Mircea Geoană, numit secretar general adjunct al NATO

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a fost numit de Jens Stoltenberg ca secretar general adjunct al NATO.

Geoană va prelua funcția în luna octombrie, potrivit unui anunț al NATO.

Sunt fericit să anunţ numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legăturii transatlantice şi va aduce experienţa sa îndelungată ca om de stat şi diplomat acestui post. El va fi primul român care va deţine această poziţie de rang înalt”, a declarat Stoltenberg.

Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO. Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea.” a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Noi miniştri la Interne şi la Externe

Senatorul Nicolae Moga a fost validat, luni, de Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, iar Mihai Fifor – pentru funcţia de vicepremier pe parteneriate strategice, a anunţat, la finalul reuniunii, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

Totodată, conducerea social-democrată a luat act de propunerea ALDE de înlocuire a lui Teodor Meleşcanu cu Ramona Mănescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe, a menţionat premierul.

“Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier pentru care trebuie să facem nominalizări: cel pe probleme economice şi cel pe parteneriate strategice, că încă şase ministere le-am făcut o evaluare şi am propus CExN schimbarea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu senatorul Nicolae Moga de la Constanţa. Am luat act de dorinţa de a schimba pe domnul Teodor Meleşcanu cu Ramona Mănescu ca şi ministru al Afacerilor Externe şi am propus pentru funcţia de vicepremier pe parteneriate strategice pe domnul Mihai Fifor, având în vedere că ne aflăm la finalul interimatului legat de acest portofoliu”, a declarat Dăncilă.

Premierul a menţionat că interimatul pentru portofoliul de vicepremier pe probleme economice se încheie la jumătatea lunii august.

“Vom avea o nouă discuţie legată de acest portofoliu şi, bineînţeles, de ministerele pe care le vom evalua în continuare”, a adăugat liderul PSD./www.stiriletransilvaniei.ro

OPINII: Metastaza produsă de o boală incurabilă şi netratabilă: ,,idioţenia”

,,Națiunea noastră se transformă într-o națiune de idi­oți” – Neil de Grasse Tyson

Această boală s-a răspândit peste tot, ca o metastază. Nu mai conștientizăm nimic: cine suntem, unde mergem, ce fa­cem, ce alegem. De dimineața până seara, am devenit ,,sclavii banilor”. Oamenii nu au în cap decât sex și bani. Și, atunci când ne conduc: lăcomia, minciuna, îmbogățirea rapidă și banii, nu putem spune decât că suferim de idioțenie.
Iată ce spunea Petre Țuțea, unul dintre oamenii cei mai înțelepți ai acestei nații: ,,Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniță pentru un popor de idioți. De asta, numai eu am fost în stare”.
Dacă aș vrea să fiu sarcastic, aș spune: stai blând, Petre Țuțea, a mai fost unul, Corneliu Coposu, care a stat în închisoare 17 ani, pentru același popor de idioți! Dar câți n-au mai fost? Și totuși, idioțenia n-a dispărut, pentru că o avem în genă. Asemeni produsului unui incest, care, spun cer­cetătorii, ori devine geniu, ori idiot. Doar că noi le avem pe amândouă: suntem un popor de geniu, dar și de idioți! La noi, prostituatele au ajuns mari vedete în televiziuni, în presă și în viața publică. Nu pot da nume, dar atâta sunt de analfabete unele dintre ele, încât nu știu să scrie, dar să mai și citească o carte. Ne-am emancipat de nu mai știm diferența dintre un om cult și un incult.

Poporul nostru iubește inculții și incultura
Stăteam la Vama Nădlag, la o coadă de 6 km. Venea acasă o parte din așa-zisa „diasporă”. În diaspora reală sunt, cu forme legale, aproximativ 250.000 de români. Ceilalți, de aproximativ patru milioane, sunt fără forme legale. Dar nici în filmele cu sălbatici nu am văzut asemenea comportament. Muzică dată la maxim, înjurături, vorbe pe care nici vocabularul nu le mai acceptă, oameni needucați. Majoritatea aveau numere de Anglia, Italia, Franța și Spania. Trebuie reglementat ceva și cu diaspora, nu se mai poate merge la infinit așa! Numai și numai pentru voturi ! Pe ei, politicienii îi ajută doar cu sfaturi. Dacă asemenea oameni votează destinul nostru, chiar că suntem un popor de idioți! Acești oameni sunt doar o masă de manevră, care poate fi manipulată foarte ușor de occidentali și acoliții lor din România.
Cum este posibil ca astfel de oameni să hotărască destinul copilului meu și al dumneavoastră?!
Politicienii noștri, ca să rămână pe scaune, calcă peste cadavre, vând țara pentru interese personale. Nu spun că toată diasporă este așa. Oamenii serioși nu se lăsă manipulați și nu se comportă ca niște huligani. Au fost civilizați aici, așa vor fi și în străinătate. Nu ne trebuie probe, avem zi de zi probe concludente.

Ne îndreptăm spre idioțenie
Această boală este prezentă în toate păturile sociale din România. Vă mai dau un exemplu concret. O “doamnă”, președinte a ICCJ, spunea: ,,plec atunci când vreau eu și stau cât vreau eu”. Justiția a ajuns la mâna acestor oameni, nu spre binele nostru, ci spre binele lor. Fac ce vor și încasează salarii cât vor. Atunci, ne mai mirăm de ce nu se face dreptate. Mergeam cu mașina la mine în oraș. Pe o trecere de pietoni, un tip, în jur de 20-25, ani cu două sticle de Cola în mână, se oprește în mijlocul străzii și bea liniștit dintr-o sticlă. Ne privește, apoi bea, lejer, și din a doua. Se adunaseră, de o parte și de alta, în jur de 14-15 mașini, dar el nu avea nicio treabă. A plecat doar atunci când a vrut el, și a stat cât a vrut. Și, atunci care este dife­rența între acest tip și doamna președinte? Diferența există: doamna încasează bani de la Statul Român cât vrea ea, nu cât trebuie. Mai schimbă și haina cu un înalt demnitar, mai primește și pensie specială. Tipul de pe trecerea de pietoni nu este plătit de statul roman, dar a vrut el să-și arate mușchii, ca și doamna de la CSM. Adică, fac ce vor, indiferent de poziția socială. Și unul și celălalt ne-au dat o lecție de caracter.
Nu ne mai miră nimic !
Să trecem la lucruri mult mai serioase, unde descoperim idioți la orice pas. Dacă, acum vreo zece ani, consideram o ofensă la adresa românilor astfel de afirmații (cum a fost, de exemplu, Patapievici și alții ca el, care spuneau că fac ”pișu pe acest popor idiot”), iată că azi am ajuns să le accept.
Pentru că, asistăm la jefuirea propriei țări de către „reprezentanții poporului” de mai bine de trei decenii, după principiul „hai să ne furăm căciula” – la care poporul privește ca prostu-n târg. Și, cu toate astea, alege aceiași reprezentanți, la fiecare patru ani. Acceptă să voteze, cu entuziasm, europarlamentarii trimiși la îmbogățire, în UE, stabiliți de partide, în jocul lor de interese și recompense personale față de șefi. Sunt indiferenți față de crimele unei justiții aservite, care execută dosare și condamnă oameni nevinovați, după cum primesc ordin, la lipsa de atitudine față de nepotismul și curvăsăria practicată pe față, de niște jigodii de politicieni, care sfidează orice bun simț, angajându-și ”cop­chiii” și secretarele pe funcții de consilieri, pe la cabinete parlamentare, ministeriale, ambasade, reprezentanțe și pe la Bruxelles, unde ”taie frunze la câini”. Acceptă atitudinea de spectator umilit la toate „descălecările” grupu­rilor de debili care se autonumesc, cu emfază, „diaspora”, și care ne-au lăsat să ne spălăm pe cap cu o greață ca președinți, în timp ce ei își duc viața pe alte meleaguri.

