Start la înscrieri pentru Geopark Challenge – Semimaratonul cetăților din Țara Hațegului

Pasionații de alergare pe șosea sunt așteptați sâmbătă 4 mai 2019, la ora 10.00, să ia startul la o nouă ediție a Geopark Challenge – Semimaratonul cetăților din Țara Hațegului.

Competiția reprezintă evenimentul sportiv major al Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București și este organizat de Asociația Wild Roots.

Și în acest an Geopark Challenge le propune participanților o nouă provocare, parcurgerea în alergare a unui traseu ce leagă Cetatea Regală a Hațegului (orașul Hațeg) de Cetatea Colț (comuna Râu de Mori), în lungime totală de 21,2 km. Pe lângă oportunitatea descoperirii unui nou traseu, participanții au la dispoziție mai multe probe de concurs. Probelor de Semimaraton și de Ștafetă li se adaugă în acest an o probă de 10K (alergare 10 km) și una de Duatlon, proba în care concurenții parcurg primii 10 km în alergare, iar următorii 11,2 km pe bicicletă. Proba de Ștafetă este și ea modificată. Echipele vor fi alcătuite din câte 4 participanți care trebuie să parcurgă, fiecare, câte 5 km în alergare.  Copiii vor avea și ei o probă dedicată, intitulată Crosul Copiilor, în care vor avea de parcurs, în alergare, o distanță de 1 km. La ediția din acest an a competiției, cronometrarea tuturor participanților va fi realizată electronic.

Pentru probele de Semimaraton, 10K și Duatlon participanții se pot înscrie la categoria masculin sau feminin, la una dintre grupele de vârstă: 18 – 29 de ani; 30 – 39 de ani; 40 – 49 de ani sau 50+. Proba de Ștafetă se va desfășura în regim open, fiind adresată echipelor masculine, feminine sau mixte, iar concurenții trebuie să aibă minim 18 ani împliniți, inclusiv în ziua evenimentului. La Crosul Copiilor participanții se pot înscrie la categoria masculin sau feminin, la una dintre grupele de vârstă: 6 – 8 ani; 9 – 11 ani; 12 – 14 ani sau 15 – 17 ani. Concurenții clasați pe primele trei locuri, la fiecare probă de concurs, vor fi premiați. Toți cei care se prezintă la startul competiției vor primi diplome de participare în format electronic, iar cei care trec linia de finish vor primi medalii gravate cu Cetatea Colț.

Înscrierile și plata taxei de participare se fac exclusiv online, pe site-ul http://geoparkchallenge.ro/, până pe data de 27 aprilie 2019. Taxa de participare este de 100 de lei, dar se oferă reduceri substanțiale pentru cei care se înscriu până pe data de 14 aprilie 2019 sau până cel târziu pe 21 aprilie 2019. Participarea la Crosul Copiilor este gratuită.

 Toate detaliile privind traseul, probele de concurs, conținutul pachetului de înscriere, categoriile de vârstă și taxele de participare sunt disponibile pe site-ul competiției.

”Geopark Challenge” este competița sportivă majoră organizată anual de Geoparcul Dinozaurilor prin Asociația Wild Roots. Acest eveniment are un dublu scop. Pe de o parte, crează un cadru profesionist în care pasionații de alergare își pot testa forma fizică, iar pe de alta, atrage atenția asupra uneia dintre valorile culturale remarcabile de pe teritoriul Geoparcului UNESCO – conacele, castelele și cetățile de piatră. Competiția a debutat în anul 2015, la inițiativa Voluntarilor pentru Geoparc, sub numele de Crosul Cetății Regale a Hațegului. În cele patru ediții derulate până acum, competiția a adunat la start un număr important de participanți din întreaga țară care au concurat la diverse categorii de concurs și de vârstă dedicate copiilor, seniorilor, amatorilor și profesioniștilor.

Karate: Reprezentanții CSM Jiul Petroșani tatonează calificările la Olimpiadă

Peste 2000 de sportivi au fost prezenți la Salzburg (Austria) unde s-au desfășurat întrecerile Red Premier League la karate WKF(sport decla­rat olimpic pentru 2020).

