Klaus Iohannis a decis întrebările de la referendumul din 26 mai

Administrația Prezidențială a anunțat, joi, întrebările care vor fi puse românilor la referendumul din 26 mai.

Președintele a semnat decretul de convocare a referendumului pentru justiție. Astăzi era ultima zi în care șeful statului putea semna acest decret.

„1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infacțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Românii sunt chemați la vot să răspundă cu „Da” sau „Nu”./Sursa: digi 24

OPINII: Clipele vieţii

“Vine o vreme când se termină tot. Omul crede că pe acest pământ cu puterea imaginației, crede că a construit mecanisme științifice. Invențiile sunt materializarea doar ale gândului”.

Vine o clipă, o oră, o secundă mai bine zis, o vreme când se termină tot și pleci. Pleci într-o unică clipă, fără prieteni, neamuri, fără cei dragi din familie, fără bani, fără bijuterii, fără casă, fără o scrisoare de rămas bun și fără nimeni și nimic. Pleci fără să vezi și să te vadă nimeni. Fără imagini, fără cuvinte, fără planuri, fără gânduri, pleci fără niciun rost, logică, direcție, pleci fără nimic. Pleci singur sau singură și, probabil, fără să știi că ai plecat sau că ai fost… sau cine ai fost.
Mai devreme sau mai târziu toți primim de la viață lucruri pe care le conștientizăm, dar nu vrem să auzim de ele. Această călătorie, ca și plecatul, se produc când noi nu cunoaștem nici ora, ziua, ceasul și locul unde mergem. Nimeni nu cunoaște, absolut nimeni. Pe acest pământ se vehiculează mii și milioane de ipoteze dar nimeni nu știe exact. Vorbim de multe ori vorbe, să creăm impresii dar, din păcate, ne auzim singuri.
Bucură-te acum de amintirile tale grozave, te poți bucura doar în viața asta. Construiește ceva și rămâi în amintirile altora pe acest pământ. Fii bun, înțelept, pentru când pleci, pentru că nu știi ce va fi acolo unde lumea merge fără întoarcere.

Lasă un semn că ai fost
Permite să rămână din tine un colțișor de poveste plin de lucruri magnifice, locuri mirifice ca oamenii când te văd, să te omeneasca creștinește. Bucură-te tare de oameni și de clipă, zâmbește ochilor care nu știu să zâmbească și ține cu bucurie de mână pe cineva chiar străin ție, dar care simte că are nevoie.
Pentru că adesea strânsoarea caldă a mâinii cuiva venită pe neașteptate e unicul detaliu ce nu se poate uita pentru o viață întreagă. Pentru că adesea doar clipa din strânsoarea caldă a mâinii cuiva, venită pe neașteptate, salvează și se transformă într-o prietenie veșnică.
”Strângerea de mână înseamnă o apropiere de un om nu numai sufletește, ci chiar în corpul tău se produc, călduri, emoții, tremur etc. stări cu care ne întâlnim mai rar în contactele noastre cu oamenii. Ne naștem și plecăm, iar pe acest pământ nu facem decât să ne maturizăm, să vedem multe la care nu găsim explicații, o lume fără un finiș frumos.

Plecăm cu ochii închiși sau deschiși
Ochii sunt cei care văd mereu tot ce este bun și rău pe acest pământ, în funcție de ce vedem, sunt și trăirile noastre pe care le simțim în orice moment. Depinde ce vrei să vezi și să auzi pe această lume.
Alege să vezi prin ei frumusețea din jurul tău în fiecare moment! Minunează-te de tot ce vezi, atingi, miroși și guști!
Vei vedea, unii oameni nu fac decât să vadă urâtul din drumul lor, merg cu capul în jos, și observă doar gropile, gunoiul și mocirla. Acești oameni nu vor să vadă tot ce este frumos pe acest pământ. Acești oameni trăiesc degeaba, viața trece pe lângă ei exact cum trece trenul prin gară.
Mai grav, alții, sunt orbi sufletește, secați și goi, așa își doresc să fie cât mai închiși la suflet, fără comunicare, aleg să nu vadă…nimic – fie bun sau rău. Totul este transparent și indiferent pentru ei. Cel puțin în zilele de sărbătoare ar trebui să fie mai buni, mai înțelepți, indiferent de ce religie suntem este bine sa avem trăirile noastre și măcar acum să ne simțim cu toții în fieful lui Dumnezeu.
Este bine ca noi să conștientizăm că bucuriile cele mai mari pe acest pământ sunt de aceste mărețe sărbători, fiecare sărbătoare având obiceiurile care țin loc de fiecare, cu tradițiile lor.

Să vedem frumuseţea şi prin “ochii” interiori
Oricât de “urât ”ar putea părea un peisaj, ființă sau situație la prima vedere, el va avea întotdeauna o parte frumoasă. Ființa umană are nevoie să vadă frumusețea prin ochii exteriori cât și interiori.
Vezi măreția copacilor, bunătatea din ochii câinelui care te așteaptă cu sufletul la gură, nisipul fin cu povești sărate, grinzile clădirilor dărăpănate pe care se așază porumbeii, picăturile dulci de ploaie ce ne murdăreau geamurile abia spălate, scenele de teatru din nori, prospețimea firului de iarbă primăvara, corpul magic de femeie care este capabil să nască îngeri, liniile perfecte ale violoncelului, cu sunetele lui…Toate îți vor umplu corpul emoțional de fericire. Îți vor confirma că trăiești, că ești vie, că ești trează.
Fiecare moment din viața ta, fiecare acțiune cât de măruntă, fiecare circumstanță îți va oferi posibilitatea de a te înconjura de frumusețe.

