Atletism: Denisa Bota, evidențiată de către Federația Română de Atletism

Federația Română de Atletism și-a premiat miercuri seara, laureații anului competițional 2018 într-o gală găzduită de Teatrul Elisabeta din București în prezența a numeroase oficialități din lumea sportului, a numeroși campioni europeni, mondiali și olimpici.

Federația Română de Atletism i-a pus în lumina reflectoarelor pe cei mai buni atleţi, antrenori, manageri de club, conducători de asociații județene și recordmeni care au performat în 2018.
Spre bucuria noastră, atleta Denisa Bota, legitimată la CNS Cetate Deva, antrenată de către prof. Cornelia Juratoni a fost premiată la categoria juniorilor pentru recordul național înregistrat anul trecut și pentru rezultatele înregistrate în anul competițional 2018, cu medalii cucerite la întrece­rile balcanice de la Istanbul și la Campiontale naționale, unde a dominat întreceriele din probele de 3000 m și 5000 m.

AIKIDO: Seminar național la Deva

La Deva, în organizarea Clubului Sportiv SAKURA DOJO -AIKIDO AIKIKAI , sub egida Fundației Române de Aikido Aikikai (al cărui președinte este sensei Dorin Marchis, 6 dan) se va desfășura la finalul săptămânii un nou seminar național de pregătire pentru practicanții acestui stil de arte marțiale.

Cea de a patra ediție a se­minarului devean va fi condusă de către sensei Iulian Perpelici (5 dan Aikido Aikikai) iar cei înscrisi vor avea posibilitatea să se pregătească alături de cunoscuta personalitate din lumea artelor marțiale, la Sala Sporturilor din Deva, vineri, începând cu ora 19 iar sâmbătă între orele 11 -12.30 și seara de la 18 la 19.30. Pentru cei care cunosc mai puțin această disciplină sportivă mențio­năm că AIKIDO reprezintă o sinteză modernă a artelor marțiale japoneze și se poate traduce ca fiind calea armonizării energiilor .Este un stil de luptă pur defensiv,nu se organizează și nu participă la competiții. Există în schimb numeroase demonstrații în care măiestria este dovedită cu ajutorul unui uke (atacator).

BOB: România, medalie de aur la Campiona­tele Europene

România a reuşit o performanţă notabilă în acest final de săptămână, în sporturile de iarnă.

Echipajul de bob patru persoane format din Tentea Mihai, Alexandru Bugheanu, Raul Dobre şi Daroczi Ciprian, echipaj pregătit de antrenorul Iulian Păcioianu, a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de Bob U23, de la Igls, în Austria, anunţă Fe­deraţia Română de specialitate pe pagina oficială de Facebook. Cu doi sportivi născuţi în 1998, România a învins Letonia, devenind campioană europeană.

Vaticanul are propria Federaţie de atletism

Vaticanul are în mod oficial, începând de joi, propria Federaţie de atletism, în urma unui acord cu Comitetul olimpic italian (CONI), informează AFP.

Noua federaţie va fi condusă de Melchor Sanchez de Toca şi Alameda, numărul trei spaniol în Consiliul Pontifical, care a ţinut să subli­nieze, însă, că o eventuală participare a reprezentanţilor Sfântului Scaun la Jocurile Olimpice este “un vis, însă nu unul pe termen scurt”. “Visul pe care îl avem este să vedem drapelul Sfântului Scaun printre cele care vor defila la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olim­pice”, a precizat preşedintele federaţiei.
Vaticanul contează deja pe o echipă de fotbal şi una de cricket iar noua echipă de atletism este compusă din 60 de sportivi, printre care se numără preoţi, călugăriţe, membri ai gărzii elveţiene, dar şi angajaţi laici, care vor începe să concureze la competiţii de importanţă mai mică, precum Jocurile Medi­teraneene.
Cel mai tânăr component al echipei este un membru al gărzii elveţiene, unul dintre soldaţii papei, în vârstă de 19 ani, iar cel mai vârstnic un profesor de la biblioteca apostolică a Vaticanului, care are 62 de ani. Doi tineri soli­citanţi de azil, în vârstă de 19 şi 20 de ani, un gambian şi un senegalez, au fost înregistraţi ca membri de onoare ai echipei. Prima competiţie oficială la care vor lua parte reprezentanţii “Vatican Athletics” va avea loc pe 20 ia­nuarie, la Roma. Este vorba de o cursă de 10 km, în onoarea lui Miguel Sanchez, un alergător argentinian care a “dispărut” în perioada dictaturii din ţara sa, mai precizează AFP, citată de Agerpres.

