arunce aiurea?

Punem o altă întrebare: oare ce se putea face în județ cu acești bani? Oare este corect ca localnicii comunelor din pădurenime (și nu numai) să nu aibă dispensare medicale, transport local, drum, canalizare și apă, iar din banii publici un individ ca Avram să aibă asemenea salariu?

Cristian GROS

Lucian Heiuş: Doi ani de mandat şi zeci de propuneri legislative

Deputatul liberal Lucian Heiuş face un bilanţ succint al celor doi ani de când activează în Parlamentul României. În lista sa sunt incluse 68 de proiecte legislative, moţiuni, luări de cuvânt, toate pentru a-i reprezenta mai bine pe cei care l-au ales în cel mai înalt for legislativ al ţării. Nu în ultimul rând, în calitate de parlamentar al PNL, deputatul Lucian Heiuş a desfăşurat o activitate de opoziţie constructivă, în care a sancţionat greşelile celor de la putere.

„Dragi hunedoreni, 
În luna decembrie a acestui an se împlinesc doi ani de când, prin votul dumneavoastră, am fost ales deputat în Parlamentul României.

Pe această cale vă mulţumesc, din nou, şi vă asigur de toată consideraţia mea.
Am plecat în Parlamentul României cu planuri şi gânduri bune pentru judeţul nostru. După doi ani, realitatea vieţii parlamentare mi-a demonstrat că, deşi avem bune intenţii, atunci când ai o majoritate parlamentară nocivă pentru ţară (PSD-ALDE), duci o bătălie incredibil de grea. Totuşi, rolul şi rostul opoziţiei este de a lupta, iar noi, Partidul Naţional Liberal, vom lupta până la capăt cu această gaşcă condusă de Liviu Dragnea.
În ceea ce mă priveşte, din septembrie 2018 am devenit vicelider la Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal. Fac parte, de asemenea, din Comisia permanentă pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor. Coordonez la Bucureşti Comisia de buget şi politici fiscale a PNL.
Am fost ales preşedinte al PNL Hunedoara în anul 2017.
Sunt desemnat în Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state, respectiv:
Grupul parlamentar de prietenie cu Mongolia (secretar), Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Cehă, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Uruguayului (preşedinte).
În perioada menţionată am iniţiat 68 de propuneri legislative, din care 4 au fost promulgate de Preşedintele României şi au devenit legi; am avut 18 luări de cuvânt; 18 moţiuni depuse împotriva Guvernului; 6 declaraţii politice; 3 întrebări şi interpelări. Am deschise încă de la începutul mandatului Birouri parlamentare în Deva, Orăştie, Brad şi Simeria. De asemenea, ţin audienţe şi în municipiul Lupeni”.
Lucian Heiuş, deputat PNL de Hunedoara

ECHILIBRU: Cu ocazia Centenarului am primit acasă, în cutiile poștale, felicitări

Felicitări de la cel care ne drăcuie, agresează jurnaliști, își trădează prietenii și colegii, este pictat pe pereții bisericii ca sfinții, își angajează familia ilegal, dă oamenii afară din serviciu, nu își onorează promisiunile electorale și a strâns o avere considerabilă ca social democrat, nimeni altul decât Nistor Laurențiu!

Dar din ce bani a plătit aceste felicitări? De la Parlament, Partid sau s-a „rezolvat altfel”? Întrebăm, pentru că o felicitare costă cel puțin 1 leu, iar dacă se face o comandă de 25.000 de bucăți, suma este considerabilă! Deci? Cine a plătit?

Aceste felicitări au fost semnate personal!? Noi zicem că nu! Este evident că politicianul cel mai controversat din județ nu se mai obosește de mult pentru oamenii simpli și dacă tot există la partid ștampilă pentru inducerea în eroare a hunedorenilor, de ce să nu fie și folosită?

Avem un mesaj pentru cei de la A.E.P. Domnilor, poate vă faceți datoria și începeți să îi controlați pe acești politicieni la modul serios (nu ca până acum și știți la ce facem referire în cazul P.S.D.), iar pentru tipografi e simplu, nu mai merge aşa, ci atenție la cum „rezolvați altfel”! Știm ce ați făcut în 2016!