Încearcă să nu vezi petele negre din peisajul vieții tale
Viața e frumoasă, crede-mă! Trebuie doar să o alegi…să o vezi! ”Trebuie ca în aceste zile cu semnificații deosebite, noi oamenii să ne apropiem unii de ceilalți, să ne unim sufletele, să dăruim celor care nu au ce mânca, să nu-i judecam pe alții. Să lăsam pentru câteva zile răfuielile politice care nu duc la nimic bun, să lăsam ura din noi și să dăm pe acest pământ bunătatea aceea cu care ne naștem.
Să ne întoarcem cu fața spre biserică, să aprindem lumânări pentru toți, să mer­­gem la slujbe, iar preoții să se îndrepte cu fața mai mult spre enoriași, pentru că între ei trebuie să existe o comunicare sufleteasca iar preoții au obligația să transmită enoriașului toate gândurile curate.
Aceste gânduri, enoriașul trebuie să le simtă în inte­riorul lui, în sufletul și trăirile lui.
Pe acest pământ este bine să stai și să amâni și cu voia ta clipa plecării. Am scris despre clipă în săptămâna mare, arătând că noi pe acest pământ suntem ca frunza pe apă.
Nu suntem nimic pe acest pământ, trăim și ne hrănim mai mult cu imaginația noastră. Viața este o imaginație care ne înșală zilnic. În aceste zile de mare sărbă­toare, când așteptăm nașterea Domnului, când în fiecare zi sunt slujbe la biserici, când oamenii se spovedesc, avem alte trăiri, simțim speranța de a trai simțim bucuria și viitorul. Învierea Domnului ne aduce liniștea sufletească, bunătate și înțelepciunea necesară tuturor oamenilor.
Nu ne rămâne decât să trăim acum aceste clipe frumoase de pe acest pământ.

HRISTOS A ÎNVIAT!
SĂRBĂTORI FERICITE!

Al dumneavoastră același
Prof Ioan Romeo Mânzală

OPINII: Despre escroci sentimentali şi politicieni

,,Românilor, nu vă mai alegeți conducătorii care nu-și iubesc țara.”
Petre Țuțea

Trecem rapid și direct la subiect. În multe relații, există și escroci sentimentali. Așa cum există și politicieni sentimentali în relațiile dintre ei și partidele lor. Genul ăla de personaj care vrea să pară ceea ce nu este și să facă ceea ce nu poate. Așa este în politică, par ceea ce nu sunt și fac ceea ce nu gândesc și nu pot.
Un așa-zis „escroc” e foarte carismatic la începutul unei relații. Când te înscrii s-au aderi la un partid (mai nou așa se spune), încerci să pari mai ,,carismatic”, pentru a fi agreat și să-ți poți atinge scopul. Poți crede că e un adevărat „macho”: inteligent, atent, face o impresie plăcută, oferă motive de încredere și se bucură de mare succes la femei. Același lucru se întâmplă și cu un politician, care are o impresie foarte bună despre el, dar asta o crede doar el, nu și ceilalți. S-ar părea că e întruchiparea perfecțiunii. Politicianul are impresia că numai el hotărăște, ca și cum s-ar fi născut de mic să ajungă în politică. Atunci, unde e lipsa lui ca om, dacă el este perfect, dar repet, doar din punctul lui de vedere?! El știe tot, face tot, respiră tot, dar gândește cu spatele. Atunci unde este lipsa?
În suflet există o lipsă. Mai exact, în absența acestuia. Asta înseamnă că nu există simț omenesc și emoții. Există doar interese, atunci când escrocul mimează intențiile și emoțiile. O emoție adevărată este simțul ”animalului înfometat”, care-l provoacă să obțină ceea ce dorește.
Comparați dumneavoastră și cu un politician, să vedeți cum este. Toată viața lui se rotește în jurul unui scop: căutarea de noi jertfe și de noi avantaje.
Escrocul, indiferent ce calități ar avea, minte. Politicianul minte cam 80% din timpul lui, iar în campania electorală, 110% ! O face atât de bine, și escrocul și politicianul, încât cu greu îți poți da seama de asta. Mai mult, mereu îl face pe cel de alături să se simtă vinovat de asta. Chiar vinovat că l-a și ales. De altfel, simțul vinovăției e absent în totalitate.
Manipulând, ,,iubărețul” o provoacă pe femeia cu care e în relație să se simtă vinovată de tot: „Mă mai IUBEȘTI” ? Tu m-ai provocat să zic asta.” Politicianul procedează la fel cu alegătorul ,,tu m-ai ales”, dar știi că nu sunt lăsat să fac treabă de x sau y. Totdeauna politicianul are răspunsul, aruncând mizeria în ograda altuia. Dar cel care suferă este alegătorul. Escrocul sentimental este cel mai bun manipulator.
El poate simula orice-i trece prin cap, inclusiv emoții false: „Sunt atât de dezamăgit în viața și căsnicia asta”. „Nimeni nu mă înțe­lege”. “Atât îmi doresc, un copil .” De asta atât de multe “jertfe” se îndrăgostesc de el. Cert este că în spatele acestor destăinuiri, nu găsești un strop de sinceritate.