FUTSAL: CUPA ROMÂNIEI

Miercuri, 16 ianua­rie, la Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorți a opti­milor de finală ale Cupei României la futsal,  ediția 2018-2019.

Partidele programate sunt următoarele:
Imperiat Wet Miercurea Ciuc – Informatica Timișoara
KSE Tg. Secuiesc – United Galați
Bukovina Vicov – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
CFF Clujana Cluj-Napoca – Autobergamo Deva
Fortius 2014 Buzău –
Futsal Club Dunărea Călărași
Kereszthegy Remetea – Futsal Ceahlăul Piatra Neamț
CSM Tg. Mureș – Futsal Poli Iași
Inter Gheorgheni – SCM Gloria Buzău
Meciurile se vor disputa în perioada 9-12 februarie.
De asemenea, s-a stabilit tot prin tragerea la sorți și împerecherea din sferturile de finală ale competiției astfel că Autobergamo Deva va întâlni în sferturi câștigătoarea din partida Imperiat Wet Miercurea Ciuc/Informatica Timișoara
Sferturile de finală se vor disputa în perioada 23-26 februarie. Dacă în această fază se vor întâlni două echipe de categorii diferite, cea din divizia inferioară va fi gazdă.

Gimnastică: Federația Română i-a desemnat pe cei mai buni gimnaşti

Ca urmare a rezultatelor înregistrate de sportivii din țara noastră la cele mai importante competiții din anul 2018: Campionatele Europene de la Glasgow și cele mondiale de gimnastică artistică de la Doha, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires și la Campionatele Naționale de la Ploiești, Federația Română de Gimnastică i-a desemnat pe cei mai buni gimnasti în anul recent încheiat.

Grație rezultatelor obți­nute la Campionatele Europene, unde a cucerit o medalie de argint în finala de la sol și medalie de bronz la sărituri, Denisa Golgotă, legitimată la CNS Cetate Deva , a fost desemnată cea mai bună gimnastă din România pentru 2018, ea fiind secondată în acest clasament de campioana europeană de junioare la sol, Ioana Stănciulescu și la egalitate, de Silvia Sfiringu și Antonia Duță, cu clasări în finalele pe aparate de la Europenele de junioare. În acest clasament annual se mai află Ana Maria Puiu, Daniela Trincă, Maria Holbură, Carmen Ghiciuc, Nica Ivănuș și Ioana Crișan, ultimele patru și ele componente ale secției de per­for­manță de la CNS Cetate Deva. Anul acesta se anunţă foarte important cu întreceri europene in luna aprilie în Polonia şi cu mondialele de la Stuttgart din octombrie, competiție de califi­care pentru Olimpiada din 2020, de la Tokyo.

Echipa CNS Cetate Deva se va reuni la 21 ianuarie

Săptămâna trecută, staful de conduce­re și antrenorii din cadrul CNS Cetate Deva au avut o primă întâlnire în acest an calendaristic și au fost stabilite prioritățile pentru perioada de pregătire a noului sezon.

Echipele de la Centrul de copii și juniori s-au reunit pe data 14 ianuarie, iar echipa care evoluează în campionatul Ligii a III-a va avea primul antrenament pe data de 21 ianuarie.
În această perioadă conducerea clubului devean face o serie de demersuri pentru stabilirea partidelor amicale de pregătire și se dorește perfectarea unor meciuri cu echipe din ligile a II-a și a III-a, cu formații din județele limitrofe.
De asemenea, așa cum a declarat președintele clubului devean, Daniel Simina, sunt tratative pentru adu­cerea unor jucatori la echipa deveană, transferurile fiind în curs și vor fi comunicate în timp util.

ACS Energeticianul pierde un nou jucător

Formația care activează în Valea Jiului, ACS Energeticianul face schimbări majore în lot în această iarnă, după ce a încheiat prima parte a sezonului pe locul 8, sub aşteptările finanţatorului.