Referitor la justiție
În ultimul timp, Klaus Iohannis (în sfârșit), Ministrul Justiției, Ana Bircheal, Lia Savonea – președinte CSM , Dana Gârbovan și mulți alții au recunoscut că sunt probleme mari în funcționarea și deciziile justiției. Și, revenind la cele spuse mai sus, observăm că toți care au trecut pe la putere, erau plini de ,,bube” în cap.
Că fostul președinte a fost (și este) securistul Petrov, cu documente; că fostul premier, Radu Vasile, era informator al Securității, după cum a mărturisit el însuși; că un alt fost premier, fiu de kaghebist recunoscut, a pus bazele desființării României, lucru confirmat de realitate; că alt fost premier a lucrat pentru Securitate ca „personal militar civil”, o spun documentele și istoricii; că încă un fost premier, de scurtă durată ca premier, dar de nemaiîntâlnit de lungă durată ca guvernator, a fost turnător la Securitate sub numele de „Manole” – o spune CNSAS; că altă fostă pacoste de premier băsist, în trecut CC al UTC, a colaborat strâns cu Securitatea de după 89; că, încă o catastrofă de fost premier, Victoraș, s-a „pisicit” puțin cu noua Securitate, după cum susține mafalda-președinte-știe-tot Petrov, unde, la Bru­xelles s-a găsit un loc călduț, pe măsură, pentru amândoi.
Oare nu cumva cei care fac rău acestei țări au locuri călduțe, asigurate în Occident, iar cei care fac bine, au locuri ,,călduțe” la Rahova?! Dacă este așa, înseamnă că noi nu mai existăm ca nație. Suntem o colonie, așa cum se discută pe la conțuri, și ar fi păcat!
Biografia năclăită de zoaiele turnătoriei și misiunilor aco­pe­rite, în care se scaldă sute și sute de nume, care au deținut și încă dețin poziții majore în structurile de putere ale ultimilor 30 de ani, din care răzbate duhoarea vechii și noii Securități, constituie un paradox inexplicabil pentru români! Adevărul este împărțit în două: adevărul globaliștilor-progresiști și adevărul oamenilor simpli, dar creduli.
Dacă ar avea măcar pete de inteligență pe creier, românii ar proceda la un troc; în măsura în care boala nu-i vindecabilă, măcar s-o facem suportabilă. Dar românul este obișnuit cu jugul. Poporul de inconștienți sare zglobiu la vot și-i susține, cu dragoste patriotică, pe acești șmenari, de fiecare dată când leprele astea scot pe ochi lacrimi de crocodil. Câte dovezi clare, evidente, mai sunt necesare pentru a recunoaște că suntem un popor de idioți?
Românii sunt mereu mândri că sunt români, că fac parte din tabere de prostit idioți, numite pesediști, liberali, useriști sau pemepiști; idiotul de rând se bucură că și-a trimis să-l reprezinte în parlament același om mizerabil, care l-a înșelat și i-a făcut viața grea; idiotul român se bucură că au ajuns la UE, prin votul lui, niște „abonați” la traiul de lux, fără să aibă niciun merit, în afara de susținerea din umbră a Serviciilor și lălăiala promisiunilor din campania de o lună, spunea un cunoscut analist drag sufletului meu, Dl Albert Toma. Dacă n-ar fi de plâns, aș râde ca prostul și aș spune că „Românii au talent”…
Ce este cu adevărat tragic pentru români, ca popor, este faptul că idioțenia nu se tratează! Dacă nu ne vom trezi la realitate, să știm să ne respectam pe noi, în primul rând, să ne autoeducăm, să iubim aproapele, să avem cultul familiei, atunci vom avea și conducători pe măsură. Trebuie să întărim și să respectăm Educația, Sănătatea, Justiția, Biserica, Organele Statului. Doar așa vom avea un popor civilizat și un Stat de Drept. Atâta timp cât pe noi ne controlează ,,BANII” și nu ,,VALORILE UMANE “, atunci suntem un popor de bezmetici.
Am ajuns să ne vindem va­lorile țării pentru bani, inclusiv copiii (vezi cazul Sorina) și a altor mii de copii vânduți. În astfel de condiții, pot recunoaște că ,,idioțenia “a devenit ,,metastază”. Tocmai de aceea, trebuie să ne reinventăm, să fim noi cu adevărat ! Dar până atunci, mai trece mult timp!
Voi încheia cu o frază înțeleaptă, care spune totul, a unui mare om de sport: ,,Nu gene­rațiile contează, ci educația”. Mircea Lucescu.
,,Sfârșitul lumii va fi o catastrofă, dacă selecția naturală va fi alterată până la punctul în care oamenii talentați vor fi copleșiți de idioți “

Al dumneavoastră același Prof .Ioan Romeo Mânzală

PSD face CONGRES în 3 august, pentru desemnarea candidatului la prezidențiale

Congresul PSD în care va fi desemnat candidatul pe care îl va susţine partidul pentru alegerile prezidenţiale va fi organizat în 3 august, a declarat secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat luni seara, la postul RTV.

Întrebat despre posibilitatea ca actualul preşedinte executiv al PSD, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, să fie candidatul PSD pentru prezidenţiale, Mihai Fifor a răspuns că numele candidatului pe care îl vor susţine social-democraţii pentru prezidenţiale se va cunoaşte public în 3 august, când va avea loc congresul de desemnare.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat vineri, la Brăila, că pe lista candidaţilor la alegerile prezidenţiale sunt mai multe nume din partid, printre care Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Șeban Nicolae, Ecaterina Andronescu, dar și liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi un candidat independent.

Ei urmează să fie incluşi în sondaje, iar candidatul la alegerile prezidenţiale va fi votat de un congres PSD care va avea loc la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august, a adăugat Dăncilă.