Manipularea este știința politicului
Politicianul minte cu o nonșalanță, de crede și el și neamurile lui, în frunte cu alegătorii, ceea ce spune. Suge profituri de la toți și toate, minte pe toată lumea, se milogește, umilește, înjosește, orice numai să ajungă acolo. Trece și peste cadavre, nu mai are mamă, tată, familie, calcă peste toți.
Escrocul nu regretă nimic, nici chiar într-o căsnicie s-au relație. El mereu dă vina pe alții și aruncă vorbe grele la toți din jur, inclusiv de la fosta la actuala. Politicianul nu regretă că a nenorocit o țară, oameni, sau că, din cauza lui, au murit oameni. El nu regretă nimic, lui să-i fie bine. Are scuze în orice moment, dând vina pe PSD și Dragnea… sacii de box ai Opoziției, Președintelui. O să vedem mai târziu cine are dreptate. Am înțeles că acum de Paști vor să jertfească pe o doamnă de la Sibiu (tunsă scurt). Pe doamna o trimit la blocuri, la micuții lăsați singuri în apartamente, iar pe doamna de la putere, să meargă în vizită la copiii de clasa întâi, să învețe alfabetul cu ei. Offf doamnele!!!
Nu mă pot depărta de frumoasa asemănare între oameni. Responsabilitatea pen­tru escroc este o pro­blemă de care vrea să scape cât mai repede. Atunci când în relație apare un moment responsabil (ea a rămas însărcinată, e grav bolnavă), acesta vrea să rupă relația, acuzând. Înscenează fel de fel de lucruri sau idei năstrușnice. Așa și politicianul, când ajunge la greu și nu mai poate fura și controla, scoate lumea în stradă, că tot nu pățește nimic. Nu exista legi pentru ei! Și, chiar dacă ar fi, nu le respectă nimeni, nici cei care ar trebui să le apere.
Să ai ca femeie o relație normală cu un escroc, nu se poate. Niciodată el nu poate să fie om. Nu poate nici să mențină și să dezvolte această relație. Nici partidele între ele nu sunt într-o relație normală, decât cum să se fure unii pe alții, și toți din banul public. Pentru că, ele încasează de la fraieri, lună de lună, sume colosale de bani. Fac ce vor cu banul public, nu-i întreabă nimeni nimic, se războiesc doar pe interese personale.

Suntem “Țara lu’ Papură Vouă “!
Facem tot ce vrea fizicul nostru, că și așa nu mai răspunde nimeni de nimic. Pe cine mai interesează această țară? Îmi place de Rareș Bogdan ce debitează, oare suntem nebuni după putere și bani? În PNL și PSD peste 80% sunt plătiți din banul public ? Care este diferența între unii și alții? Niciuna, rodul se vede acum, după 30 ani: DISTRUGEREA ȚĂRII !! Nu pot să mă depărtez de subiect.
Escrocul sentimental e omul-cuvânt și nicidecum omul-faptă. El mereu spune: „Sunt omul model, te poți baza pe mine” Cum trebuie să ajute, apar alte planuri. Iar dacă și ajută, îți va aminti despre asta mult timp. Politicianul este la fel, niciodată nu te poți baza pe el sau pe ei. Nu au cuvânt și nicidecum faptă.
Foarte rar escrocii întemeiază familii și fac copii. Însă nu spera să găsești, în această familie, fericire. Vor fi mereu certuri, supărări, trădări și câteva destine distruse. În politică sunt trădări, supărări, certuri zilnice. Dife­rența este că aici fac copii și soția, dar și cele două-trei amante de politician. Și, s-a întâmplat ca o amantă să nască și tripleți. Iar progeniturile, vin apoi în locul lor și fac politică. Unde să meargă, dacă mulți sunt analfabeți?!
De cele mai multe ori, escrocii se întorc la relațiile din care au plecat. O fac pentru a verifica dacă încă mai ești jertfa lui s-au dacă mai au ceva avantaj financiar. Atunci, cel mai bine e să te gândești de ce totuși ai fost în relație cu el și de ce v-ați despărțit.
Mulți din politicieni se întorc când mai este ceva de supt, sau când ajung la pu­tere în partidele de unde au plecat, ca și escrocii.

Oamenii se schimbă, dar escrocii și politicienii nu
Ai putea spune că oamenii se schimbă. Corect, oamenii se schimbă, dar escrocii și politicienii nu. Pentru că, un escroc nu dorește și nu vede un motiv solid să se schimbe. Oamenii se schimbă, dar politicienii noștri BA! Dacă se schimbă, ei de unde și cum mai fură, nu mai au motiv.
Cel mai important sfat din acest articol este să alegi corect. Ca și un sfat pentru alegător. Să alegi corect, dacă ai pe cine, dar să nu stai acasă, mergi la vot.
,,Votul tău contează, nu strada, la mitinguri. Pentru că, nu toți bărbații sunt escroci, ca și politicienii, nu toți sunt hoți, dar procentul este mic, cam15%. Există bărbați corecți, bărbați buni, responsabili, care pot oferi încredere și stabilitate ca și unii dintre politicieni. Trebuie doar să fii pe potrivirea lor, iar în politică să fii pe placul lor.
Trebuie doar să iubești pe măsură, și să-ți placă să faci politică, tot pe măsură. Dar, dincolo de toate, ferește-te de escroci “, dar și de ,,politicieni”.
Cititorule impresia ta contează !Te rog sa faci diferența !!!!!!
,,Geniul este văr primar cu idiotul”.
Petre Țuțea

Al dumneavoastră același
Prof.Ioan Romeo Mânzală

Cataramă : Statul socialist a exclus Dreapta Liberală de la alegerile europarlamentare

Omul de afaceri va sesiza CEDO despre situaţia creată.

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală, omul de afaceri Viorel Cataramă, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de decizia pe care a luat-o Biroul Electoral Central, care a respins listele de semnături pentru alegerile europarlamentare. BEC a motivat decizia prin faptul că un procent din semnăturile strânse nu pot fi validate.

„Indiferent de consecinţe, noi vom merge înainte. Ne vom adresa CEDO pentru încălcarea brutală de către statul român a drepturilor noastre fundamentale de a participa în alegeri, deşi noi am îndeplinit toate condiţiile, cu toate obstacolele puse în calea noastră. (…) Vom demonstra că eliminarea noastră este şi va fi de natură să întărească convingerea electoratului că în România socialismul şi socialiştii trebuie trimişi în istorie”, a declarat Viorel Cataramă.

Prezent la Deva pentru a se întâlni cu nucleul de bază al organizaţiei judeţene Hunedoara. preşedintele Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, a catalogat ca “o brutală încălcare a democraţiei” faptul că formaţiunea politică pe care o conduce nu va putea participa la alegerile pentru Parlamentul European. El a arătat că Dreapta Liberală a depăşit pragul electoral în sondaje, menţionând că partidul va participa la toate alegerile care vor urma, inclusiv la cele prezidenţiale, unde va candida personal.

