Juniorii D de la Școala de Fotbal Florea Văetuș -campioni județeni

Echipa de juniori categoria D a entității sportive care poartă numele fostului jucător hunedorean Florea Văetuș, care este și antre­norul formației, alături de Dănuț Tomșa, a câștigat ediția de campionat 2018-2019 și a primit din partea AJ Fotbal Hunedoara meda­liile și trofeul oferit campioanei.

Lotul echipei care a evoluat în campionat a fost alcătuit din: Silviu Drîngă, Cristian Dodo, Roberto Balog, Marco Lingurar, Andrei David, Răzvan Bejenariu, Rareș Tomșa, Daniel Mailat, Ervin Giuchici, Rafaello Kutyfalvi,Fabian Căprău, Alexandru Stupu, Daniel Avram, Ryan Bo­deștean, Ștefan Mitu, Mihai Czirjek, ne-a informat directorul sportiv al clubului hunedoarean, Vasile Bucuci,cel care a mai spus că echipele clubului însoțite de antrenorul și președintele clubului,Alin Modârcă, sunt prezente în aceste zile la un turneul regional organizat la Cluj Napoca.

Futsal: Juniorii de la West Deva participă la turneul final U-19

În urma tragerii la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului Naţional U-19 la futsal, care se va desfășura în perioada 23 – 27 mai, la Piatra-Neamţ, echipa de juniori West Deva a fost repartizată în Grupa A, alături de Viitorul Băleasa şi Futsal Club Dunărea Călăraşi.

Devenii au o misiune mai uşoară datorită faptului că „Dunărea Călăraşi a informat FRF că nu se va prezenta la acest turneu, deoarece jucătorii echipei sunt elevi în clasa a 12-a și au alte acti­vități programate.În acest caz, în Grupa A se va juca un singur meci, între West Deva şi Viitorul Băleasa, programat sâmbătă, de la ora 18.45, iar învingătoarea se va califica în semifinale.
Team managerul echipei din Deva, Eduard Kovacs a declarat:
„Nu avem probleme de lot, toţi componenţii echipei sunt apţi de joc. Despre adversar ştim că a pierdut un singur joc oficial în tot sezonul, în cupă cu Informatica Timişoara, care a eliminat-o foarte greu iar în play-off nu a avut probleme cu Metropolitan Işalniţa ”. În semifinalele de la turneul final se vor întâlni câştigătoarea Grupei A cu câştigătoarea Grupei D şi câştigătoarea Grupei C cu câştigătoarea Grupei B.

Gimnastică: Cupa Mondială de la Osijek, Croația

Gimnastele Alexandra Mihai, Maria Holbură și Carmen Ghiciuc împreună cu antrenorii Liliana Cosma, Marius Vintilă și Florin Uzum.

Au plecat  la ediția din acest an a etapei de la Cupă Mondială de la Osijek, în Croația. Competiția este foarte importantă pentru verificarea sportivilor care vor participa, în perioada următoare fie la Jocurile Europene de la Minsk fie la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Baku, care se va desfășura în perioada 24 – 26 mai 2019 și face parte din circuitul de Cupe Challenge FIG.
Întrecerile de la Osijek , organizate de către FIG (federația Internațională de Gimnastică) se vor desfășura doar pe aparate, cu evoluții în calificări și apoi în finale.

Popice: Hunedoreanca Noemi Budoi s-a întors acasă

Medaliata cu aur în proba de tandem la recent încheiatele Campionate mondiale din Cehia, hunedoreanca Noemi Budoi a revenit acasă, ocazie cu care colegii și conducerea CS Siderurgica au organizat o
primire cu multe flori si cu aplauze.

Multipla campioană națio­nală de junioare și cadeţi reuşeşte un nou succes pentru popicele din Hunedoara, în condiţiile în care clubul din oraşul cu furnale trece prin momente dificile din punct de vedere financiar fiind la un pas de dizolvare.
Pregătită la clubul hunedorean Siderurgica de către Manea Mănel, tânăra sportivă Noemi Budoi , are doar 17 ani, și a evoluat în finala Campionatului Mondial de popice pentru cadeţi, U18, (întreceri care s-au desfășurat în oraşul ceh Rocycany), în proba de tandem alături de Tibor Le­vente Szasz (legitimat la CSM Tg. Mureş). Cei doi au reuşit să se claseze la finalul întrece­rilor pe locul I, devenind campioni mondiali.
La sosirea acasă, sportiva din Hunedoara s-a bucurat de revederea cu colegii, cu an­tre­norii și cu conducerea clubului și a făcut o scurtă de­clarative:
“Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de mine,pentru gândurile bune pe care mi le-au transmis. Mulțumesc antrenorului meu Mănel Manea pentru faptul că a avut încredere în mine,m-a susținut tot timpul și acest lucru a contat pentru mine. E un sentimennt plăcut să fii cea mai bună din lume, nu mi-am dat seama la început, dar când am urcat pe podium și am simțit mândria aceea că am reușit, atunci am simțit și eu că sunt cea mai bună din lume. Mulțumesc încă odată tuturor pentru susținere si le spun să fie alături de noi și în continuare.