Cristian GROS

OPINII: Sărbătoarea Centenarului şi Ura din vremurile noastre

Înconjurați de sărăcie, de nedreptățile și răutățile care ne predomină, primul gând care ne vine în minte despre Romania este că o urăști, că vrei să o uiți, că vrei sa o lași pentru o țară occidentală, că ți-e jenă că ești român. Și totuși, dacă treci de secunda de furie, fără a-ți exprima nemulțumirile, și dacă stai încă o secundă să te gândești, îți dai seama, totuși, că IUBEȘTI Romania! Ca e țara ta și că vrei să fii mândru că ești român.

La sfârşitul celor câteva luni petrecute în ţară, mă întorc în Norvegia cu două impresii puternice şi cu o constatare reconfirmată. Situația în Romania este groaznică și greu de înțeles, îmi spunea o persoană de calibru din Norvegia. De zeci de ani se vorbește de euro­pe­nizarea voastră, pe toate mijloacele posibile. Conducători, filozofi scriitori ne-au impus tot ce s-a făcut aiurea în Occident. Avem Constituție franceză sau belgiană, coduri civile franceze, legi franceze, parlamenta­rism britanic, literatură aiuristică, capitalism, demo­crație.

Suntem izolaţi, fără nici o direcţie
Toate cele enumerate mai sus au devenit vorbe goale, care se repetă papagalistic. Suntem izolați și fără nicio direcție, democrația româ­nească trăiește în ideologia naivilor precum capitalismul este numele nou pentru robia clasică românească a celor mulți.
Lumea în care trăim este o dictatură cu aparențe de democrație. Celebrul Frans Timmermans spunea răspicat de la tribuna Consiliului Europei: ,,Problema Ro­mâ­niei este tipică pentru țările din Africa și Asia, care, deși sunt pline de resurse naturale, se zbat în sărăcie din cauza prostiei și hoției care colcăie în aceste țări. Resur­sa umană ajunsă în fruntea țării e de o calitate atât de jalnică, încât reprezentanții ei, după ce că sunt hoți, sunt atât de proști încât își închipuie că pot păcăli pe toată lumea, deși ei nu sunt capabili să comunice nici măcar în limba maternă. Mai elegant de atât nu știu cum să o spun, dar, totuși, o voi face. Problema României e că unul din trei pesediști e la fel de corupt ca ceilalți doi”. Frans Timmermans”.
Da, Dle Timmermans, ne urâți de când erați ministru de externe și acum, cum să ne iubiți când sunteți Prim-Vicepreședinte al Consiliului Europei în care, de 10 ani ne tot faultați pe unde ne prindeți. Nu s-a dat Olandei Portul Constanța și unele zăcăminte ale Țării.
Cum să fim iubiți de Bruxelles decât conform intereselor?! Cum nu dăm ceva, devenim inamicul nenorocit al UE. Nici noi nu suntem cu toate în regulă. Noi, în cei aproape 30 ani, ori nu am înțeles nimic din această democrație, ori nu ne putem adapta acestei situații. Ne adaptăm repede doar HOȚIEI, Prostiei, Urii și răutăților capitalismului. Pentru mine, autorul acestor rânduri, ce văd în Țara mea mă cutremură.