„Pe toţi colegii care au venit şi au spus ‘vrem să candidăm pentru alegerile prezidenţiale’ i-am pus în acest sondaj, pentru că mi se pare corect să le dau o şansă tuturor colegilor care vor acest lucru. Deci, nu am omis pe nimeni din aceste liste dintre cei care au venit şi au spus că vor să candideze. Pe lângă această listă, am făcut şi o listă cu liderii formaţiunilor politice, pentru că e normal să facem această măsurătoare”, a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că există discuţii constante în coaliţie, axate pe agenda de guvernare, dar şi pe tema acţiunilor din perioada următoare.

„În sondajul de opinie este şi domnul Tăriceanu. Am pus şi un candidat independent, fără a da nume, să vedem care este soluţia cea mai bună. Bineînţeles că, pe lângă rezultatul pe care îl vom vedea în aceste sondaje, e important ce-şi doresc şi organizaţiile judeţene – dacă îşi doresc o candidatură comună, dacă îşi doresc un candidat al PSD. Am spus că vreau să schimb modul de lucru în partid şi vreau să avem consultări pe orice subiect care este de interes. Vom avea un nou congres la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august unde vom vota candidatul nostru pentru prezidenţiale. Sperăm să fie şi candidatul câştigător”, a mai spus Viorica Dăncilă./www.alba24.ro

USR Hunedoara are o nouă conducere

Uniunea Salvați România – filiala județeană Hunedoara a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, Conferința Județeană pentru desemnarea noilor organe de conducere, arbitraj și control ale filialei, precum și pentru desemnarea delegaților județeni la Congresul Național al USR din 13 iulie 2019.

Conferința Județeană a fost găzduită în Valea Jiului și a reprezentat cel mai mare eveniment de acest tip din istoria filialei hunedorene a USR. 85 de delegați, reprezentând 17 filiale locale, s-au întrunit pentru a-și alege colegii care vor coordona activitățile filialei pe durata unui mandat de doi ani, marcat de trei campanii electorale deosebit de importante: alegerile prezidențiale din 2019, alegerile locale și alegerile parlamentare din 2020.

 

Componența noului Birou Județean este următoarea:

Președinte USR județul Hunedoara: Pollyanna Hangan (filiala Deva)

Vicepreședinți: Oana Andreea Biriș (filiala Deva) și Camelia Danda Zăvoian (filiala Hunedoara)

Membri BJ: Raul Florin Matei (filiala Brad), Mihai Zvîncă (filiala Orăștie), Elena Kiss (filiala Petroșani), Eugen Toncea (filiala Hațeg), Simion Cozmescu (filiala Călan), Emil Țărcan (filiala Lupeni), Remus Andrei (filiala General Berthelot) și Adrian Oprițescu (filiala Petrila).
Conferința Județeană a stabilit, tot prin votul delegaților, și componența comisiilor de arbitraj și de cenzori ale filialei județene. Astfel, Comisia de Arbitraj este formată din Zoltan Fekete, Viorel Groza, Raluca Brândușan, Nicoleta Vătămanu și Rusan Cristian, iar Comisia de Cenzori este alcătuită din Bianca Samfiroiu, Oana Oprițoiu și Dacian Micula.

Delegații filialei hunedorene a USR la Congresul Național al USR din 13 iulie 2019 au fost, de asemenea, desemnați prin votul direct al participanților la conferința județeană. Repartizarea locurilor de delegați la congresul național, pentru fiecare județ în parte, s-a făcut în funcție de numărul voturilor primite la ultimele alegeri – mai exact, la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an.

”USR a crescut frumos în județul Hunedoara în ultimul an și jumătate. Am ajuns la peste 300 de membri și 17 filiale locale, dintre care șase suntîn mediul rural. Mă onorează faptul că delegații Conferinței Județene mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat și mă bucur că avem o echipă plină de energie, proiecte și ambiție care să conducă filiala județeană în următorii doi ani. Vor fi ani dificili, cu trei campanii electorale și sperăm să convingem și mai mulți hunedoreni că merităm votul lor și că, împreună, putem cu adevărat să aducem o schimbare benefică și pentru județul nostru”, a declarat Pollyanna Hangan, președinte al USR Hunedoara.

Cele 17 filiale ale USR din județul Hunedoara sunt: Deva, Petroșani, Hațeg, Hunedoara, Orăștie, Vulcan, Lupeni, Brad, Călan, Simeria, Petrila, General Berthelot, Sântămărie Orlea, Tomești, Boșorod, Baia de Criș, Hărău.

OPINII: Ideile unui “vorbă-lungă”, într-o Românie exotică…

Zeci de oameni de afaceri români, care au fost arestaţi, cu precădere în ultimul an, au lăsat în urmă afaceri cumulate de aproape 17 miliarde de lei, active bancare de 9 miliarde de lei şi un număr de 16.000 de angajaţi, arată o analiză a ZF.

Fie că a fost vorba de antreprenori cu afaceri în domeniul construcțiilor, în cel al transporturilor, în sectorul medical privat, în cel hotelier, în IT (Irina Socol) sau în media, (Dan Voicu­lescu), în domeniul agricol, (Ioan Nicolae), „plaja“ acope­rită de dosarele din business, pentru care judecătorii au dat sentinţe, a făcut ca în unele domenii aproape să dispară reprezentanţi ai capitalismului românesc, unde s-au pierdut peste 50.000 locuri de muncă? Neavând loc de muncă, nu ai nimic asigurat pentru ziua de mâine. Și atunci ne întrebăm cu toții: de ce se urmărește distrugerea capitalului ro­mâ­nesc și a românilor?

Cine a dorit să distrugă industria autohtonă?
Reforma economică s-a făcut în România nu prin legi economice, ci prin justiţie. Pe de-o parte, este bine că s-au identificat problemele şi că au fost pedepsiţi cei care au încălcat legea, dar, pe de altă parte, există şi un aspect negativ: deciziile justiţiei au atacat businessul antreprenorial românesc. Pentru mine, businessul are rolul de a crea locuri de muncă şi reprezintă o firavă dezvol­tare a capitalismului românesc.
Fără a-i apăra în vreun fel pe cei care au greşit, cred că trebuie să existe un program pentru salvarea mediului economic antre­pre­norial românesc.