110 ani de istorie şi tradiţie la CS CFR Simeria

Sărbătoare mare la Simeria ocazionată de aniversarea a 110 ani de la înființarea CS CFR Simeria. Mulți invitați au fost prezenți la acest eveniment din viața comunității, clubul simerian fiind unul dintre cele mai vechi din zona noastră.

Evenimentul a fost marcat de lansarea Imnului traditional al clubului CS CFR Simeria realizat de Alexandru Bari și a unei cărți de statistică și nu numai, legată de cei 110 ani de activitate sportivă și orașul ceferist. Primarul orașului, Emil Ioan Rișteiu și președintele clubului CFR Simeria Vasile Hrițac, au fost cei care au salutat prezența invitaților la evenimenul sime­rian iar cunoscuții fotbaliști Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu au reprezentat la acest moment aniversar, Fe­derația Română de Fotbal și au prezentat un mesaj din partea președintelui acestui for, Răzvan Burleanu. Au urcat pe scenă pentru a transmite mesaje, antrenorii emeriți Ioan Mătăsaru și Ștefan Bereg­szaszy, veteranul Gheor­ghe Baciu, fost jucător la CFR Simeria, decanul de vârstă al clubului.
La evenimentul de sâmbătă au fost prezenți, de asemenea, Lorincz Szell directorul exe­cutiv al DJST Hunedoara și Cristian Petrean,președintele AJF Hunedoara, Maria Cosma- fostă sportivă în cadrul clubului, Silviu Bogdan de la FC CFR 1907 Cluj, Florinel Luță re­prezentant CS U Craiova și fost fotbalist la CFR Simeria, fostul arbitru internaţional Ioan Danciu și foști președinți ai clubului sau secțiilor de performanță de la CFR Simeria.
Tuturor le-au fost înmânate diplome aniversare și în­sem­ne cu sigla clubului simerian iar celor din sală le-au fost asigurate de asemenea insig­ne­le aniversare, cartea lansa­tă, alte obiecte promoționale legate de evenimentul care a continuat la Stadionul din localitate cu două partide de fotbal susținute de către echipele U 11 și U 13 de la CFR 1904 din Cluj Napoca și CFR Simeria.
La finalul evenimentului au fost acordate medalii, trofee și alte premii componenților celor două echipe, antrenorilor, tehnicienilor dar și pentru sportivii participanţi la concursul #110 (șut și gol, procedee la karate, coșuri marcate, aruncări,) unor persoane cu dizabilităţi din oraș, participante la evenimentele sportive din oraș.
Celor mai tineri 110 spor­tivi din cadrul clubului sime­rian li s-a predat, simbolic, ştafeta performanței și de la ei se așteaptă conti­nuarea tradiției sportive în viitor.

Campionatul Național Universitar al României la fotbal

Campionatul Național Universitar al României la fotbal (pe teren mare, în 11) a redebutat, în primăvara anului 2015, la inițiativa prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Şerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara. Competiția, desfășurată anual, este organizată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România (FSSU), Ministerul Educaţiei Naționale (MEN), Federația Română de Fotbal (FRF) și Universitatea Politehnica Timişoara (UPT).

Campioanele edițiilor de până acum au fost Universitatea Constantin Brâncuși Tg. Jiu (2015), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (2016, 2018) și Universitatea de Vest Timișoara (2017).

Pot participa studenți, români sau străini, la studiile de licență/masterat/doctorat la universitatea respectivă, indiferent dacă sunt sau nu legitimați la cluburi profesioniste de fotbal.

Ediția 2019 a avut preliminarii, desfășurate în sistem eliminatoriu.