CSM JIUL Petroșani, antre­nor Radu Polifronie a participat în premieră la o astfel de competiție și a avut 3 sportivi înscriși la un asemenea eveniment sportivi pentru seniori, care urmăresc calificarea la JO de la Tokyo. Din cei trei sportivi înscriși doar 2 au participat deoarece Andreea Polifronie nu a mai ajuns la competiție din cauza unei accidentări.
Ionuț Ipate, participant la întrecerile de la kumite -75 kg a câștigat 3-2 cu reprezentantul din Olanda, a pierdut cu 0-4 cu celebrul Noah Bitch reprezentantul Germaniei, iar Miruna Mălăuță la categoria -61 de kg a terminat la egalitate, 1-1 cu reprezentanta puternicei echipe a Iranului, dar a pierdut următorul meci.
“Pentru o primă participare la acest gen de competiție doar pentru seniori ne dă speranțe pentru viitor. Aici s-au făcut puncte pentru calificarea la Olimpiada din 2020 de la Tokyo”, a spus antrenorul Radu Polifronie. (Foto: arhivă)

Sesiune de lucru pentru cluburile de copii și juniori

Continuând seria de acțiuni privind dezvoltarea fotbalului la nivelul județului Hunedoara, în sala de ședințe a Consiliului Local Simeria, s-a desfășurat ședința de lucru a echipelor de copii și juniori, la care s-au discutat aspecte ce țin de dezvoltarea campionatelor de copii și juniori din județul Hunedoara.

Printre cele mai importante aspecte discutate, au fost:
-stabilirea programului competițional play off juniori D/E;
-stabilirea disputării jocurilor din play out juniori D/E, sub denumirea de Cupa Grassroots, competiție în care nu se vor stabili rezultate și clasament, promovându-se pasiunea copiilor de a juca fotbal;
-creșterea numărului de cluburi participante în Interliga Națională de Fotbal: LPS Cetate Deva, CS Hunedoara, CSM Dacia Orăștie, ACS Galaxy Brad, AS Zarandu Crișcior și CSA Aurul Brad.
” Mulțumim reprezentanților echipelor prezente la acest seminar, persoane dedicate, care doresc dezvoltarea fotbalului hunedorean.Mulțumim d-lui primar Emil Rîsteiu și d-lui președinte Vasile Hrițac pentru sprijinul acordat în organizarea acestei sesiuni de lucru”, a declarat Cristian Petrean, prședintele AJF Hunedoara pe site-ul oficial al cluburilor.

“Cupa 8 Martie Hunedoara” – automobilism şi karting

Primăria Municipiului Hunedoara, Automobil Clubul Român și Clubul Sportiv Auto-Karting organizează CAMPIONATUL JUDEȚEAN DE AUTOMOBILISM ȘI KARTING Hunedoara – Deva, CUPA 8 MARTIE HUNEDOARA.

Evenimentul are loc vineri, 8 martie 2019, în zona Hotelului Rusca din Hunedoara. Programul este următorul:

ora 09:00 – demonstrație de karting și rally-sprint
ora 10:00 – start: proba de îndemânare nr. 1
ora 11:00 – start: proba de îndemânare nr. 2
ora 13:00 – festivitatea de premiere

Informații și înscrieri: ACR Deva, tel. 0254.212345, e-mail: cs_autokarting.hd@yahoo.com, până joi, 7 martie, ora 16:00 și în parcarea Hotelului Rusca, vineri, 8 martie, între orele 08:00 – 10:00.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara și al Inspectoratului de Jandarmi I.S.U. – SMURD.

BASCHET: CN Decebal Deva – un onorabil loc trei

Etapa de zonă a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet masculin rezervată liceelor s-a desfășurat în orașul de pe Bega – Timișoara, cu participarea a cinci echipe reprezentative ale județelor Arad, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Echipa CN Decebal Deva, reprezentanta județului Hunedoara, (antrenor Cristian Bauman) s-a dovedit cea mai tânără și mai disciplinată echipă, care și-a dorit încă din start un loc cât mai onorabil în această întrecere zonală.