Suntem ”Țara lui Papură-Vodă”
Vă voi prezenta un mod ieftin și prost de a crea dosare, care, de multă ori, au luat sfârșit prin achitări și prescripții, datorită unor polițe pe care unii trebuie sa le plătească altora, cu ajutorul ,,Fetei Morgana”- justiția. La noi în Romania, ,,mita ” este un mod util de a face dosare. Mita se poate proba doar în ,,flagrant” și cu martori. Facem dosare celui ai cărui ochi nu ne plac. La noi traficul de influență este la ordinea zilei. În străinătate fac ,,contract de lobby” și merg să rezolve problemele economice, fără a avea probleme juridice. Ca la noi, la nimeni.
Dacă mă trimite un prieten să duc o hârtie la o instituție, pentru el s-au societatea lui, trebuie să fiu atent ca discuția mea cu funcționarul public să nu fie considerată trafic de influență. Pentru spălarea de bani, de cele mai multe ori, nu sunt probe concludente, dar intuim și facem dosare pe intenție, că suntem țara lui Papură-Vodă. Merg la Finanțe și pun următoarea întrebare: până la ce sumă pot face contract pe persoană fizică de comision, cu o firmă din Occident și ce impozite plătesc?
Nu am primit nici un răspuns, realizând că nimeni nu cunoștea. Am mers la evidența populației și am întrebat de ce nu se cunoaște exact răspuns la întrebarea: de ce votăm mai mulți decât suntem? Răspuns: cred că este vina morților!
Da, pentru că recensământurile au fost făcute de mântuială, nici acum nu se știe câți locuitori sunt. Pentru aceste ”bâlbâieli” se fac dosare penale după bunul plac, în funcție de interese. Spunea președintele Iohannis, la Iași, să nu ne mai urâm unii pe alții. Păi Dle Președinte, nu dumneavoastră ați început sa învățați poporul ăsta cum să se urască? Justiția nu ne spune cât s-a încasat de la cei care au furat.
În opinia mea, ar trebui creat un cont special, transparent, în care să se arate ce s-a întâmplat cu banii recuperaţi de la cei care au fost arestaţi pentru că au adus prejudicii statului.

Când vom avea conducători patrioți, demni, oameni verticali?
De ce să ne ploconim în fața Cancelariilor Occidentale? Mă uitam la Președintele Iohannis care își arogă toate meritele în legătură cu Președinția EUROPEANĂ . Dle Președinte, ați uitat cam de mult aritmetica ! Meritul este al Guvernului României! Nici mie nu-mi place Dăncilă, dar a făcut treabă și trebuie apreciată. Președintele trebuie să fie bărbat, nu să stea să repete la Bruxelles numai ce spune Germania. Nu veniți cu soluții concrete de investiții, financiare etc. Nu veniți cu nimic concret, ci numai cu ură.
Trebuie creat un program de investiţii prioritare, care să fie făcut din banii recuperaţi, pentru ca economia să beneficieze de aceste fonduri. După modul cum justiția a privit capitalul autohton, dă impresia că ,,suntem cei mai nenorociți, mai corupți și mai săraci din Europa. Da, domnilor, fără capital autohton suntem săraci, iar sărăcia naște corupție. Intelectualii au o mare parte din vină.
Mircea Eliade, în anii,, ’30, spunea :,,Nu cred că se află țară europeană în care să existe atâția intelectuali cărora să le fie rușine de neamul lor”. De la Freud încoace s-a produs o mutație: s-a pus sexul în locul capului.
Arestările din ultima perioada (ultimii cinci ani) au făcut să dispară capitalismul românesc din anumite sectoare economice, cum este domeniul lucrărilor de construcţii de autostrăzi.
Justiţia a avut intenţii bune, dar nu repară ce a greşit Nelu Iordache, de
exemplu, în aşa fel încât businessul acestuia să funcţio­neze în folosul ţării. Ce se întâmplă cu perspectiva locului de muncă pentru miile de angajaţi din aceste companii, cu competitivitatea firmelor româneşti din diferite sectoare în astfel de situaţii? Trebuie să tragem un semnal de alarmă asupra acestor aspecte, pentru că mediul de business românesc trebuie protejat.
Din cazurile antreprenorilor români care au ajuns să fie arestaţi pentru evaziune fiscală, spălare de bani, deturnare de fonduri sau cumpărare de influenţă se pot desprinde o serie de lecţii, esenţiale pentru supravieţuirea businessului antreprenorial românesc. Nimic nu s-a făcut! Justiția a dezmembrat tot, a arestat, a făcut dosare peste dosare, dar banii sunt tot la hoți. De ce nu există și nu se dorește răspunderea magistraților? Am văzut ce se întâmpla la CSM acum. Nu reușesc să se adune la o ședință, dar la bani au pretenții peste pretenții.

Care sunt problemele care duc la insolvența firmelor?
Nu s-au plătit facturile la timp, schimbarea codului fiscal după interesul unor politicieni, lipsa de cunoştinţe legislative sau chiar urmărirea, în exces, a inte­resului personal şi nu a celui de business. Astfel, mulţi dintre marii antreprenori români se află în situaţii limită, iar afacerile lor sunt astăzi în insolvenţă, în faliment sau abia supravie­ţuiesc. De ce trebuie să sufere capitalul autohton?
În contextul unei economii dominate de investitori stră­ini şi al unui mediu antreprenorial slăbit, plin de neîncredere şi terorizat în fiecare zi de posibilitatea chemării în judecată a acţionarilor sau a directorilor, se pune problema viitorului acestor companii. Dintre companiile care intră în insolvență, 16% din acestea se salvează, restul ajung la faliment, iar acționarii rămân cu banii? Așa s-a ajuns ca ei, fiind pe mână cu lichidatorii, fac și desfac cum vor, rămânând și cu banii. Cei care suferă sunt salariații, nu altcineva. Așa că, dragă Justiție, decât să arestați oameni, poate unii dintre ei chiar nevinovați (cum s-a văzut din ultimele achitări), mai bine recuperați banii și lăsați oamenii să meargă mai departe cu afacerile. Se spune ca în ultimii 30 de ani s-a furat în Romania foarte mult, dar cei care au furat, nu au furat singuri.
Unde au fost instituțiile statului care trebuiau să vegheze și să ne apere? De fapt, ce să mai vorbim. Știm toți unde au fost: la Hora Unirii!!!!
Credeți că de la manele ne vom mai putea întoarce la Johann Sebastian Bach?

Al dumneavoastră același Prof Ioan Romeo Mânzală

Alegeri prezidenţiale în 10 şi 24 noiembrie

Președintele AEP Constantin-Florin Mitulețu Buică a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că a avut o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, iar alegerile prezidențiale urmează să se desfășoare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur.

Președintele Autorității Electorale Permanente a precizat că a avut o discuție, luni seară, cu șeful Executivului, despre acest subiect. Decizia va fi luată printr-o Hotărâre de Guvern, care a fost pregătită de AEP, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) fiind co-inițiator al documentului.

Documentul va fi trimis, marți, de către AEP la MAI.

Actul normativ ar putea fi adoptat de Guvern, în ședința de săptămâna viitoare, a mai spus Constantin Buică, pentru MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2014, în al doilea tur de scrutin.

OPINII: Personajele vremurilor noastre: TU şi EU !