Turneul final va avea loc între 24-26 mai 2019, la Timișoara, pe stadionul Știința și pe terenurile III Dan Păltinișanu și sintetic Baza Politehnica 2. Finala va avea loc duminică, 26 mai, ora 13, pe stadionul Știința.

La turneul final vor participa șase echipe, care vor juca în sistem grupe (două grupe a câte trei echipe), meciuri de câte 60 de minute (exceptând finala), apoi finala pentru locul 3 (locurile 2 din grupe) și finala (locurile 1 din grupe). Tragerea la sorți a grupelor va fi fără capi de serie.

Durata meciurilor de la turneul final, exceptând finala, va fi de două reprize a câte 30 de minute. În caz de scor egal după timpul regulamentar din cele două finale, se va trece direct la loviturile de departajare.

Lotul unei echipe poate avea maxim 18 jucători. Echipele au dreptul de a înscrie 18 jucători pe raportul de arbitraj, dintre care şapte rezerve. Fiecare echipă are dreptul la cinci înlocuiri de jucători, una fiind rezervată exclusiv portarului.

Campioana națională din acest an va participa la Campionatul European Universitar (European Universities Football Championship) 2019, care se va desfășura la Madrid (Spania), între 20-27 iulie, competiție organizată de European University Sports Association (EUSA).

Echipele participante la turneul final:

  • Universitatea Politehnica (UPT) Timișoara
  • Universitatea de Vest (UVT) Timișoara
  • Universitatea (UPET) Petroşani
  • Universitatea (UO) Oradea
  • Universitatea 1 Decembrie 1918 (UAB) Alba-Iulia
  • Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (UTI) Iași

 

Programul turneului final va fi stabilit vineri, 24 mai, la ora 13, când va avea loc ședința tehnică și tragerea la sorți.

Detalii despre competiție, pe site-ul oficial, fotbal-universitar.upt.ro

Trei milioane de bilete vor fi scoase la vânzare de UEFA, pentru Euro 2020

Cele mai ieftine biletele la EURO 2020, competiţie care va fi organizată, în premieră, în 12 oraşe de pe întreg cuprinsul Europei, printre care şi Bucureşti, vor costa 30 de euro, a anunţat, UEFA, duminică, potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal.

Turneul final, care se va desfăşura între 12 iunie şi 12 iulie 2020, cu 24 de echipe, va fi găzduit de Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg.

Un număr record de trei milioane de bilete vor fi disponibile fanilor, însemnând că mai mulţi suporteri ca niciodată vor beneficia de şansa să de a trăi pe viu această experienţă. Aproape 2,5 milioane de bilete – mai multe decât numărul total disponibil pentru întregul EURO 2016 – au fost rezervate fanilor echipelor naţionale participante şi publicului general.

Un milion de bilete vor fi disponibile pentru 50 euro sau mai puţin la 44 de jocuri, un total de 40.000 de bilete cu preţuri de până la 100 euro vor fi puse la dispoziţie pentru semifinalele şi finala de la Londra, precizează UEFA. Fanii care nu vor primi biletele pentru care au aplicat în cadrul primei faze a vânzărilor, după încheierea acesteia, vor fi primii informaţi în legătură cu noua disponibilitate a biletelor (rezultată ca urmare a plăţilor neefectuate şi a returnării de bilete). Acestor fani li se va acorda o perioadă de prioritate exclusivă, pentru a achiziţiona biletele respective.

Suporterii vor putea alege între două tipuri diferite de bilete, bilet individual un meci pe un stadion sau bilet tip ”Follow my team” (îmi urmăresc echipa), vândut începând din decembrie 2019: biletul care permite fanilor să vizioneze ”pe viu” un meci eliminatoriu al echipei favorite, indiferent de locul de disputare a partidei. Dacă echipa favorită va fi eliminată înaintea fazelor eliminatorii, fanii respectivi vor primi ramburs suma integrală cheltuită pentru achiziţionarea biletului în cauză.

La fiecare joc, UEFA va pune la dispoziţie, la categoria de preţ cea mai mică, un număr de bilete pentru suporterii cu dizabilităţi, oricare ar fi locul din stadion de unde vor urmări meciul. Persoanele cu dizabilităţi vor avea, totodată, oportunitatea de a solicita un bilet complementar pentru un însoţitor.