Portarul Bogdan Miron şi-a reziliat şi el contractul cu echipa de la Petroşani şi e cu gândul la un transfer în străinătate, el fiind cel de al 13-lea jucător care se des­parte de echipa care acti­vează în liga secundă de fotbal.
Portarul de 28 de ani şi-a reziliat contractul de comun acord cu conducerea clubului din Petroșani, după ce fost titular în majoritatea meciu­rilor jucate de echipă de la promovarea în Liga 2, însă, imediat după încheierea pri­mei părţi a sezonului, s-a despărţit de Energeticianul, iar acum a primit oferte tentante din prima ligă a Ungariei.
“Deocamdată sunt la Satu Mare. Am câteva oferte dar nu m-am hotărât unde voi pleca. Ofertele sunt din prima ligă din Ungaria. Mi-aş dori să joc în străinătate, pentru că e altceva. În ţară cea mai frumoasă perioadă am petrecut-o la UTA Arad. Despre fosta mea echipă, Energeticianul, consider că era loc de mai bine. La Petroşani am avut o relaţie bună cu toată lumea de la magazioner până la patron. Consider că lupta va fi strânsă pentru promovare, unde le văd pe Chindia, ”U” Cluj şi Petrolul”, spune jucătorul care îi ţine pumnii fostei sale echipe: ”Eu îi doresc multă baftă fostei mele echipe şi, de ce nu, să îşi atingă obiectivul. În ceea ce mă priveşte, sper să aleg cea mai bună opţiune pentru mine”.
Energeticianul se va reuni pe data de 14 ianuarie la stadionul Jiul din Petroșani de la ora 14:30.

CS Hunedoara se reuneşte pe 14 ianuarie

Staful de conducere al clubului de pe malul Cernei, CS Hunedoara a făcut primele estimări pentru noul an și pregă­teşte programul pentru perioada următoare.

În ceea ce priveşte programul echipei care activează în campionatul Ligii a III-a, în perioada imediat următoare, antrenorul principal, Mircea Alic, a întocmit băieţilor un program de reacomodare la efort, pe care trebuie să îl res­pecte.
„Luni, 14 ianuarie, este programată reunirea lotului. După două săptămâni de antrenamente, pe 1 februarie, vom efectua şi un cantonament până pe 9 februarie. Perioada va coincide cu mini­va­canţa şcolară, pentru că juniorii pe care îi avem în lot sunt elevi. Vom avea jocuri de pregătire, începând cu cea de a doua săptămână. Nu e nimic bătut în cuie, acum definitivăm programul amicalelor. Ce vă pot spune e că vom întâlni echipe de liga a treia din zonă şi de liga a patra de la noi din judeţ ”.
În ceea ce priveşte obiectivul echipei hunedorene pentru retur, acesta a rămas acelaşi ca şi la începutul campionatului, adică menţinerea în liga a treia.
„Va fi un retur extrem de dificil pentru toate echipele, atât pentru cele aflate în a doua jumătate a clasamentului, cât şi pentru cele din vârf. Dacă ne uităm în seria noastră, practic de la locul 8 în jos toate formaţiile luptă pentru evitarea retrogradării, inclusiv FC Avrig, aflată la numai şase puncte de primul loc re­trogradant. La fel e şi cu echipele din faţă, cele care se bat la promovare, diferenţele sunt recuperabile în a doua parte a campionatului. Această serie a patra este foarte echilibrată, vedeţi şi din rezultatele înregistrate până acum, orice poate învinge pe oricine, aşa că orice este posibil în retur” a precizat Mircea Alic.
Deocamdată nu sunt pre­gătite transferuri de jucători, dar dacă se va decide acest lucru , schimbările de lot vor fi aduse spre informarea suporterilor și a susținătorilor echipei.

Autobergamo Deva- noutăți pentru… noul sezon

Echipa de fotbal în sală, liderul actual al primei ligi, Autobergamo Deva își reia de astăzi pregătirile cu o serie de noutăți în lotul cu care a activat în prima parte din campionatul 2018-2018.