De menţionat este faptul că pe lista de candidaţi pentru Parlamentul European, Viorel Cataramă a înscris nume cunoscute ale mediului de afaceri din România, cărora li s-au alăturat antreprenori din toată ţara. Din judeţul Hunedoara, pe un onorant loc patru s-a aflat Mihaela Poenar, antreprenor din Deva.

„Nu vom renunţa la principalele noastre puncte din programul partidului”, a spus Cataramă, referindu-se la eliminarea pensiilor speciale, a „privilegiilor aristocraţiei bugetare”, sprijinirea sectorului privat, încurajarea exporturilor şi descurajarea importurilor, asigurarea unei pensii minime de 1.000 de lei.

„Avem tot mai mulţi susţinători, pentru că toate partidele au tendinţe socialiste şi doresc să suprime sectorul privat, oferind privilegii aristocraţiei bugetare. Statul socialist a exclus Dreapta Liberală de la alegerile pentru Parlamentul European, din acest an, însă noi ne vom continua parcursul politic stabilit prin programul nostru politic”, a conchis Cataramă.

S-a stabilit ordinea partidelor pe buletinele de vot la alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit ordinea în care vor apărea partidele politice pe buletinele de vot de la alegerile europarlamentare din 26 mai. Procedura a fost cea a tragerii la sorți. PSD şi Alianţa electorală „Alianţa 2020 USR Plus” sunt pe primele două locuri, independenții pe ultimele.

Lista completă cu partidele care participă la alegeri și cu ordinea lor pe buletinele de vot:

Poziţia nr. 1 – Partidul Social Democrat

Poziţia nr. 2 – Alianţa electorală „Alianţa 2020 USR Plus”

Poziţia nr. 3 – Partidul PRO România

Poziţia nr. 4 – Uniunea Democrată Maghiară din România

Poziţia nr. 5 – Partidul Naţional Liberal

Poziţia nr. 6 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – ALDE

Poziţia nr. 7 – Partidul PRODEMO

Poziţia nr. 8 – Partidul Mişcarea Populară

Poziţia nr. 9 – Partidul Socialist Român

Poziţia nr. 10 – Partidul Social Democrat Independent

Poziţia nr. 11 – Partidul România Unită

Poziţia nr. 12 – Uniunea Naţională pentru Progresul României

Poziţia nr. 13 – Blocul Unităţii Naţionale BUN

Poziţia nr. 14 – Gregoriana-Carmen Tudoran

Poziţia nr. 15 – George-Nicolae Simion

Poziţia nr. 16 – Peter Costea

PSD îi retrage sprijinul lui Tudorel Toader

Liderii PSD au decis miercuri, în şedinţa CEx, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după şedinţa conducerii social-democraţilor.

Decizia vine după criticile lui Dragnea adresate lui Toader privind realizarea ordonanţelor pentru modificarea codurilor penale şi contestaţia în anulare. După şedinţa Comitetului Exectutiv, PSD a convocat plenul la Senat pentru votul la moţiunea împotriva ministrului Justiţiei.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis miercuri înlocuirea din funcţie a miniştrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero şi Tudorel Toader, au precizat surse politice prezente la reuniune. În locul acestuia ar urma să fie numit deputatul Eugen Nicolicea.

OPINII: Fondurile europene, un capitol dezastruos pentru România şi metoda de a ne minţi singuri!

Guvernanții se lamentează, jelesc și impun prudență la cheltuieli, fiindcă nu-i așa, criza e doamna cu coasa ce bate cu degetele-i descarnate la ușa unei țări sfrijite. Dar nici locatarii vizați nu arată ca s-ar sinchisi de văditele semne ale primejdiei de pustiire.

Mai precis, mâna de ajutor în care stau ticsite fișicurile cu bani europeni este ignorată cu o nonșalanță vecină cu iresponsabilitatea. O impasibilitate bolnăvicioasă însușită benevol. Aduce cu zicala despre capra râioasă, mândră de coada ei înfoiată.
Romania este a șaptea țară din frăția europeană ca mărime a populației, însă se situa, anul trecut, în a doua jumătate a clasamentului, ca dimensiune economică luată în calcul după valoarea PIB. Chestiunea aspirării fondurilor continentale de către țara noastră este de-a dreptul dramatică. Mii, zeci de mii de pagini, bani mulți dați firmelor de consultanță, care vânează de ani buni așa ceva. Din o suta de dosare, trec, poate, unu sau două. Ori s-a greșit ceva, ori nu au punctajul necesar, ori stau pline de praf dosarele depuse de ani de zile, că nu sunt banii aprobați de Bruxelles.
,,Deoarece, pe lângă riscul de a pierde sume foarte consistente din banii alocați perioadei apropiate, economia românească pierde timp scump de recuperare a decalajului față de celelalte națiuni membre ale UE””. Concluzia fără echivoc îi aparține unui reprezentant de prim rang al Comisiei Europene.
Cum sa nu aibă dreptate omul, când rata de absorbție a fondurilor europene se află undeva pe la genunchiul broaștei, măsurându-se într-un procent cu o singură cifră. Principalele cauze ale acestui uluitor fenomen sunt cantonate exclusiv în ograda țării. Mai exact, în dreptul decidenților care o compun. Procedurile licitațiilor din punct de vedere tehnic sunt arhicunoscute.