În cadrul primei faze de vânzare a biletelor, care se va derula între 12 iunie şi 12 iulie 2019, 1,5 milioane de bilete vor fi puse la dispoziţia publicului general, însemnând cu 50% mai multe comparativ cu ediţia din 2016. În cadrul celei de-a doua faze a vânzărilor, la începutul lui decembrie 2019, fanii echipelor naţionale participante vor avea la dispoziţie un milion de bilete, ceea ce reprezintă un plus de 20% faţă de ediţia din 2016. Aceste vânzări vor începe după tragerea la sorţi a grupelor turneului final, programată pe 30 noiembrie 2019, la Bucureşti. O a treia fază a vânzărilor va avea loc în aprilie 2020, în condiţiile în care ultimele patru echipe ce se vor califica la EURO 2020 vor fi desemnate după disputarea play-off-urilor, care se vor desfăşura între 26 şi 31 martie 2020. Toate biletele vor fi vândute exclusiv online, prin intermediul unei singure adrese de web: euro2020.com/tickets.

În cazul tuturor meciurilor şi categoriilor unde cererea va depăşi oferta, biletele vor fi alocate prin intermediul unei loterii ce se va derula în mod corect şi transparent. Fiecare aplicant va avea şanse egale de succes, fără a se ţine cont de momentul când a aplicat pentru bilete între 12 iunie şi 12 iulie 2019.

Biletele pentru EURO 2020 vor fi comercializate în trei categorii de preţuri, oraşele-gazdă fiind împărţite în două grupuri, menite să reliefeze puterea de cumpărare şi venitul mediu ale cetăţenilor ţărilor respective.

Grupul A include Amsterdam, Bilbao, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg, cu preţuri de 50, 125 şi 185 euro pentru meciurile din grupe şi optimile de finală, respectiv de 75, 145 şi 225 euro pentru partidele din sferturi şi cele de deschidere.

Grupul B cuprinde oraşele Baku, Bucureşti şi Budapesta, cu preţuri la bilete de 30, 75, respectiv 125 de euro.

Semifinalele şi finala vor avea loc la Londra, iar biletele pentru penultimul act vor costa 85, 195, 345 şi 595 euro, iar cele pentru finală vor avea preţuri de 95, 295, 595, respectiv 945 de euro./www.alba24.ro

Crosul “Aleargă Noaptea în Cetate”, un real succes

La prima editie a crosului Alearga Noaptea în Cetate, peste 100 de alergatori din judetul Hunedoara și din țara s-au aliniat la linia de start.

Competitia din acest an a fost organizata de Asociația Club Sportiv Sport si Anduranta Deva, in parteneriat cu Primaria Municipiului Deva, S.P.I.G.M. , Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara si Deva 750. Parteneri:   Buff, Auchan, Aqualand, Restaurant Perla, Vitamine Well, Asociatia Alert in Deva si BIG FM.

Participanții au concurat, pe categorii si grupe de varsta, la probele de 2,75 km (traseu scurt) si 5 km (traseu lung). Copiii, impartiti pe categorii de varste ce au pornit de la 10 ani, au avut de parcurs distanta de 2,75 km insotiti de cate o persoana adulta.

Traseul a fost unul de dificultate medie care presupune parcurgerea unor poteci prin padurea din jurul Cetatii a unor alei pavate cu pietre cu forme neregulate, si urcarea treptelor in interiorul Cetatii.

Traseul scurt a avut lungimea  de 2.75 kilometri si consta in parcurgerea unei ture în exteriorul Cetatii si o tura în interiorul Cetatii prin urcarea treptelor.

Traseul lung a avut lungimea de 5 kilometri și consta în parcurgerea traseului scurt și a trei ture în interiorul Cetatii, astfel ca la final competitorii vor insuma urcarea a aproximativ 900 de trepte.

Cronometrarea participantilor a fost realizata electronic astfel ca, la finish-ul competitiei, fiecare participant a putut afla timpul pe care l-a obtinut. Cel mai bun rezultat în proba lunga a fost de 27min 45 sec, campionul editiei I fiind Alexandru Balan din Deva (nou membru al Asociatiei Club Sportiv Sport si Anduranta). Listele complete de castigatori pe fiecare categorie, participanti și timpii înregistrați sunt disponibile pe http://888runup.ro/rezultate/. Toti participantii au fost recompensati pentru efortul lor cu medalii personalizate, iar castigatorii fiecarei categorii au primit trofee, oferite de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara.

Premierea concurentilor a fost facuta de catre Primarul Municipului Deva, Florin Nicolae Oancea, care a participat la competie pe traseul scurt 2,75 km si Irinel Faur – director la S.P.I.G.M. Deva.