De menționat că echipa deveană ocupă primul loc în clasamentul ligii naționale cu 29 de puncte, cu un punct înaintea celor de la United Galați.
Portarul echipei naționale Vlad Iancu se va reîntoarce la Deva, acolo unde va evolua, pentru restul sezonului, după ce a renunțat la colaborarea cu Informatica Timișoara, formație care îl pierde atît pe Robert Lupu(care a decis să rămână doar selecționerul echipe naționale) dar și pe Mimi Stoica, trecut la United Galați. Gruparea deveană a perfectat în perioada de vacanță un contract cu tânărul și talentatul jucător spaniol Toni Jodas Vives.
Mai mult ,interimatul lui Adrian Moț ca tehnician principal pe banca prim-divizionarei de fotbal în sală Autobergamo Deva s-a în­che­iat după ce oficialii medaliatei cu bronz la ediția trecută de campionat au decis să-l numească la cârma formației pe Nelu Stancea, fost selectioner al echipei naționale.
Nelu Stancea a mai condus CSM Poli Iași și a dus naționala României în sferturile de finală ale Euro 2014, el fiind al patrulea antrenor al devenilor, în acest sezon. Autobergamo a început pregătirile cu Cosmin Gherman, apoi l-a numit pe spaniolul Luis Fonseca Cilleros, pentru ca ”secundul” Adrian Moț să asigure interimatul de-a lungul ultimelor patru săptămâni.
Revenirea în lotul devean a portarul Vlad Iancu(care a renunțat la colaborarea cu Informatica Timișoara) a dus și la întreruperea colaborării dintre Autobergamo și Adrian Moț cel care a anunțat acest lucru pe o rețea de socializare.
Vlad Iancu va fi unul dintre titularii postului de portari la echpa deveană dar el a primit și sarcinile de antrenor secund.

Atletism: Succese hunedorene la Bacău

În Sala Polivalentă din Bacău s-au desfășurat întrecerile din cadrul competiței atletice, Cupa 1 Decembrie, la care au participat și zece atleți de la CSȘ Hunedoara, care au obținut rezultate de excepție.

Cei zece tineri atleți de la CSȘ Hunedoara au urcat, cu toții pe podiumurile de premiere ale concursului de la Bacău, care s-a desfășurat pe două categorii de vârstă, res­pectiv juniori I și II comasați și juniori III, cucerind 15 medalii.
Medaliile de aur la juniori I+II au fost cucerite de către ștafetele feminine de 4X200 m și 4X400 m , avîndu-le, ambele, în componență, pe Sara Scurtu, Denisa Tibichi, Cezara Bucur și Petrina Pivniceru. Hunedoreanca Sara Scurtu a câștigat o medalie de aur în proba de 60 m , probă la care Petrina Pivniceru s-a impus, dar la juniori III, iar Adelin Pop,la aceeași categorie de vârstă (juniori III) a câștigat aurul în proba de 800m.
Tânărul atlet Adelin Pop a sosit al doilea la 1500 m, iar Anda Gheață a fost dublă medaliată cu argint la 200 m și la săritura în înălțime, ambii la juniori III, iar la juniori I+II Sara Scurtu a mai câștigat o medalie de argint la 200 m, același loc fiind ocupat și de ștafeta băieților de 4X200 m, compusă din juniopii Sebastian Duca, Andrei Salomia, Andrei Marian și, din nou, Adelin Pop.
Pentru clubul hunedorean medalii de bronz au mai câștigat junioarele III, Petrina Pivniceru la 200 m și Anda Gheață, în probele de aruncarea greutății și la 400 m, iar la juniori I+II, Sebastian Duca, la 200 m ca și ștafeta băieților de 4X200 m, în formula: Sebastian Duca, Andrei Salomia, Andrei Marian și Adelin Pop.
De remarcat faptul că deși hunedorenii se pregătesc doar pe pista de pe stadionul din municipiul Hunedoara sau pe alte locații nespecifice atletismului, ei sunt mereu printre cei care se află în fruntea ierarhiilor competițiilor naționale, spre satisfacția antrenorilor de la clubul hunedorean.

Sportivii de la CNS CETATE DEVA pe podium la Arad

Sportivii judoka legitimați în cadrul secției de la CNS Cetate Deva, pregătiți de Daniel Gârbovan și Constantin Vasiliu au participat la o competiție internațională de tradiție, la Arad, organizată la finalul săptămânii trecute.