,,Polemizează cu un om mai inteligent decât tine: el va câștiga dar, deși ai pierdut, poți beneficia de ceva ce-ți va fi de folos” – I.S. .Turgheniev

Trăim astăzi într-o lume profund materialistă, care a uitat de tot: de bunătate, de căldură, de iubire, de morali­tate, de principii, de umanitate și chiar de Dumnezeu. Banul e regele suprem al societății. Toată lumea e într-o goană nebună după bani. Asistăm și participăm la o luptă continuă în societate, cu orice arme. În ciuda dezvoltării tehnologice, oamenii au devenit mult mai răi, mai frustrați, mai încrâncenați în luptele sociale. Sunt asemă­nători unor câini care se sfâșie pe ciolan. Parcă suntem într-o junglă.
Mă uit la ei, din orice merg la tribunal și au o dorință fantastică de a se duela ani întregi pentru nimic, pe sălile tribunalelor. Am devenit niște oameni fără suflet. Când mă uit la cazul ,,Sorina”, îmi vine să înnebu­nesc când văd mascații, polițiștii, asistenții sociali și pe celebra procuroare Pi­țurcă…
Această femeie care nu are ce căuta nici în calitate de procuror, nici de mamă, a demonstrat lacunele oamenilor nepregătiți din sistem (nepregătiți uman). Din câte pare, aici este o “gașcă” ce se compune din oameni care reprezintă mai multe instituții. Îmi este rușine că avem asemenea oameni care lucrează în statul roman.
O altă bombă în magistratură: o doamnă judecătoare din CSM, Andrea Chiș, cere desființarea Secţiei SIJ, pe banalul motiv că mulți magistrați se pensionează de frica SIJ-ului. Doamna Chiș, dacă lucrurile stau așa, înseamnă că sistemul este putred rău! De ce nu doriți ,,răspunderea magistratului”? Când mama este pro­curor, tata avocat iar fiul (fiica ) judecător, cum este în magistratură? Este foarte bine, aveți bani cât cuprinde, în timp ce majoritatea populației este sub limita sărăciei. Judecătorii CSM au sabotat ședința unde se discuta alegerea Adinei Florea. Dacă există această teamă, sunt multe semne de întrebare.

Eu de ce mai votez ?!
Văd, mai nou, că se vorbea de mari suspiciuni, de fraudare a alegerilor. Nimeni nu mai discută de așa ceva. Păi dacă toată lumea face ce vrea cu votul meu de fraier, eu de ce mai votez? Noi, oamenii, acționăm ca într-o junglă. Puțini dintre noi mai avem reguli morale. Singurele reguli sunt cele legale, ce sunt respectate doar de frică. Aproape că nu mai există
exemple de oameni curați, morali, principiali. Rar ve­dem demnitate. În orice caz, aceste puține excepții sunt pierdute într-o mare a penibilului și compromisului. Suntem oameni care nu mai cunosc cuvântul ,,logică” Constatăm neputincioși promovarea ieftinului, prostului gust, non-valorilor, ridicate în ultimii ani la rang de exemple. Așa am promovat în justiție, parchete, politic și, de ce nu, în toate structurile statului.
Avem două milioane de bugetari, patru milioane de pensionari. Oare cine lucrează pentru banii acestor oameni? La nivelul ”superior” al societății avem multă ură, hoție, demagogie, ipo­crizie, minciună. Nu exista onoare, cuvânt, principii morale, credință. Suntem dependenți de televizor. Ne interesează viața materială, “trăind doar clipa”, considerând acesta unicul scop al vieții.

Tabloul vieții de astăzi
Este destul de jalnic din punct de vedere spiritual și creștinesc. Vibrația sufletului produce o trăire interioară, într-un anumit mod de a înțelege viața. Și pot produce vibrație interioară. Și mai știu ca uneori, vibrația interioară a celui de lângă tine te poate face și pe tine să vibrezi. Trăirile, idealurile, lucrurile bune pot constitui vibrații ale sufletului. Pot fi eu un exemplu de a vedea lucrurile dintr-o altă perspectivă? Sau să reacționez diferit de majoritatea societății din această lume superficială?
Am sentimentul că dacă anumite idei vor ajunge să fie înțelese de oamenii din jur, asta îi va face să-și pună anumite întrebări referitoare la modul lor de a vedea viața. Întrebări care pot conduce la trezirea conștiinței. Credința mea este că nebunia și speranța vieții se vor transforma și vor deschide sufletul omului de lângă mine.
Toate acestea se pot transmite oamenilor. Mă uit în jur și constat că societatea în care am ajuns să trăim este jalnică, nu mai există principii, valoare, este plină de răutate, total sărăcită, plină de invidie și chiar ură, inundată de ieftin și golită de umanitate și decență. Nu am cum și nu vreau să mă adaptez la asemenea trenduri penibile. Știu că există destul de mulți oameni de bună factură, care gândesc similar, dar care nu se pot împotrivi în niciun fel acestui flagel de materialism, murdărie morală și superficialitate ce împresoară întreaga societate. Oamenii de calitate sunt parcă o altă specie, aflată pe cale de dispariție. Ei suportă zilnic, afectați, trendul societății, așteptând parcă ceva. Dar acel ceva nu poate apărea peste noapte. Acel ceva, acel refuz de înscriere în trend, poate veni numai din atitudinea de respingere, manifestată extrem de fiecare dintre noi. Oare când avem și conducători de calitate?

Trăim vremuri tulburi, schimbătoare
Un motiv personal pentru care am decis să scriu acest articol este tocmai că trăiesc într-o altă lume, diferită de ceea ce văd în jurul meu. O lume mai cumpătată, fără a fi sclavul banului, o lume a to­leranţei, o lume a Realității. Mă interesează însă extrem de mult din perspectiva comunicării și relaționării cu oamenii de reala valoare, atât din țara mea, cât și din întreaga lume, pe care i-am cunoscut deja, sau pe care îi voi cunoaște în viitor. Este o lume cât se poate aproape de adevăr.
Sunt convins că din această lume pot transmite ceva bun și celor din jur. Poporul are o zicală: “ Pe acest pământ să construim o casă, să facem un copil, să sădim un pom”.
Personal, mi se pare foarte puțin. Cred că rolul unui om care gândește este și de a lăsa semenilor câteva din gândurile sale, din trăirile sale, din concluziile sale. În fapt, acesta a fost modul în care a evoluat societatea umană. Este modul fiecăruia de a contribui la evoluție materială sau spirituală. Din altă perspectivă, cred că pentru orice om normal este suficient să își amintească o clipă de anumite trăiri, emoții, sentimente sau să realizeze un moment existența divină, pentru ca atitudinea lui față de propria viață sau față de semeni să se schimbe mult în bine.
Acele lucruri la care mă refer ne transformă și ne readuc, cel puțin pe moment, la calitatea pe care am avut-o inițial și de care uităm atât de des, acea de a fi OAMENI. Din păcate, sunt foarte puțini oameni care ar face asemenea lucruri. Trăim vremuri tulburi, schimbătoare. Și nu sunt deloc fericit pentru asta. Personal, simt că în sensul asta am ceva de oferit. Neavând încă experiența în a scrie, aș considera un imens succes să fiu în măsură să redau cât mai fidel și cât mai pe înțelesul cititorilor ceea ce simt și ceea ce gândesc.