Mulți veniți, puțini aleși
Cei din urmă, pe sprânceană și cu dedicație. Nivelul alarmant de ridicat al birocrației din sfera autorităților de management produce deopotrivă, indignare, timp risipit și, în cele din urmă, lehamite. Rezultatele sunt extrem de concludente. Un primar de oraș s-a plâns că din 40 de dosare s-au aprobat două, dar a cheltuit pe firme de consultanță zeci de miliarde din banul public. Acei bani sunt aruncați pe fereastră degeaba, fără niciun folos în a face ceva pentru comunitate. În Polonia, dosarul pentru a accesa fonduri europene este compus din cinci-șapte file. Fiecare polonez poate să-și scrie propriul dosar. Ca la noi, la nimeni ! Noi trebuie să fim DEȘTEPȚI, importanți, cu nasul pe sus, că altfel nu suntem români.
Motivările șoarecilor de birou, cu galoane de șefie, cum că personalul este subdimensionat, salvează aparențe de moment. Să treacă la simplificări de procedură și atunci armata de conțopiști nu-și mai găsește rostul!
Același înalt funcționar european este cât se poate de explicit în ceea ce spune: “Am suspendat plăți pentru un proiect fiindcă documentația împovărătoare nu asigura corectitudinea și conformitatea. Beneficiarii aceștia nu mai pot face față problemelor. Procedurile ineficiente și inadecvate sufocă implementarea proiectelor în Romania”. Dixit! De asemenea, finanțistul european a amintit despre numărul excesiv de mare al auditorilor și al controlorilor de proiecte.
Toți alcătuiesc o imensa piatră de moară prin neconcordanța și inconsecvența de care nu se dezic măcar o clipă. “Toate acestea amplifică incertitudinea investitorilor. Autoritatea se protejează de incompetență prin tot mai multe proceduri”, a conchis expertul citat.

S-a creat și o mafie a firmelor de consultanță
Au progresat de la Logan la Mercedes, vorbesc ”elevat”cuvinte europene numai de ei știute, au lângă ei câte două asistente manager și câteva pipițe, care învârt hârtii pentru amărâtul de rând, care crede tot în ceea ce spun băieții de la consultanță. Cer documente peste documente, care nu au nimic de-a face cu fondurile europene. Grupurile așa-zise ,,țintă”sunt o înșelătorie mascată de a suge bani europeni și de a se îmbogăți alții. Din 42 de persoane care, chipurile, fac cursuri, cursuri numai de ei știute, de cei de la celebra ,,consultanță”(parca ar fi o academie) câștigă unu-doi cursanți praf în ochi. Băieții DEȘTEPȚI din consultanță își bagă banii în buzunar și trec cu cei care câștigă, să le indice cum se fac implementarea și achizițiile. Alte etape de a fura bani fără a face nimic, doar a semna niște hârtii. S-a îngrozit și Uniunea EUROPEANĂ de noi și de stilurile noastre de a păcăli organismele internaționale și nu numai, de a ne păcăli pe noi.
În aceeași realistă, dar dureroasă notă acuzativă, Joost Kohlmann, director la Unitatea Comisiei Europene pentru Finlanda, Bulgaria și România a pus degetul pe rană. El a menționat că administrația publică slabă este consecința structurilor ineficiente din sistem și “nu vina funcționarilor publici”.
În opinia oficialului, reforma nu trebuie sa fie una “partizană”, ci convenită cu întreg spectrul politic, iar șeful statului și premierul au obligația să se asigure că recomandările instituțiilor internaționale privind reforma administrației va fi aplicată. Care reformă?

Statul român se șubrezește pe zi ce trece
Noi suntem, inclusiv Președintele, în campanii electorale. Statul nu este interesat de amărâtul de rând să facă și el ceva pentru a tăi mai bine, statul este interesat de a mânca cât se poate de mult de pe om, ca să plătească regește pe cei care nu fac nimic. Corupția nu este înființată de România, uitați-vă în toată Europa ce corupție există în Franța, Germania, Olanda, Italia etc. Corupția în aceste țări, și nu numai, a atins cote alarmante. De ce numai noi suntem circul Europei în materie de corupție? Pentru că cei care alcătuiesc și conduc statul sunt marionetele Bruxelles-ului. La ce trebuie 54.000 angajați la Bruxelles ? O parte sunt cei care fac parte din celebrele laboratoare care fac și desfac afaceri murdare și jocuri politicianiste. Noi anual plătim sume exagerate de bani la Bruxelles și atragem ,,praful de pe tobă”de la Timmermans și acoliții lui. Și atunci, de unde atâția bani din fonduri europene!! Imigranții din Europa trebuie hrăniți regește, fără muncă, fără nimic.
Până atunci, fondurile europene ce pot constitui un important aport financiar nu sunt decât o noțiune abordată în dorul lelii. Fondurile europene le pot accesa tot cei cu bani și relații. Birocrația pentru a obține celebrele fonduri este atât de încurcată încât nici funcționarii nu găsesc capetele. Fondurile europene constituie un moft sau, dacă vreți, o pilulă prescrisă unui copil malnutrit, însă sclifosit și plin de ifose. La urma-urmei, nimeni nu te poate face bine cu sănătatea lui. Ba, una peste alta, mai dam copilului și medicamente expirate, care nu au niciun efect, iar copilul speră că sănătatea lui va fi mai bună. Fondurile europene – o amăgire care fac parte din jocul de cuvinte al politicienilor, jocurilor electorale mincinoase, care nu se văd la orizont, odată cu luminița de la capătul tunelului, marca Ciorbea. Ne îmbătam cu apă rece fără prea multe speranțe. Avem o țară blocată din punct de vedere al investițiilor, al micilor și marilor afaceri, investitorii nu vin în România, fug cât văd cu ochii, haosul se simte pe străzi, în buzunare, în traiul de zi cu zi, în familie și, cel mai grav, în instituțiile statului, așa-zis de drept. Se simte lipsa unei mâini de fier, avem mâini dibace, care conduc doar pentru interesele unora și a altora, de a băga bani în buzunare prin diverse metode. Una din aceste metode este cea care reiese din fondurile europene. Exact cum am amăgi un copil cu o ciocolată. Cred că noi, romanii, nu ne mai putem reveni din aceste nelegiuiri niciodată.
,, Amăgirea ca și speranța sunt cele mai incurabile boli ale omului”.
Al dumneavoastră același Prof.Ioan Romeo Mânzală

Viorel Cataramă, la Deva

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală – Viorel Cataramă va invită vineri, 12 aprilie, ora 15.00, la Sala Mica a Centrului Cultural Drăgan Muntean din Deva, unde va susţine o conferinţă de presă în care va prezenta programul pentru România al formaţiunii politice pe care domnia sa o conduce. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai mediului de afaceri hunedorean.