Voci iritante, dispe­rate și agresive
Prima impresie vine din agresivitatea uluitoare a tuturor mediilor româneşti. Nu am întâlnit nicăieri până acum, nici în Senegal, nici în Gana sau în Africa de Sud emisiuni atât de agresive. Avem voci atât de iritante și isterice, fie că sunt masculine sau feminine. Conversa­ții atât de violente, reclame indecente, imagini șocante despre tâlhării ,crime, violuri, drogați, spargeri etc. Prezența atât de obsesivă a mâncării în reclame şi a medicamentelor pentru reglarea fiziologiei după mâncare. Și, peste toate, foarte mult zgomot, ţipete, urlete, voci ridicate şi disperate, inclusiv false, entuziaste, muzică haotică, în special orientală și țigănească, pe la televiziuni. Toate astea, prin ceea ce prezintă, duc la iritate, agresivitate, ură, creând o populație fragilă și nervoasă.
Trecând de pe un canal pe altul, nu ţi-e dat să auzi o voce blândă, calmă, liniştitoare. Această populație este nerăbdătoare şi amnezică, obosită de atâtea bombardamente senzoriale şi incapabilă să proceseze informaţia, să deceleze între informaţie şi non-informaţie, să discearnă critic şi să-şi utilizeze mintea pentru a gândi ce se întâmplă în jur.
Televiziunile româneşti stârnesc senzaţii şi afectează un suport cognitiv, multă lume renunţă la autonomia gândirii şi creează dependenţe umorale. De aceea, oamenii cred în manipulare care este chiar metastaza unei societăți în care anumite persoane din conducerea statului duc acea populație la o credulitate și naivitate ieșite din comun. Avem sentimentul că suntem în pragul unei catastrofe care produce oboseală și stres. Impresia cea mai puternica rămâne agresivitatea. Vedem zi de zi pe șoselele din Europa și România câtă agresivitate există. Am văzut un domn cu o Dacie depășind pe linie dublă continuă. A scăpat ca printr-un miracol de un tir polonez, care circula regulamentar, evitând într-o secundă impactul. În mașină erau doi copii și soția. Bineînțeles, tot polonezul era de vină, așa este pe la noi ! De unde atâta nebunie, rivalitate, suicidare criminală, instinct sălbatic? .

Administrațiile locale depinde de ”ștabii”  de la orașe
La noi, la sate și orașe drumurile par încremenite în nedezvoltare. Cu excepția unor case vopsite prost și a televiziunii prin cablu, nu s-a schimbat absolut nimic la sate.
Administrațiile locale par paralizate și depind de ”ștabii” de la orașe, corupți până în măduva oaselor. Bătrani resemnați și tineri plecați. Șoselele sunt cârpite din loc în loc, dar bodegile sunt deschise, dacă s-ar putea non stop. Că oamenii, cu mic cu mare, își iau rația zilnică de băutură. Femeile beau și ele anumite băuturi spirtoase aduse din afara țării, combinându-le cu țigări bune, că de, suntem în capitalism.
De muncit, nici vorbă, că nu mai are cine. La toți și la toate le place viața bună. De ce să muncim când preferăm să mergem la sală, să facem fitness, iar acasă, zi și noapte, comunicăm de la amanți până la prieteni virtuali pe Facebook.

Îmi iubesc Țara, nu idealizez Occidentul !
Nu scriu toate acestea ca să idealizez Occidentul, în comparaţie cu o Românie eşuată. Ci ca să arăt că cel puţin o parte din schimbările vitale de care are nevoie societatea românească depind de fiecare dintre noi. Înainte de a începe să ne plângem de guvern, să vedem ce e de făcut în imediata noastră vecinătate şi cu resursele noastre proprii. Reacţio­nând, protestând, revoltân­du-ne, refuzând com­pro­­misul şi participând la construcţia unei noi Românii.
Dar eu iubesc România: aici am spus cuvântul cel mai iubit ,,mama”, aici am spus ,,te iubesc”, aici mi-am cunoscut iubirea vieții. Aici oamenii mi-au spus ,,suntem mândri de tine”, aici am citit că au existat Eminescu, Creangă, Nichita Stănescu, Porumbescu, Brâncuși, Gri­go­rescu și alții.
Sunt mândru că m-am născut aici, așa sunt fericit! Aici există patimă, lupte, pasiune, orgolii, gelozii etc. Îmi iubesc țara pentru puținii oameni care au rămas oameni, chiar dacă omenia, bunul simț și condescendența sunt întâlnite tot mai rar.
TE IUBESC ROMÂNIA! VĂ IUBESC ROMÂNI! Mă bucur că acum, la 100 ANI de la Marea Unire, mă număr și eu, cu familia, prietenii și dumneavoastră, dragi cititori, că suntem martorii în viață a acestui măreț eveniment.

Al dumneavoastră același Prof Ioan Romeo Mânzală

ECHILIBRU: Iancule, Măria Ta, Dorul tău e ne-mplinit!

Poezie primită pe adresa redacției de la o persoană anonimă:

Iancule, Maria Ta,

Vin la tine la mormânt

Bătut de ploaie și de vânt

Cu ochii plânși și necăjit

Mințit, furat și umilit,

Nu de dușmani, ci de ciocoi,

De oameni răi de pe la noi,

Ce la putere au ajuns

Și stăpânire ei au pus,

Pe văi, păduri, râuri și țară,

Și au lăsat-o ‘ncet să piară!