Sunt foarte puțini cei care iau atitudine!
Și extrem de puțini cei care taxează penibilul, spun lucrurilor pe nume cu mult curaj, decență și obiectivitate, care corectează măcar o mică parte din infamii. În ciuda faptului că există destui oameni care, având bun simț și decență, dezaprobă total ceea ce vad.
Și totuși… Sunt destul de mulți oameni care au valoare, oameni care încă mai respectă adevăratele valori și care se simt împresurați de acest șuvoi de nonvaloare, de ieftin, de dezumanizare. Ei, de fapt, sunt singurii care mai pot face ceva în sensul schimbării în bine a societății în care trăim. Și ei au copii sau vor avea și sunt probabil îngroziți de perspectivele sumbre ale vieții acestora într-un asemenea tip de societate.
În afară de aceștia, sunt extrem de mulți oameni ”adormiți” sufletește și mo­ral, în hibernare. Ei “s-au adaptat” la realitățile vieții, au acceptat faptul că “asta e situația”. Sunt sigur ca anumite lucruri, cele de care am amintit mai sus, îi pot trezi, îi pot activa, îi pot face să refuze adaptarea la acest standard moral impus de so­cietate și îi pot face să-și amintească cine sunt, cum sunt ei în realitate, cum s-au născut și care le sunt adevăratele idealuri, adevăratele valori, îi pot face mai curați, mai demni, mai umani. Si, printr-o minimă schimbare sau trezire a acelor oameni, ei îi pot influența pe alții în bine, îi pot face să devina mai buni.

“Polemizează și cu prostul! Oricum nu vei obține nici faimă, nici beneficii…. Dar de ce să nu te distrezi uneori? “  I .S. Turgheniev.

Al dumneavoastră același Prof. Ioan Romeo Mânzală

Renate Weber este noul Avocat al Poporului

Renate Weber este noul Avocat al Poporului, după cum a decis plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Renate Weber a fost susținută de ALDE pentru această funcție.

“Mă onorează nominalizarea pentru Avocatul Poporului și mă bucură încrederea pe care mi-au arătat-o, încă o data, deja foștii colegi din ALDE, pentru că am demisionat din partid odată ce am acceptat această nouă misiune. Este o decizie pe care am cântărit-o îndelung și pe care nu am luat-o ușor. Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost să nu mă implic. Calitatea de spectator la viață cetății este cea mai ușoară dintre toate. Nu suportă responsabilități, poți foarte bine să emiți judecăți, să pui ștampile, să dai vina pe alții și tu să nu faci nimic. Eu am ales să fac. Să lupt în continuare pentru valorile în care cred, pentru apărarea drepturilor și libertăților, pentru care lupt de aproape 30 ani, fie în calitate de ONG-ist sau de om politic. Sper că audierea mea să fie convingătoare și rezultatul votului din Parlament să fie unul pozitiv”, a scris înaintea votului Renate Weber pe contul său de Facebook.

Opoziția a avut două propuneri pentru funcția de Avocat al Poporului. PNL și USR l-au susținut pe Peter Eckstein Kovacs pentru funcția de Avocat al Poporului, iar PMP pe avocatul Cătălin Voinea-Mic.

Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.

A fost votată Legea Pensiilor

Camera Deputaţilor a votat miercuri, cu 197 de voturi, proiectul legii pensiilor, inițiat de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Proiectul are un impact bugetar uriaș, estimat la peste 8 miliarde de lei în acest an și 25 miliarde de lei anul viitor. FMI și Comisia Europeană au avertizat că majorările ar putea deveni nesustenabile.

Modificările făcute de comisii au vizat punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale a articolelor declarate neconstituţionale.

Săptămâna trecută, Senatul a respins, în plen, proiectul privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR.

Au fost înregistrate 67 de voturi „pentru” şi 22 abţineri, nefiind întrunit numărul minim necesar pentru adoptarea unui act normativ cu caracter organic. La acel moment au lipsit chiar parlamentari PSD de la vot.

Ce prevede Legea pensiilor:

Proiectul va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, un impact de 24,8 miliarde de lei în anul 2020 (alegeri locale și parlamentare), iar în ultimul an de aplicare (2022) ar urma să aibă un impact de 81 miliarde de lei, în condițiile în care cheltuiala statului român cu pensiile în 2018 este de 61,5 miliarde de lei.

Practic, dacă legea intră în vigoare, în 2022 cheltuielile cu pensiile ar fi mai mult decât dublate față de acest an.

Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, principalele prevederi urmând să se aplice de la 1 septembrie 2019, apoi treptat până în 2022./www.alba24.ro

Manifestări prilejuite de Ziua Drapelului Naţional la Deva

Data de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional, prin Legea Nr. 96 din 20 mai 1998.

În municipiul Deva, ceremonialul public dedicat sărbătoririi „Zilei Drapelului Național” se va desfășura în „Piaţa Tricolorului” (în faţa magazinului Ulpia) începând cu ora 0955. Programul manifestărilor va cuprinde salutul drapelului de luptă și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, rostirea de alocuţiuni, legarea la catarg a Drapelului Național, binecuvântarea Drapelului de către preot, înălțarea Drapelului Național al României și intonarea Imnului Naţional al României precum şi defilarea Gărzii de Onoare.

Prefectura Hunedoara solicită tuturor instituțiilor publice hunedorene să facă toate demersurile necesare pentru ca în data de 26 iunie 2019 drapelul României să fie arborat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

OPINII: Vrăjeala ieftină a păpuşarilor democraţiei duce la haos şi faliment nedeclarat !

Nu există democrație şi stat de drept absolut perfect nicăieri în lume. Observăm, dar ne prefacem că nu auzim şi nu vedem că democraţia, statul de drept, că liberalismul nu funcționează așa cum a fost gândit. Este japcă pentru japcă.

Uitaţi-vă ce este în lume, ne îndreptăm spre un dezastru economic, ecologic, spiritual şi mental, un dezastru al oamenilor care nu mai au ce mânca, un dezastru al religiilor, un faliment care există în multe ţări încă nedeclarat, o Uniune EUROPEANĂ care, dacă nu se va schimba conducerea, mentalitatea, nu peste mult timp va fi în faliment. Vorbim despre ,,drepturile omului”, respectarea legilor, o justiție corectă, alegeri corecte (au ieșit la iveală peste un milion de voturi, de care nu zice nimeni nimic) toate acestea şi multe altele sunt ,,vrăjeli” ale demo­crației şi statului de drept.