Managerul Bibliotecii Judeţene, Sebastian Bara, a demisionat din PNL

După zece ani de implicare în Partidul Naţional Liberal, actualul manager al Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Sebastian Bara, a decis să demisioneze din PNL.

Întrebat punctual cum îşi argumentează decizia, acesta a precizat: “Nu mă mai regăsesc în noul PNL şi nu mă mai identific cu ceea ce se numeşte liberalism la ora actuală.”

Care va fi noua sa orientare politică, Sebastian Bara a precizat că are nevoie de timp şi de reflexie pentru a se consulta cu cei apropiaţi, inclusiv cu familia, apoi va face cunoscută decizia sa.

Ca replică la această demisie, preşedintele PNL filiala Hunedoara, Lucian Heiuş, precizează că decizia lui Sebastian Bara intervine la comanda PSD-ALDE, instituţia pe care o conduce acesta, Biblioteca judeţeană, fiind subordonată Consiliului Judeţean Hunedoara.

În urma acestei demisii, Sebastian Bara riscă să piardă postul de consilier local al PNL, pe care îl deţine în prezent.

Deputatul Sorin Marica explică de ce a plecat din PSD

Parlamentarul s-a înscris în Pro România şi doreşte unificarea forţelor social-democrate.

Deputatul hunedorean Sorin Marica, actualmente membru al Pro România, a explicat de ce a plecat din PSD, partid pe listele căruia a fost ales, de două ori, în Parlamentul României. Parlamentarul a spus că nu are ce să-i reproşeze partidului din care a făcut parte până în această săptămână, însă a recunoscut că şi-ar fi dorit ca listele de candidaţi pentru Parlamentul European, de exemplu, să fi fost întocmite mai atent şi aşa cum se ştia de mai mult timp. „Speram ca doamna Intotero să aibă un loc mai sus, pe 5,7,9, ceea ce se discutase cu câteva luni în urmă. Speram să fie şi Ioan Mircea Paşcu (un parlamentar european cu experienţă şi strateg al PSD, n.red.) pe această listă a social-democraţilor”, a afirmat Marica.

Deputatul Pro România şi-a arătat însă mulţumirea că pe lista propusă de actualul şef al partidului din care face parte, Victor Ponta, se regăseşte comisarul european Corina Creţu. „Este un comisar apreciat în toate ţările membre UE”, a spus Sorin Marica, menţionând că va face tot ceea ce este legal posibil pentru ca rezultatele Pro România la alegerile europarlamentare din 26 mai să fie unul cât mai bun.

Sorin Marica a mai anunţat că şi-a propus să se întâlnească luni cu preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, pentru a-i supune atenţiei o unificare a forţelor politice de factură social-democrată în perspectiva alegerilor pentru Preşedinţia României.

„De astăzi înainte, menirea mea este pentru unitate între toţi social-democraţii din România. Să încerce să facă o împăcare cu Victor Ponta, cu Gabriela Firea, că doar împreună putem să avem rezultate bune pentru Cotroceni şi pentru toate bătăliile politice care vor fi date, de acum înainte, în România”, a mai arătat deputatul Pro România.

În cadrul unei conferinţe de presă, coordonatorul filialei judeţene Hunedoara Emil Rîşteiu a mai anunţat că fostul viceprimar al municipiului Deva, Răzvan Mareş, nu mai face parte din structura de conducere a organizaţiei, după ce acesta nu ar fi avut un comportament aşa cum l-ar dori liderii formaţiunii.

OPINII: De ce nu respectă românii legea?

Am văzut de ce nu se lasă românii de furat și de ce nu res­pectă legea. O altă meteahnă la care nu putem renunța este disprețul, desconsiderarea față de lege și față de semenii săi. Nu știu să fie român care sa aibă un respect deosebit față de legi, în așa fel încât să-și conducă viața cu gândul la respectarea lor.

Nu numai oamenii obiș­nuiți se arată dezinteresați de ele, ci și cei care ar trebui să le pună în aplicare, sau să vegheze la respectarea lor. Prin contrast, alte state europene au cetățeni și conducători mult mai disci­pli­nați. La noi este un haos total. Orice s-ar întâmpla, cât de grav s-ar încalcă legea, mă refer la cei din vârful statului, nu pățește nimeni nimic, dar nici nu pleacă, nici mutați cu macaraua nu vor să lase scaunele.
Pot să aibă câte dosare ar avea, tot pe scaunul ăla rămân. Poate să aibă orice trecut mizerabil, din contră, este susținut de Europa pentru un scaun mai bun. Deci: ca să ajungi cineva mare în fruntea statului și în Uniunea EUROPEANĂ, trebuie să ai eti­cheta de HOȚ. Nerespectarea legii a devenit un fenomen foarte periculos. Mai trebuie desființată CCR și putem pleca acasă. Rămân câteva partide care doresc acest lucru. O țară în care conducătorii nu respectă legile este o țară în haos, neguvernabilă, fără Parlament și fără Președinte. Românii se hrănesc cu bani negri mai mult.
Indiciul cel mai sigur al acestei stări de lucruri este economia subterană. Nu știu la ce valori se ridică sumele care circulă pe ascuns, specialiștii vorbesc însă de valori mari, părți bune din PIB (35-45%).
Numărul mare de procese în care oamenii fără posibili­tăți de a influența instanțele mor cu dreptatea în mână, în timp ce unii vinovați clar, scapă nepedepsiți, procesele lor durând 10-12ani. Dar degeaba se face de către justiție atâta circ, actorii circului rămân cu banii și proștii cu uitatul la televizor.
Toți mimează că justiția funcționează, când justiția nu funcționează pe probe, ci pe protocoale și ascultări, mai bine mergem la teatru. Poate veni un conducător oricât de drastic în acest sens, mentalitatea nu poate fi schimbată cu forța. Avem o mentalitate tribală, de a ne jupui unii pe ceilalți. Exemplul este luat de la politicieni.