Sâmbătă s-a desfășurat Cupa CSM Arad pentru categoriile de vârstă sub 14 ani , la care sportivii deveni au fost printre evidențiați ei înre­gistrând următoarele rezultate: la categoria U12: Alexandru Glodean loc 1, Maria Păcurar și Andreas Schulleri Andreas, locul II iar la U 14 ani Raluca Cadar s-a situat pe locul I , Mate Robert locuI III, iar Bogdan Denșoreanu locul V.
Duminică, tot la Arad, în prima parte a zilei s-au desfășurat întrecerile etapei a 4-a EuroLiga sportivi sub 16 ani, competiție la care participă cluburi din patru țări Serbia, Croația, Ungaria și România. Sportivii deveni au obținut următoarele rezultate: –Larisa Cadar locul I, Sergiu Vancea –locul III iar Andreea Hojda s-a situat pe locul V. În a doua parte a zilei de duminică s-a desfășurat Ziua Judoului Arădean pentru sportivi sub 18 ani, unde David Ionuți s-a clasat pe locul 1, Ana Maria Cismaș pe locul II, pe locurile trei s-au clasat Alexandru Ilie și Larisa Cadar iar pe locul V Ionuţ Ilie.
„Cu această competiție s-a încheiat anul competițional 2018, an în care sportivii de la CNS Cetate Deva au obținut un număr de 19 medalii la competițiile oficiale, campionate naționale, bifând și trei campionate balcanice şi două cupe europene. Din păcate vacanța este scurtă, o parte dintre sportivi încep pregă­tire de iarnă în primele zile ale noului an , într-un canto­nament la munte, pregătire pentru primele competiții oficiale și de obiectiv din luna februarie” a declarat prof. Gârbovan Daniel.

Judo: SCM DEVA locul 5 în EUROPA LEAGUE

La București au fost programate și s-au desfășurat întrece­rile din cadrul Europa League Cluburi – feminin, la care a luat startul și echipa Sport Club Municipal Deva.

Formația deveană pregă­tită de Ramona Enache și Mugurel Ciușcă în următoarea componență: Alexandra Pașca (a evoluat la categoria 52 kg), Ana Melnik(52 kg), Yutaka Kitaoka (57kg), Paraschiva Șincari(57 kg),Shoko Ono (63 kg), Bianca Marton(63 kg), Honoka Araky (70 kg), Daria Biriș (70kg) și Cristina Sărbuleț (+70 kg) a reușit o bună performanță la aceste întreceri europene, luptătoarele din municipiul Deva clasându-se la finalul competiției pe un onorant loc V.
Mentinăm că în primul tur echipa SCM Deva a trecut cu scorul de 3-2 de AJ Limoges (Franța) intrând în semifinală unde a cedat la limită cu scorul de 2-3, în fața echipei ESBM Blanc-Mesnil (Franța).
În finala mică, cea care a stabilit locurile 3-5 la această ediție, judoka din formația deveană au fost învinse cu scorul de 4-1 de către sportivele din echipa din Rusia, Ratiborets, SCM Deva ocupând în final locul 5.
Competiția de nivel European al cluburilor a fost clar dominată de echipele din Franța, ele reușind să ocupe primele trei locuri, RSC Champigny fiind urmată în clasament de ESBM Blanc-Mesnil si de SGS Judo, ultima la egalitate cu Ratiborets din Rusia. (Foto: arhivă)

FUTSAL: Autobergamo încheie anul pe primul loc

În Liga 1 de futsal,luni seară s-a desfășurat derby-ul etapei a XII-a, ultima programată în acest an calendaristic , formația deveană Autobergamo jucând pe terenul rivalei Informa­ti­ca Timișoara, ambele formații urmărind victoria.

Jucând excelent, echipa deveană s-a impus cu scorul de 4-1 (2-0), pe terenul formației timișorene, iar în urma acestui succes, Autobergamo încheie anul calendaristic în poziția de lider autoritar al clasamentului, cu un total de 29 de puncte.
“Această victorie, implicit locul 1 în campionatul națio­nal, este cadoul nostru de sărbători, pentru orașul Deva”, a declarat imediat după partida de la Timișoara, Dorin Popa, președintele celor de la Auto­ber­gamo.
În clasamentul primei ligi, echipa din Deva este urmată de United Galați(28 de puncte) și de Imperial Wet Miercurea Ciuc care a acumulat 25 de puncte .Informatica Timișoara se clasează pe locul patru cu 25 de puncte și caută antrenor deoarece Robert Lupu s-a hotărât să rămână doar selectioner al echipei naționale.
Sezonul regulat al Ligii 1 de futsal se va relua în a doua jumătate a lunii ianuarie, Autobergamo Deva urmând a evolua în deplasare, la FK Odorheiu Secuiesc, celelalte partide ale etapei a XIII-a fiind Imperial Miercurea Ciuc – Informatica Timișoara, Dunărea Călărași – Poli Iași, Gloria Buzău – Clujana Cluj și United Galați – Bukovina Vicov.