Toate echipele participante au oferit jocuri de un bun angajament, cu eficiență la capitolele pregătire fizică și organizare.

Pe acest fond, echipa CN Decebal Deva, formată din Viorel Holhoș, Lorand Habuc, Thomas Zareczky, David Milin, Rafael Medelean, Dan Vlad Bădău, Alexandru Mircea, Ștefan Pârvănescu, Dan Radu Jeflea și Mihai Mătăsaru, a obținut un merituos loc trei în clasamentul etapei zonale și pentru care merită felicitări.

Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș

35 de sportivi vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics

Echipa României formată din 35 de sportivi va participa la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019. Aceștia se vor întrece la opt discipline sportive.

Între 8 și 13 martie delegația va participa la programul Host Town în cadrul căruia sportivii vor vizita obiective turistice și vor cunoaște obiceiuri și tradiții locale. Ceremonia de deschidere va avea loc pe 14 martie, iar întrecerile sportive se vor desfășura în perioada 15– 21 martie. La această ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics sunt înscriși 7.500 de sportivi din peste 190 de țări care vor concura la 24 de discipline sportive. Totodată, în eveniment sunt implicați 20.000 de voluntari și va fi vizionat de 500.000 de spectatori.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, vor reprezenta cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2019. La ediția precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câștigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.

Între 14 – 18 martie, tot la Abu Dhabi, va avea loc și Summitul Global al Tinerilor la care țara noastră va fi reprezentată de Ioana Flavia Cazan- Sportiv Lider Special Olympics şi Lavinia Mihaela Drăgan, partener, ambele din Brașov.

La eveniment vor participa ca voluntari și doi medici români care vor monitoriza starea de sănătate a sportivilor.

***

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Stațiunea Parâng găzduiește competiția inedită ”Pedalează pe zăpadă!”

Iubitorii ciclismului montan sunt așteptați la cea de-a doua ediție a întrecerii inedite ”Pedalează pe zăpadă”, competiție găzduită de Stațiunea Parâng.

Întrecerea are loc în data de 16 martie 2019, iar organizatorii au pregătit un traseu de 3,4 kilometri. Startul va fi la ora 11 de la ANEFS-SLIMA. La această ediție, turiștii pasionați de mountain bike vor avea ocazia să ia startul și la o probă de slalom paralel cu obstacole.

”Pedalează pe zăpadă” este o întrecere inedită, pe un traseu, atât în urcare, cât și în coborâre, cu porțiuni ce pune bicicliștii la încercare. Concurenților nu li se cere taxă de participare. Totuși, atât competitorii cât și turiștii sunt bineveniți să facă donații, banii urmând să fie folosiți la o acțiune de ecologizare a stațiunii. Câștigătorii vor fi premiați iar la final vor avea parte și de o petrecere în aer liber. /Sursa: CNIPT Petrosani

Futsal: Autobergamo s-a calificat în semifinalele Cupei

Derby-ul fazei din sferturile de finală a Cupei României a avut loc la Deva unde echipa locală Autobergamo a întâlnit formația Imperial Wet din Miercurea Ciuc, echipă la care evoluează foști jucători deveni sau timișoreni  și este coordonată de tehnicianul ex-devean Cosmin Gherman.

Fără două piese importante, Biro (suspendat pentru un cartonaș roșu) și Noe Pardo (accidentat), Autober­gamo i-a avut totuși în teren pe pe Sergiu Tacot şi Andre Gomes, recuperați medical până înaintea partidei.
Cum la finalul celor 40 de minute de joc scorul a fost 2-2, pentru calificarea in următorul act al competiției au fost necesare două reprize de prelungiri.Echipa învingătoare în această partidă s-a decis în urma loviturilor de departajare. Oaspeții au transformat prin Deco, l-a imitat Sasse pentru Deva,Rakic a trimis pe lângă poartă şi Ferreira a adus-o pe Autobergamo în avantaj, Robert Matei a înscris pentru Imperial Wet, însă a făcut-o şi Varela şi astfel Autobergamo s-a calificat în semifinalele Cupei Ro­mâ­niei după un meci deosebit de spectaculos.
Autobergamo Deva: Toni­ţa, Iancu – Obadă, Tacot, Ferreira, Gomes, Pânzaru, Sasse, Varela, Vives, Anton, Costea. Antrenor Nelu Stancea.