Asociatia Club Sportiv Sport si Anduranta Deva, multumeste tuturor partenerilor, voluntarilor, participantilor si sustinatorilor care au facut ca noaptea de 18 mai 2019 sa ramana in memoria tuturor, ca fiind o altfel de promovare a Cetatii, principalul obiectiv turistic al municipiului Deva.

Fotografii si filmari pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ultransilvania/.

POPICE: Noemi Budoi (Siderurgica Hunedoara), campioană mondială la tandem

Pregătită la clubul hunedorean Siderurgica de către Manea Mănel, tânăra sportivă Noemi Budoi, multiplă campioană națională , a reușit o nouă performanță pentru această disciplină sportivă din municipiul de pe Cerna.

Hunedoreanca, care are doar 17 ani, a evoluat în finala Campionatului Mondial de popice pentru cadeți , U 18, întreceri care se desfășoară în orasul ceh Rocycany, în proba de tandem alături de Tibor Levente Szasz (legitimat la CSM Tg. Mureș). Cei doi au reușit să se claseze la finalul întRecerilor pe locul I , devenind deci campioni mondiali.

JUDO: “Cupa Nordului”

La șfârșitul săptămânii trecute s-au desfășurat la Baia Mare întrecerile reunite din cadrul competițiilor ” Cupa Nordului ” ediția a XVI-a,respectiv Memorialul “Vasile Sălincean” ediția a III-a la judo , cu adresabilitate pentru categoriile de vârstă U12, U13 și U15 masculin și feminin.

Reprezentanții Liceului cu Program Sportiv “Cetate ” Deva au obținut următoarele rezultate: la categoria U12 : locul 1 Alexandru Glodeanu (în întrecerile de la -46 kg) și Roland Bențe (-55 kg) și un locul 3 prin Eduardo Barbu (-60 kg)
În întrecerile de la categoria U13: Eduardo Barbu
Eduardo, (-60 kg) a ocupat locul II ca și colegul lui Andrea Schulleri ( +66 kg) și două locuri III prin Alexandru Glodeanu (-46 kg); și Roland Bențe (-55 kg).
Competiția de la categoria U 15 a fost mult mai animată, mulți dintre com­­pe­­titori fiind și deținători ai titlurilor de campioni naționali.
Raluca Cadar a câștigat locul 2 în întrecerile de la -63 kg iar Lorena Ban (-52 kg) și Bogdan Denșo­rean (+73 kg) s-au situat pe local II în probele în care au evoluat.

Georgiana Timu, locul I la concursul internaţional de la Pitești

Sâmbătă, 11 mai 2019, pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Pitești a avut loc un pu­ternic meci international de juniori cu participarea sportivilor din Cipru, Israel, România, Ucraina şi Belarus.

Confruntarea a început cu proba de 110 m garduri masculin, și s-a încheiat cu întrecerea de ștafetă mixt 4×400 m. La finalul probelor, România s-a clasat pe locul 2, cu 91 de puncte. Pe locul întâi a terminat Ucraina, cu 117 puncte, iar pe trei s-a situat Cipru, cu 87 de puncte.
În topul celor mai bune rezultate din cadrul con­cursului s-au remarcat următorii atleți români:
FEMININ: Diana Ana Maria Ion (triplusalt) – 13.20 m, Georgiana Timu (lun­gi­me) – 5,94 m, Adina Elena Cârciogel (400 m) – 56,30 s, Andreea Caracuda (100 m garduri) – 14,50 s;
MASCULIN: Alexandru Iconaru (110 m garduri) – 14,09 s, Cristian Voicu (800 m) – 1:52,34 min., Alexandru Deac (100 m) – 10,85 s.
Clasamentele generale pe echipe arată astfel:
FEMININ: 1. Ucraina – 54 pct., 2. România – 43 pct., 3. Cipru – 39 pct., 4. Israel – 32 pct., 5. Belarus – 28 pct.
MASCULIN: 1. Ucraina – 58 pct., 2. România – 46 pct., 3. Cipru – 45 pct., 4. Israel – 40 pct., 5. Belarus – 10 pct.
În clasamentul general s-au adăugat și punctele obținute în proba de ștafetă 4×400 m mixt.

BOX: Campionatul Național de Cadeți

Sportivii boxeuri de la CS Hunedoara și de la CS Dacia Orăștie au participat cu succes la Campionatul Național de Cadeți ediţia 2019, competiție organizată de către FR Box, la Tg. Jiu.