Ce sunt legile?
Legile sunt norme de conviețuire în comun. Respec­tarea unor asemenea norme a fost datoria transmisă de Dumnezeu către poporul evreu, prin decalog și scrierile lui Moise. Însă nici acesta nu s-a arătat foarte vrednic în respectarea lor. Iisus a venit și a ridicat această datorie la alt nivel. Nu prin lege se mântuiește omul, ci prin respectul și iubirea față de semeni și de Dumnezeu. Unde sunt pre­lații să ajute acum duhov­nicesc acest popor ?!
Mulți respectă oamenii după poziția socială, după mulțimea averilor, după statutul și puterea lor în lume. Acest tip de respect, dublat de interesul personal, este adesea mai puternic decât dreptatea, binele și meritul real al lor. Ar fi bine ca nu prin lege să se facă mântuirea, ci prin comportamentul uman. Dar noi nu știm să ne iubim unii pe ceilalți. Dorința de a ocoli legile nu poate fi oprită, se face în echipă, cu avantaje reciproce (la scară redusă), dar cu consecințe negative la scara întregului neam.
Bugetarii acum au cel mai mare avantaj, salarii mari, zile libere cât cuprinde, dar uită esențialul: unde plătești, poți cere calitate. De aceea și serviciile funcționarilor, a medicilor, profesorilor etc. nu mai pot lăsa de dorit. Nu mai pot suferi din cauza contribuabililor care “plătesc ” și contribuie cu mai mult acum. Dar și cei care gestionează banul public trebuie să fie atenți și corecți (aparat supraîncărcat, achiziții discutabile, votanți plătiți ca asistați social), să fie responsabili față de semeni, dacă sunt plătiți de stat. Dar, timpul trece, leafa mare merge, noi muncim cu drag și ne gândim de pe acum la distracții, excursii în străinătate etc. Noi și așa nu respectam nimic, nici pe noi ca nație !!!
Dacă legile se înscriu în drumul comunității spre Dumnezeu, au șanse să fie respectate, însă situația nu este prea roză. Ele se înscriu în comunitatea HOȚILOR! Până când majoritatea nu va ajunge la o conștiință a interdependenței suficient de puternică, va fi greu de promovat respectul și responsabilitatea în această țară. Ei fentează, noi fentăm, și așa ne desființăm, iar fraierii plătesc !

Guvernul Dăncilă
Este hulit, pentru că nu poate scoate la suprafață suficienți bani din economia subterană, că statul e falit, iar relațiile “tovărășești” între români sunt mai puternice. Acum s-au împrumutat trei miliarde de euro să plătească pe unii trântori. Trântorii ăștia aparțin tuturor partidelor. Pentru întreținerea trântorilor, statul jupoaie omul. Exemplu: CAS, dacă omul nu lucrează, de unde să plă­tească pe an 2400 lei?
Măi oameni buni, de ce mai faceți propagandă, când omul nu are de unde? Oamenii mor cu zile acasă. Partidele politice vor ajunge într-un unghi mort, unde nu va mai merge nimeni la vot. Oamenii s-au săturat, legile sunt proaste și nici nu se respectă. Păi dacă omul nu mai este respectat, cum vreți ca el să respecte? S-a mizat ca vor fi bani din fondurile europene. Tot Bruxelles-ul este stăpânul, dă când vrea și la cine vrea.
Incompetența de a reduce evaziunea, recunoscută prin adoptarea acestei soluții pentru ieșirea din criză, nu este doar a guvernului. În primul rând, suntem noi (care acceptăm mita și ilegalitățile), cei ce lovim tot în noi. Victime ale economiei subterane vor fi pensionarii și oamenii de rând, care vor avea prea puține mijloace de subzistență.
Probabil că nu ne simțim responsabili de asta și aruncăm toată murdăria în curtea guvernului. Însă faptul că asistăm la ilegalități făcute chiar de către factorii decizionali și nu ne implicăm, poți pleca românule la culcare. Noi nu mai știm ai cui mai suntem. Noi avem treabă cu toată lumea, dar nimeni cu noi. Toți vin să le dăm ce avem (bogății), dar noi de la cine mai luam ceva?
Guvernul, dacă vrea să lupte, trebuie sa fie eficient în tot ce face. Chiar dacă Parlamentul ar da legile cele mai bune pentru eradicarea evaziunii, cine să le pună în aplicare?
Să presupunem că funcțio­narul care trebuie să facă ordine trece la treabă. Nu cred că ar face prea multe, până când va suna telefonul șefului, a cărui “prieteni” au fost afectați. Însă șeful este primul care trebuie să refuze influențele. Așa se întâmplă și în justiție. Uitați-vă seară de seară la mijloacele media și vedeți ce justiție și justițiabili avem. S-au făcut de râs. Mulți nu mai au treabă nici cu logica mentală, dar să ne mai gândim la caracter, omenie etc.
Daca șeful cel mare al statului își verifica cinstit oamenii, dacă ei fac mai departe acest lucru și nu intervin când se descoperă nereguli, ca să le mușamalizeze, ar fi șanse să se schimbe ceva. Poate un singur om porni un asemenea proces? De câți ar avea nevoie ca să reușească? Unde sunt ei?