Prin ce se defineste un stat de drept?
Nimeni nu știe. Te pome­nești că mai există naivi care înghit poveștile cu și despre democrație și “minunatul mecanism check and balan­ces”, prin care puterile statului sunt separate, dar se controlează și se echilibrează între ele, bla, bla, bla… Minu­nate povești… Plătim peste 1,4 milioane de bugetari, care vorba lui Remus Borza, “plimbă aer.”
PSD a dat toate drepturile din lume, sporuri peste sporuri, mai trebuia sporul de stat pe wc şi voucherul de a mânca gratuit la toate restaurantele din ţară, depinde de meniu. Doamne, cât de fraieri suntem? Dragnea şi ,,cadâ­nele” lui au crezut că o să voteze toți PSD. Au luat-o în barba că nu au știut să conducă, să gândească, să facă legi pentru popor şi nu pentru hoţii din politică. Lucru valabil pentru toate partidele. El a intrat la pușcărie pe mâna lui, că l-au trădat femeile puse de el. Au venit din Teleormanul inteligenţei românești. Bravo Dragnea ai confundat că oltenii cex-ul cu sexul. Ce doamne respectabile avem? Liuţa şi-a asigurat soţiorul, Legea pensiei nu o mai interesează, că nici ea nu știe ce este acolo.
Rovanica pleacă şi ea să mai câștige un bănuț că este foarte săracă. Am trecut pe lângă conacul ei şi m-am crucit. Dăncilă încearcă acum să mai dreagă ceva, dar staţi… bani au cheltuit în această guvernare de nici lor nu le vine să creadă. Acum nu mai primește telefoane de la șeful.
PNL joaca o piesă de teatru şi vrăjeală ieftină foarte periculoasă. A luat agitator care o să se trezească la alegeri exact cum s-a trezit PSD acum de nu le vina să creadă. Orchestra Ludovic Orban a luat şi solist vocal. Dar solistul va lua locul șefului Orchestrei cât de curând. USR şi PLUS s-au trezit pe cai, dar nu știu unde merg. Au spus multe poveşti în campania electoral, dar caii sunt mârţoage. Vorba aceea… avem păpuși, dar sunt gonflabile. Totuși, poveștile cu Zâne, Ilene Cosânzene și Feți Frumoși îmi par mai frumoase și mult mai credibile.

“Nu există democrație și stat de drept, nicăieri în lume”
Cuvintele despre “demo­cra­ție” nu pot fi luate în serios, înainte de toate pentru că sunt pline de fracturi logice și de gogoși propagandistice ce se dovedesc tot mai des a fi înțesate de minciuni și manipulări grosolane. PSD nu a făcut campanie, a crezut că tot ce au făcut ei, au făcut bine şi lumea votează pe bandă rulantă. Unii parlamentari care sunt președinți de organizații, nici nu au venit o dată în județ la ei, în timpul campaniei, să vadă starea de spirit. Au uitat regula democrației: ,,SISTEMUL PRIVAT susține SISTEMUL PUBLIC şi nu invers, nici multinaționalele nu susțin sistemul public.”
Nu există democrație și stat de drept, nicăieri în lume, spunea un expert ONU. Nici separația puterilor, nici controlul și echilibrul lor reciproc. Există doar tentative și surogate. Pentru că ar fi și absurd să fie altfel. Așa ceva ar putea exista într-o societate de roboți, nu într-una umană. Se știe că puterea corupe și puterea absolută corupe absolut. Ca atare, una dintre pu­teri va prelua puterea asupra celorlalte. Fiți pe pace, nu este vorba de puterea legislativă, executivă sau judecătorească. Acestea sunt subordonate și transformate în “câmp tactic” de către o putere aparte, mai ocultă și mai discretă.
Oficial, această putere este subordonată celorlalte puteri. În realitate este deasupra lor și le stăpânește in mod dictatorial. Este puterea dirijată de sistem? Uitaţi-vă câte voturi false descoperă acum oamenii la STS, iar toți tac şi nu zic nimic. Mă uitam la Ponta care stătea în dreapta lui Iohannis la semnarea “pactului”, înțeles doar de un singur om. Ce veselie era la Cotroceni, dar asta este de moment. Sacii nu sunt urcați în căruţă, mai este până departe.
Oare s-a uitat tragedia de la Colectiv? Dan Barna am crezut că este serios, dar când am văzut că a făcut holding cu PSD, ca şi colegii de la PLUS, la sacii cu bani ai statului. Managerul acestui holding este Dl Pâslaru. Am văzut când a declarat Barna că votează legile căsătoriei dintre Ion și Vasile şi între tanti Veta si tanti Leana de la munte Nu pot spune decât “du-te acasă Dan Barna. Dar puterea Statului care te-a format şi ales, te veghează domnule Barna”.

Cine a votat în numele nostru?
Dacă nici la “alegerile” din 26 mai nu ați înțeles nici acum cine a votat în numele noastru, pentru ca sa iasă acești oameni sunt șanse reduse să înțelegeți de acum încolo. Vedeți frământările din Republica Moldova. Vi se pare că acolo este un stat func­țional? Deși are toate instrumentele necesare pentru a funcționa, totuși nu funcțio­nează. Cu cât un stat este mai mic și mai slab, cu atât se observă mai ușor cât de gripate și de ruginite sunt “mecanismele democratice”.
Ştiţi că Venezuela era una dintre cele mai puternice ţări din punct de vedere economic din lume. Iar mecanismele altora au distrus această ţară, nu conducătorii!! Mecanismele sunt la fel de nefuncționale și în statele mari și puternice, dar acolo e greu de “citit” desfășurarea evenimentelor.
Statul subteran din acele țări dispune de resurse uriașe și aparate imense de propagandă, cu ajutorul cărora crează enorme perdele de fum, în spatele cărora “rezolvă” toate problemele prin metode ce merg de la cele polițienești până la cele mafiote. Un stat de drept este suveran si reprezentat de conducători reali si nu dictate din afară. Este vizibil ce se întâmplă acum ,,totul pentru interesele altora”. Dar pentru ale noastre când vor fi? La Statul Subteran ordinele sunt executate de către ,,păpușari ” numiţi din afară de către alții, iar cei care vor să facă ceva sunt distruşi din interior.
Care este diferența dintre un rege şi un președinte? Regele nu va fi păpușar niciodată. Un președinte poți să-l schimbi, dar cu regele e mai complicat. Pare logic, nu? Totuși, istoria este plină de regi și împărați remarcabili.
Dar dintre președinții de astăzi nu găsesc vreunul de la care să putem lua lumină. Și oricum, nu președintele deține puterea, ci șeful din subteran s-au cel de peste hotare.Țineți minte că Repu­blica România a fost călărită și măcelărită timp de 10 ani de un informator care acum vede ce stat a creat de nici lui nu-i vine să creadă. Poporul l-a iubit şi tot poporul l-a trimis în “concediu la Bruxelles”. S-a stresat foarte mult aici ca să distrugă acest stat.