Andreea Răducan: “Mi-e greu să cred că România nu va avea nici un gimnast calificat la JO din 2020”

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat, recent, într-o conferinţă de presă, că îi este greu să creadă că România nu va avea niciun gimnast calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Întrebată dacă va fi o dramă pentru România să nu aibă niciun gimnast la JO 2020, Răducan a răspuns: “Nu cred că trebuie să gândim până acolo, important e ca sportivii care sunt în activitate să îşi păstreze optimismul. Testul final va fi la Campionatele Mondiale de la Stuttgart din toamnă, acolo va fi momentul adevărului. Trebuie să fim optimişti. Mie mi-e greu să cred că vom ajunge în situaţia de a nu avea reprezentant la Tokyo”.
Preşedinta susţine că resursele financiare limitate nu permit FRG să angajeze antrenori din străinătate. “Noi nu trebuie să aducem străini, putem foarte uşor să aducem antrenori români care antrenează în străinătate. Pentru că ei la competiţii vin acum cu treninguri pe care e scris numele oricărei alte ţări, nu şi România. Deci am avea oameni foarte bine pregătiţi pe care i-am putea aduce în ţară. Pentru un străin ar fi foarte greu să vină aici şi să pună pe picioare un sistem care s-a stricat de câţiva ani. Lucrurile sunt mult mai ample. În plus, pentru a aduce antrenori din afară e nevoie de resurse financiare, iar noi, de exemplu, nu am avut nicio finanţare în luna ianuarie pentru a ne plăti oamenii. Trebuie să recunoaştem nivelul la care suntem. Pe viitor, dacă vom avea un sprijin financiar aşa cum se cere la sportul de performanţă, atunci ne putem gândi şi la cum vom alcătui colectivele tehnice”, a precizat Andreea Răducan.

ATLETISM: Medalii pentru atleţii deveni la naţionale

Sala de atletism Ioan Soter din cadrul Complexului Lia Manoliu din București a fost o gazdă ospitalieră pentru sportivii participanți la ediția din acest an a Campionatelor Naționale de atletism pentru juniori I și în paralel a Campionatului National Probe Combinate Juniori 1.

Ambele cluburi cu secție de atletism din județul Hunedoara, atât CSS Hunedoara cât și LPS Cetate Deva au avut sportivi calificați la aceste întreceri naționale foarte importante pentru actualul sezon competițional . Competiția s-a derulat vineri și sâmbătă și a adus trei medalii pentru atleții juniorii deveni.
Tânara Georgiana Timu, deși este încă junioară de cate­goria a II-a a participat la întrecerile de la București și s-a luptat de la egal la egal cu mai experimentatele colege de la categoria superioară.Ea a cucerit două medalii , una de argint în proba de triplusalt , cu o săritură care a măsurat 12,24 m, fiind depăsită de Diana Ion(CSM) Onești și o medalie de bronz în finala de la săritura în lungime, cu o săritură care a măsurat 5.70 m. Eleva profesorului Nicolae Alexe pro­mite un sezon bun pentru 2019, ea fiind, cum se spune în cărți pentru participarea cu echipa României la Jo­curile Europene de la Minsk din luna iunie și posibil la FOTE – ediția de vară de la Baku.
Raul Manuel Dan,legitimat și el la LPS Cetate Deva, a urcat pe podiumul de premiere la naționalele de la București în proba de 3000 m, unde deține titlul național la categoria juniorilor II. Acum el a participat la categoria superioară de concurs(juniori I) ceea ce a constituit o bună experientă pentru el.
Pregătit de prof. Cornelia Juratoni, deveanul a încheiat cursa pe un onorant loc II și a câștigat meritat medalia de argint la ediția din acest an, finalizând proba în 8:55.61 la o secundă în spatele câștigătorului din acest an.
Alte rezultate înregistrate de atleții hunedoreni(majoritatea fiind cu un an mai mici decât solicitările de vârstă ale categortiei I) la aceste Campionate naționale de juniori: triplu salt masculin- Rareș Nicolae Maier(LPS Cetate Deva) loc 7 și la lungime loc 8;60 m fete -Eva Alzner(LPS Cetate Deva)-loc 7;săritura în lungime fete:Emilly Mihuț (LPS Cetate Deva)-loc 8 iar la aruncarea greutății masculin Adrian Bogdan Agrigoroaie (CSS Hunedoara) locul 8.