 

Și Iancule, Măria Ta,

Vin la tine la mormânt

Cu capu-n palme ca să plâng,

Că-n iobăgie suntem iar,

Fugim din țară cu amar,

Că nu mai putem îndura

Minciuna și batjocura!

Și plâng de amar și neputință,

De ură și de umilință

Și nu avem nici furci, nici coase

Nu mai avem pământ, nici oaste,

Și după atât amar de vreme

Românul de român se teme

Și încă munții aur poartă,

Dar noi cerșim din poartă-n poartă!

 

Și Iancule, Măria Ta,

Un lucru eu te-oi mai ruga.

Mai rupe  lanțurile odată

Și scapă țara blestemată

De farisei și ipocriți, de hoți

Și de afurisiți, de lacomi

Și de trădători, de mincinoși și impostori!

Că dorul tău e ne-mplinit,

Românul încă-i înrobit,

Iar națiunea-i asuprită și

Țara e nefericită!

Cu prilejul Centenarului, autoritățile au dus un bust al lui Avram Iancu în Parlament. Acesta nu este un lucru rău, doar că cei care au luptat pentru propășirea neamului și-au dorit de la românii care au ajuns să conducă destinele poporului mai mult!

 

La 100 de ani de la Marea Unire să ții oamenii în frig, fără gaz, fără căldură, fără apă și canalizare, cu străzi pietruite, cu școli dărăpănate, cu WC-uri în curte, iar singurul interes care te ghidează este cel personal, este greu să mai spui că românii sunt o nație fericită, așa cum își dorea Avram Iancu!

Chiar dacă ești mându că ești român, este greu să o arăți când știi că milioane de

frați sunt în pribegie și este greu să fii fericit când vezi că cei care ne conduc se aseamănă izbitor cu grofii și asupritorii din trecut!

Ne ramâne să sperăm că atunci când vor trece prin fața bustului din Parlament politicienii vor simți un fior și vor ști că nimic nu rămâne neplătit!

ECHILIBRU: Bine faci… bine primești! Trece vremea și se învârte roata!?

Victor Ponta, Mihai Tudose, Paul Stănescu, Valeriu Zgonea și Gabriela Firea, toți au în comun un lucru: susținerea lui Laurențiu Nistor și a proiectelor pentru județul Hunedoara.

Nimeni nu poate contesta sprijinul acestor oameni, el a existat și pentru municipiul Brad, și pentru Hunedoara, Simeria și pentru Termocentrala Mintia. Sprijin a existat și din partea acestor oameni pentru întreg județul Hunedoara, iar acest sprijin s-a materializat convenabil și pentru P.S.D.-iști în câștigarea mai multor runde de alegeri sub conducerea lui Nistor.

Și totuși, ce au primit acești oameni în schimb de la Nistor? Același lucru!

Nistor vorbește mai nou despre caracter în emisiuni televizate la posturile locale, pentru că la cele naționale nu a fost niciodată. Oare de ce? Să reluăm! Nistor vorbește despre caracter și se referă la interacțiunea umană (evident nu cu aceste cuvinte) și se face că uită cum a „plătit” ajutorul dat oamenilor care au venit în județ și l-au ajutat să câștige mandate de consilieri, primari sau parlamentari. Să fie vorba de ipocrizie?

Iar ca să nu existe discuții, prezentăm aici un exemplu din presa locală, comunicatul P.S.D. dat la alegerile de la Orăștie:

„Guvernul României, condus de premierul Victor Ponta, sprijină municipiul Orăștie!