Piramida Puterii
Îmi pare rău să spun, dar popoarele nu hotărăsc niciodată nimic. Manevranţii sunt cei care manevrează popoa­rele, făcându-le să creadă că au înfăptuit “revoluții”. Dacă se acumulează prea multă nemulțumire populară sau este nevoie de schimbări, păpușarii crează emoții colective și ghidează poporul respectiv în direcția “corectă”. Dle Iohannis lăsați jocurile altora fiţi un bun român astfel ca această ţară să nu devină un ,,câmp tactic” de dezmembrare ca restul nu mai avem nimic, toate sunt date străinilor.
Strigătul meu şi al nostru de disperare este ca România sa fie a noastră, a neamului românesc ,a acestui popor unde Dumnezeu ne-a dat să avem Capitala Daciei, Grădina Maicii Domnului, Pământul Făgăduinței şi multe altele. În lume există o piramidă a puterii.
În Piramida Puterii se vede că familiile regale ocupă locurile dinspre vârful piramidei. Puterea lor reală este enormă. Și nu este dată de vreo Constituție a țării lor, este dată de puterea ocultă conferită de piramidă. Rezultă logic că familiilor regale nu le-a fost “răpită” nici o putere. Dimpotrivă, într-un mod diabolic au ales să predea aproape toată puterea oficială, păstrând doar puterea ocultă. Puterea oficială este aducătoare de neajunsuri, puterea ocultă are numai avantaje. Cu alte cuvinte, au delegat ponoasele și au păstrat foloasele.
Ultimele evenimente arată că se acumulează multe tensiuni și nemulțumiri în toată lumea, mai multe și mai grave ca niciodată. Manevranţii n-au cum să fie străini de așa ceva. Să fie preludiul unei noi “revoluții” mondiale? Că doar e tot mai limpede că po­poa­rele s-au lehămătuit de atâta democrație de mucava. În toate țările lumii, nu există manevră politică fără păpu­șari.
Trăim cu speranța într-o lume dominată de multă vrăjeală. Oare cu asemenea oameni ce viitor mai avem? De aceea cumpăr vrăjeală pentru politicieni.

Al dumneavoastră același Prof. Ioan Romeo Mânzală

România îşi încheie mandatul de preşedinte al Consiliului UE

România a predat aseară, simbolic, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene Finlandei.

Ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a scris pe twitter, după ultimul Consiliu pentru Afaceri Generale, pe care l-a prezidat, că momenul predării clopoţelului a fost unul emoţionant dar şi trist.

România va mai deţine preşedinţia Uniunii Europene peste 14 ani, iar în acest prim mandat, care oficial, se încheie la 1 iulie, diplomaţii, tehnicienii  şi politicienii români au avut rezultate de două ori mai bune decât alte state membre.

În cele 6 luni, România a reuşit să finalizeze negocierile politice în vederea adoptării de noi legi într-o sută de cauze, ceea ce reprezintă mai mult decât dublu faţă de numărul dosarelor închise de alte state.

Reprezentantul permanent al României la Uniuna Europeană, ambasadorul Luminiţa Odobescu spune într-un interviu acordat Europa FM că cele mai sensibile negocieri au fost cele care vor duce la obligarea gigantul rus Gazprom să respecte regulile europene în ceea ce priveşte comercializarea gazului în Uniune.

Germania, Franţa şi Olanda construiesc alături de Gazprom,  gazoductul Nord Stream 2 care a dus la complicaţii diplomatice mari în relaţia cu Statele Unite. Preşedintele Donald Trump a cerut chiar oprirea lucrărilor pentru că spune liderul de la Casa Albă, nu se poate ca pe de o parte, UE să impună sancţiuni Rusiei, iar în acelaţi timp, unele state să facă afaceri cu Moscova.

În sutele de negocieri şi la organizarea nenumăratelor evenimente au lucrat 180 de diplomaţi dar şi nenumăraţi funcţionari, majoritatea tineri.

În ultimele zile de mandat, România şi-a propus să  preda  un proiect de buget al Uniunii Europene pentru perioada  2021-2027./www.europafm.ro

George Simion – Pregătiri pentru alegerile prezidenţiale şi locale

Au trecut alegerile europarlamentare, însă nu și problemele referitoare la votul în diaspora.

Românii plecați în străinătate au parcurs zeci sau sute de kilometri pentru a ajunge la secțiile de vot pe 26 mai, au stat și câte 9 ore la cozi uriașe pentru a vota, iar mulți dintre aceștia nu au reușit să ajungă să își exercite acest drept. S-a vorbit mult, dar nu s-a mai făcut nimic. Aceasta este concluzia desprinsă  în cadrul discuțiilor purtate de independentul George Simion cu românii din Birmingham, Londra și Bologna.

Aflat într-un turneu prin Marea Britanie și Italia, Simion i-a îndemnat pe românii de peste hotare să se înregistreze pe site-ulhttps://www.recensamantuldiasporei.ro/ pentru a determina autoritățile de la București să respecte legislația, care prevede ca la fiecare 100 de cereri să fie înființată o secție de vot.

„S-au dus europarlamentarele, urmează alegerile prezidențiale. Bineînțeles că situația umilitoare în care românii din afara țării au fost puși se va repeta dacă nu luăm atitudine. A venit momentul să nu ne mai intereseze scuzele lor, să punem capăt batjocurii și să le arătăm că avem legea de partea noastră. Vom număra om cu om, cerere cu cerere și vom deschide secții de vot corespunzătoare fiecărei comunități de români din străinătate. Totodată, acei români din diaspora care își doresc să revină acasă trebuie să aibă șansa reală de a contribui la o schimbare, iar această schimbare poate veni la alegerile locale din 2020. Fiecare român plecat poate candida și poate fi ales în țară, pentru a rămâne definitiv să facă diferența în bine”, a declarat independentul George Simion.

George Simion va avea întrevederi și cu românii din San Marino (18 iunie, ora 17:00, la meciul de fotbal al echipei naționale a României cu echipa națională de fotbal a Croației U21), Padova (19 iunie, ora 19:00, via Ugo Foscolo 15), Parma (20 iunie, ora 19:00, via Emilia Ovest 37/A), Cesena (21 iunie, ora 17:00, la meciul naționalei României), Rimini (22 iunie, ora 11:00, San Clemente di Rimini, via Diaz 167), Roma (23 iunie, ora 11:30, Via Paola Falconieri nr 84 / Monteverde Vecchio -San Giovani di Dio – Piazza Donna Olimpia; ora 14:00 – Via Acquaroni, 71/Parohia S.Rita/Tor Bella Monaca), Verona (23 iunie, ora 20:00, Via Chiodda 177), Florența (24 iunie, ora 16:00, Via Lungarno Vespuci 30) și Torino (25 iunie, ora 13:00, Via Ancona 7, în fața Consulatului României).

George Simion a obținut la alegerile europarlamentare locul 4 în diaspora după numărul de voturi exprimate.