Șahiști hunedoreni, la Memorialul „Hosszú Elemér” Aiud

Colegiul Naţional “Bethlen Gabor” din Aiud a găzduit recent turneul de şah Memorialul „Hosszú Elemér” .

La competiţia organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în parteneriat cu Primăria municipiului Aiud, Colegiul Naţional “Bethlen Gabor” Aiud, Casa Corpului Didactic Alba, Uniunea Cadrelor Maghiare din România filiala Alba şi Asociaţia Sportivă BKG Aiud au participat 64 de jucători din judeţele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Timiș și Vâlcea.

Turneul de la Aiud a contat pentru calculul rating international, fiind omologat de Federaţia Română de Şah şi Federaţia Internaţională de Şah (FIDE. La finalul competiţiei s-au acordat următoarele premii:

Clasamentul general: 1.Petru-Sebastian Ursan (CSS 1 Timişoara) 2.Ionel Miron (Aiud) 3.Doru Fărcaş (ACS Napocensis Cluj-Napoca)

Copii sub 8 ani: 1.Tudor Mihăescu-Duţă (Clubul de Şah Deva) 2.Mara Ferenţiu (CSS Viitorul Cluj-Napoca) 3.Alexandru Măcăleţ (CSM Unirea Alba Iulia)

Copii sub 10 ani: 1.Alexandru Simina (CSM Unirea Alba Iulia) 2.Andrei Străjan (Potaissa Turda) 3.David Popa (Samus Cluj-Napoca)

Copii sub 12 ani: 1.Dragoş Pataki (Potaissa Turda) 2.Vlad Mihăescu-Duţă (Clubul de Şah Deva) 3.Răzvan Burja-Udrea (CSM Unirea Alba Iulia)

Juniori sub 14 ani: 1.Radu Ţâmpea (CSM Unirea Alba Iulia) 2.Raul Ferenţiu (CSS Viitorul Cluj-Napoca)

Feminin: 1.Diana Luchian (CSS Viitorul Cluj-Napoca) 2.Maria Iorga (ACS Logismart Sibiu) 3.Andrada Bîra (CSS Viitorul Cluj-Napoca)

Veterani peste 50 ani: 1.Nicolae Şandru (Aiud) 2.Sorin Samu (Vados Arad) 3.Emanoil Munotiu (ACS Logismart Sibiu)

Veterani peste 50 ani:1.Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir) 2.Dorin Sandea (Clubul Municipal de Şah Alba Iulia) 3.Gheorghe Murg (CSO Cugir)

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia), Vlad Aurelian (Aiud) şi Dorin Şerdean (Alba Iulia)

“Cupa 8 Martie Hunedoara” – concurs de automobilism şi karting

Consiliul Local şi Primăria Hunedoara, împreună cu ACR Hunedoara şi Clubul Sportiv Auto-Karting organizează, o nouă ediţie a evenimentului “Cupa 8 Martie Hunedoara”.

Evenimentul va avea loc vineri, 8 martie 2019, în zona Hotelului Rusca din Hunedoara.

Informații și înscrieri: ACR Deva, tel. 0254212345, e-mail: cs_autokarting_hd, până joi, 8 martie, ora 16:00 și în parcarea Hotelului Rusca, 8 martie, între orele 08:00 – 10:00.