În ultimele 2 săptămâni, municipiul Orăştie a beneficiat de sprijin financiar alocat unor proiecte de importanţă majoră pentru locuitorii Orăştiei şi nu numai. Este vorba de următoarele contracte :

 

  1. Reabilitarea drumului de legătură între DN 7 și localitatea Gelmar, în lungime de 3 km. Valoarea totală a contractului este de 400.000 lei din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 

  1. Reabilitarea şi retehnologizarea staţiei de epurare ape uzate din municipiul Orăştie. Pentru acest obiectiv, Guvernul Ponta a alocat 1.900.000 lei din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 

  1. Guvernul Ponta a sprijinit și obiectivul de investiţii „Extindere reţele de canalizare zona Nord – Nord Est a municipiului Orăştie”. Valoarea contractului este de 100.000 lei, bani proveniți din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Guvernul condus de Victor Ponta a sprijinit prin aceste trei proiecte municipalitatea din Orăștie cu peste 2.400.000 lei. Guvernul României condus de Victor Ponta este alături de Municipiul Orăștie și sprijină dezvoltarea României!”

Cristian GROS

IMM-urile lăsate la voia sorţii după desfiinţarea direcţiilor regionale fiscale

Preşedintele ANAF chemat în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor pentru explicaţii.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administare Fiscală (ANAF), Ionuţ Mişa, a fost convocat, săptămâna viitoare, la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor pentru a da explicaţii în legătură cu mai multe măsuri pe care le-a luat în ultima perioadă şi care lovesc atât în predictibilitatea mediului de afaceri, dar şi în funcţionarii de la Finanţe.

Solicitarea ca preşedintele ANAF să fie prezent la comisie a fost formulată de către deputatul hunedorean Lucian Heiuş (PNL), acesta cerând explicaţii despre cum şi cine va administra relaţia cu contribuabilii mijlocii, situaţia funcţionarilor şi poziţia ANAF faţă de desfiinţarea direcţiilor regionale de finanţe.

“Prin modul în care dl. ministru Teodorovici conduce astăzi Ministerul de Finanţe, prin modul greşit în care dl Ionuţ Mişa gestionează toată activitatea din ANAF s-au creat probleme care afectează atât activitatea contribuabililor, cât şi funcţionarii publici care lucrează în ANAF.

Desfiinţare

De la 1 noiembrie au fost desfiinţate direcţiile regionale ale contribuabililor mijlocii, ei revenind la administraţiile judeţene ale Finanţelor Publice, dar funcţionarii care lucrau la nivelul regiunilor la aceste structuri de contribuabili mijlocii, nici astăzi nu este rezolvată problema lor. Nu mai au nicio activitate, dar nici nu sunt redirecţionaţi spre alte activităţi din cadrul ANAF, unde este nevoie de experienţa lor”, spune deputatul Lucian Heiuş.

Parlamentarul PNL susţine că s-a ajuns în situaţia în care contribuabilii mijlocii să nu mai ştie de unde să obţină actele necesare în desfăşurarea activităţii.

„Contribuabilii, din păcate, nu ştiu exact, astăzi, de cine sunt administraţi. Nu ştiu de unde să obţină un certificat de atestare fiscală, o adeverinţă de care au nevoie, nu pot să-şi facă rambursările de TVA pentru că aceşti doi oameni care conduc destinele financiare ale României nu au gândit, până la capăt, acest mecanism prin care se va desfiinţa acesti contribuabili”, afirmă Lucian Heiuş.

Direcţiile regionale

Pe de altă, deputatul PNL atrage atenţia că la Senat a fost votat un proiect de lege prin care se desfiinţează direcţiile regionale de finanţe.

„Este trecut de Senat un proiect de lege prin care se desfiinţează direcţiile regionale ale finanţelor publice. În Regiunea de Vest lucrează la Direcţia Regională de Finanţe un număr de 280 de oameni. Aceşti oamni sunt în panică, nu ştiu ce se va întâmpla cu ei de la 1 ianuarie. Ar trebui să fie reînfiinţate direcţiile judeţene ale finanţelor publice, ar trebui să fie angajaţi alţi oameni care să preia structurile administrative care au fost desfiinţate în anul 2013. Nimic din aceşti paşi premergători ai desfiinţării regiunii de finanţe nu sunt făcuţi”, explică parlamentarul liberal.

În opinia acestuia, desfiinţarea direcţiilor regionale a finanţelor publice este o măsură fără sens, care nu răspunde unei organizări administrativ-teritoriale moderne a României, Lucian Heiuş apreciind că peste câţiva ani se va impune regionalizarea ţării pentru că altfel actualele structuri nu vor mai răspunde cerinţelor europene.