Trebuie lăsată campania electorală și ura
La noi, campania electorală începe cu doi ani înainte, iar ura, cum ajungem pe scaune și ne luăm mandatul în primire. Nu există un torționar mai bun pentru un popor decât propria sa lașitate. Când este vorba de strigat în fața palatelor, suntem voinici (în opoziție), dar când trebuie să ne rupem de lumea aranjamentelor, majoritatea suntem incapabili.
Cerem insistent la alții ceea ce nici noi nu putem. Ca și cu preotul. Mirenii îi cer lui să fie sfânt, dar propria lor neorânduială și necinste nici nu o bagă în seamă. Dacă ei s-ar sfinți, i-ar fi rușine și preotului să facă greșeli. Și biserica calcă pe urmele justiției și este la un pas de a se face de ras. Preoții trebuie să fie foarte atenți, că au viitor sumbru.
Dacă legea nu va urmări să slujească cu adevărat cetățenii, nu intereselor, când oamenii vor înțelege că fără o rânduială comună nu există o viață împreună, atunci vor fi șanse de schimbare. Suntem sub legea selecției naturale, nu a dragostei și respectului pentru frații noștri. Ca să trecem la respect, e nevoie de o profundă schimbare de mentalitate. Suntem capabili? Poate. Dar oare vrem asta?
Domnilor români, de ce mergeți la Bruxelles să vă pârâți propria clasă politică, propriul popor? De ce domnilor vă alegem, ca să ne jucați la ruleta Europei?

Al dv.același Prof. Ioan Romeo Mânzală

Vineri se inaugurează filiala din Certej a Partidului Puterii Umaniste

Partidul Puterii Umaniste se dezvoltă şi în comunele hunedorene. Filiala Judeţeană Hunedoara a umaniştilor anunţă deschiderea sediului PPU în comuna Certeju de Sus. Evenimentul va avea loc vineri, 5 aprilie, în centrul comunei Certeju de Sus.

Pe principiul „Fapte, nu doar vorbe”, umaniştii hunedoreni vor prezenta locuitorilor din Certej un proiect de dezvoltare al zonei, cu prioritate pe segmentul turism. Coordonatorul logistic al Filialei Judeţene a PPU, Raluca Bugnar este convinsă de potenţialul extraordinar pe care îl au aceste sate de munte. Aici a existat o tradiţie de sute de ani în exploatarea aurului iar localitatea a fost cândva perla regiunii. Există aici  Galeria Bernard care ar putea fi amenajată pentru vizitatori iar în satul Săcărâmb sunt monumente şi locuri unice în ţară, cum ar fi Biserica trăsnită, Monumentul Minerilor, Izvorul din Padurea de argint, de unde a băut apă împăratul Franz Joseph.

Acestea sunt doar câteva dintre menţiunile cuprinse în proiectul susţinut de reprezentanţii PPU la Certeju de Sus. În virtutea principiului umanist „Omul potrivit, la locul potrivit”, coordonatorul pentru zona de vest al partidului, Petru Mărginean, spune că oamenii care vin spre Partidul Umanist respectă valorile umaniste şi demonstrează asta prin fapte. Printre aceste fapte se află şi realizarea promisiunii făcută de umaniştii hunedoreni, în urmă cu mai puţin de două luni, locuitorilor din Geoagiu Băi şi Certeju de Sus: modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean care face legătura între localităţile Şoimuş-Bârsău-Certeju de Sus-Săcărâmb-Geoagiu Băi. În urma solicitării făcută Consiliului Judeţean Hunedoara, PPU a obţinut acordul pentru reabilitarea acestui drum, atât de important pentru cei peste 10.000 de locuitori din zonă.

Petru Mărginean spune că oamenii au nevoie să-şi redescopere valorile, iar sloganul umanist – „Demnitate, onoare, curaj”- în vestul României,se transpune în fapte.

Petru Mărginean,

Coordonator PPUsl, Zona de vest

Comunicat al Partidului Alianţa Lege şi Ordine

Partidul Alianţa Lege şi Ordine (A.L.O.) sprijină poziţia Guvernului României exprimată prin Secretarul său General faţă de amestectul inadmisibil al Vice-Preşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans în probleme legate de sistemul judiciar al statului român, care sunt de resortul autorităţilor ţării noastre.

De o manieră repetată, considerându-ne ca un fel de colonie, domnul Timmermans critică şi dă « directive » autoritare valabile poate pentru o epocă trecută a unor dictaturi. Indiferent de convingerile noastre politice, observăm că de multă vreme guvernanţii de la Bruxelles îşi depăşesc cu mult atribuţiile şi practică din ce în ce mai mult o politică respinsă de o majoritate crescândă a popoarelor europene.
Pentru aceasta, ne adresăm alegătorilor noştri pentru a vota masiv pentru mişcările patriotice, naţionaliste care reprezintă interesele istorice ale naţiunii române la viitoarele alegeri europene.
Partidul Alianţa Lege şi Ordine (A.L.O.).

Încă un “migrant” din PSD s-a înscris în Pro România

Deputatul PSD Sorin Marica s-a înscris în partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Deputatul de Hunedoara, Petru-Sorin MARICA, a semnat marţi, 2 aprilie 2019, adeziunea la PRO România din dorința de a apăra valorile social-democrate autentice, inclusiv la nivel legislativ, și de a se implica activ pentru promovarea unei echipe puternice care să reprezinte cu cinste România în Parlamentul European, în urma alegerilor europarlamentare din luna mai.

”Sunt un om de stânga. Mereu am fost apropiat de oameni și de problemele lor și am încercat să îi slujesc și să îi reprezint cât mai bine atât ca primar, cât și ca deputat în Parlamentul României. Din păcate, PSD-ul de astăzi nu mai reprezintă interesele celor mulți, ci este un partid confiscat de un grup restrâns de oameni care îl folosesc pentru interesele lor personale. M-am alăturat echipei PRO România, pentru că am regăsit alături de Victor Ponta, Corina Crețu sau Mihai Tudose acele valori autentice social-democrate în care cred și dorința de a face bine oamenilor. De asemenea, sper ca la viitoarele alegeri europarlamentare din luna mai românii să aleagă PRO România pentru că este partidul care propune cea mai bună listă de candidați și care sunt convins că vor reprezenta cu cinste România în Parlamentul European”, a declarat deputatul Petru-Sorin MARICA.

În prezent, PRO România are un număr de 21 de deputați în Camera Deputaților.