Patru medalii pentru România la Campionatele Europene de Winter Triathlon

Sportivii români au încheiat Campionatele Europene de Winter Triathlon de la Cheile Grădiștei cu patru medalii, dintre care una de aur, două de argint și una de bronz, cel mai bun rezultat din istoria participării lotului României la aceste competiții.

“Încheiem cu mândrie unul dintre cele mai importante evenimente sportive găzduite de România și suntem încântați de bilanțul final – patru medalii obținute de sportivii noștri profesioniști, cea mai bună performanță la un Campionat European de Winter Triathlon, la care se adaugă și numeroase podiumuri pentru români la competițiile de amatori – Age Group”, a declarat Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

Un grup select de multipli campioni mondiali și europeni a fost prezent la startul Campionatelor Europene de Winter Triathlon, ce au avut loc, în premieră, la Cheile Grădiștei, în perioada 22-24 februarie.

Cea mai nouă probă din cadrul Campionatelor Europene de Winter Triathlon, Ștafeta mixtă 2×2, a adus o importantă medalie în palmaresul lotului național – argint, obținut de echipa Viorel Pălici și Edit Vakaria. Primele trei poziții au fost ocupate de:

  • Rusia
  • România
  • Italia

La categoria Elite Masculin, podiumul a fost ocupat de:

  • Dmitriy Bregeda (RUS)
  • Giuseppe Lamastra (ITA)
  • Pavel Yakimov (RUS)

Cel mai bine clasat sportiv român a fost Viorel Pălici, care a ocupat un foarte bun loc 5 în clasamentul general.

La cursa Elite Feminin, primele trei poziții au fost adjudecate de:

  • Daria Rogozina (RUS)
  • Yulia Surikova (RUS)
  • Svetlana Sokolova (RUS)

Edith Vakaria, cea mai bine clasată triatlonistă din România, a terminat cursa pe poziția a șaptea.

Primele două medalii din cadrul competiției au fost aduse, pentru România, de juniorii Nicolae Hincu – argint și, respectiv, Botond Zoldi – bronz.

Aur pentru România a adus Robert Tămîrjan, în cadrul competiției europene de Para-triathlon.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internațional, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond. Informații complete despre eveniment sunt disponibile pe pagina www.wintertriathlon.ro.

România va organiza anul acesta, într-o nouă premieră pentru sportul românesc, și Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureș.

Fotbal: Tragerea la sorți pentru promovare în Liga a III-a, defavorabilă echipelor din județ

Prezent la tragerea la sorți pentru barajul de promovare în liga a treia, Cristian Petrean, președintele Asociației Județene de Fotbal Hunedoara este totuși optimist în ciuda faptului că sorții au fost potrivnici echipelor din județul nostru.

Oficialul Asociației Jude­țene de Fotbal nu și-ar fi dorit pentru barajul de promovare o reprezentantă din județul Timiș sau Arad dar în urma tragerii la sorți s-a stabilit ca echipa câștigătoare a campionatului din Hunedoa­ra să joace la promovare cu campioana din Arad.
“Mi-aș fi dorit ca sorții să ne dea un alt județ, dar sunt convins că echipa câștigătoare a județului nostru va avea un lot puternic atât va­loric cât și numeros, iar în 22 iunie să ne bucurăm împreună, pentru o nouă echipă care ne va reprezenta în liga a III- a din sezonul viitor.
Într-adevăr echipa județului Arad (AS Progresul Pecica – locul 1 în acest moment) este favorită, dar dacă în perioada de transferuri, echi­pele aflate pe primele locuri reușesc să transfere jucători peste valoarea celor din lotul actual (bineînțeles fiecare echipă știe unde au fost mai slabi sau mai buni) și procesul de pregătire este continuu, putem câștiga barajul. În plus, cred că avem și un avantaj ca meciul retur să se joaca la noi, sâmbătă 22 iunie 2019 ora 17:30.Succes echipelor pentru câștigarea campionatului și la anul în liga a III-a!”, a declarat Cris­tian Petrean, președintele AJF Hunedoara.