CSS Hunedoara are după disputarea finalelor doi campioni și un loc trei prin: Florin Daniel Gîrleanu (an­tre­nor Captari Ilie) care a concurat la categ. 52 kg a câștigat locul I, dar și trofeul pentru cel mai combativ boxer al competiţiei.
Alexandru Dumitru Gălan pregătit și el de maestrul Ilie Captari, a ocupat locul I în limitele categ. 56 kg. iar colegul lui, Alexandru Boar (antrenor Butnariu Petru Marius) s-a situat pe locul al treilea la categoria categ. 76 kg
Sportivii de la Dacia Orăş­tie se întorc de la această competiție cu trei campioni naționali, pregatiți de antre­norul Daniel Sorin Clonta, după cum urmează: Marian Pietroi categ. 40 kg a ocupat locul I la fel ca și colegul lui Emanuel Maradin, care a evoluat în cadrul categ. 43 kg și e noul campion național, el fiind cel care a câștigat si trofeul de cel mai tehnic boxer al competiției.
Laurențiu Braniscar a dominat întrecerile la categoria 50 de kg și la final a câștigat medalia de aur la aceste întreceri.

Gimnastică aerobică: Cupa Cetăţii ediţia a XXII-a, o reuşită

Sala sporturilor din municipiul Deva a fost din nou gazda întrecerilor “Cupei Cetății la gimnastică aerobică”, întreceri la care au fost prezenți reprezentanți de la Școala Sportivă nr. 1 din orașul Bălți-Republica Moldova, trei cluburi din Arad, CSM; Universitatea și Urania,UNEFS și Triumf Bucuresști, Farul și CSS 1 Constanța, CSS Gimnis Iași, CSS Petroșani AC SHoney Bears București și ACSM Dunărea Giurgiu.

De asemenea, componenții loturilor naționale de juniori și seniori aflați în pregătire pentru Campionatele Europene care se vor desfășura peste două săptămâni la Baku și pentru Jocurile Europene de la Minsk din luna iunie.
Competița a fost castigată de către sportivii de la Universitatea-Urania Arad, urmați de reprezentanții de la Scoala Sportivă nr. 1 Bălți (Republica Moldova) și de cei de la Farul Constanța. Dintre sportivii clubului gazdă pregătiți de Georgeta Cosma și Mădălina Susan, remarcăm evoluția grupului de la categoria a II-a în formula – Darius Irimie, Daniel Anton, Raluca Bocșer, Claudia Barna, Adina Tiurean) care s-a clasat pe locul doi și trio-ul de la categoria a doua, alcătuit din Nicoleta Patrichi, Maria Murariu, Denisa Popescu medaliat cu bronz.
Perechile mixte de la LPS Cetate Deva alcătuite din Raluca Bocșer/Darius Irimie) și Siana Caliman/Anton Daniel – situat pe locurile 5 și 5, tinerii gimnaști deveni fiind mai mici cu un an, decât partenerii lor de întrecere
De la CSS Petroșani remarcăm evoluția tinerei Selena Șotângă, componentă a lotului national care s-a situate pe locul trei la individual categoria I.
De remarcat demonstrația de forță și valoare pe care au făcut-o aici la Deva, componenții loturilor naționale de juniori și seniori, care se pregătesc să participe la cele două competiții europene și care au făcut o utilă verificare înainte de aceste întreceri, verificare reușită, așa cum au afirmat tehnicienii loturilor reprezentative.

TENIS: Halep a revenit pe locul 2 WTA. Tecău, locul 21 mondial la dublu

La feminin, Simona Halep a depășit-o după finala pierdută la Madrid pe Petra Kvitova și este începînd de astăzi pe locul 2 WTA, la doar 239 puncte distanță de lidera Naomi Osaka.

Horia Tecău a înregistrat un salt considerabil în clasamentul mondial de dublu, după titlul cucerit la Madrid alături de Jean-Julien Rojer.

Tenismenul român a urcat 12 poziții, pînă pe locul 21. Tecău și partenerul lui urcă vertiginos și în ierarhia pentru Turneul Campionilor – sunt acum pe treapta treia.

La simplu, Novak Djokovic și-a consolidat poziția de lider după trofeul obținut în capitala Spaniei. Sirbul este urmat în continuare de Rafael Nadal și Roger Federer iar jucătorul pe care l-a învins în finală, grecul Tsitsipas, a urcat pe 7.