Camelia Potec: “La Europenele de Nataţie de la Roma, şansele noastre la medalie se bazează doar pe David Popovici”

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Mo­dern, Camelia Potec, a declarat că organizarea excelentă a Campiona­telor europene pentru juniori de la Otopeni, la înot şi sărituri, a garantat şi găzduirea Campionatelor Europene de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori în decembrie 2023.
Camelia Potec a dezvăluit că la Campionatele Europenele de înot pentru seniori de la Roma (11-17 august), şansele noastre de medalie se bazează doar pe David Popovici, în absenţa neaşteptată a lui Robert Glinţă, clasat pe locul cinci în finala de 50 m spate la Mondialele de la Budapesta.
În ceea ce-l priveşte pe David Popovici (medalion), Jocurile Olimpice de la Paris sunt obiectivul său major, afirmă Potec: ”Parisul va fi obiectivul principal din acest ciclu olimpic. Acum el îşi doreşte progres în fiecare an, ceea ce îşi doresc toţi sportivii de performanţă. Dar eu îi doresc să rămână sănătos, vedem foarte bine că sănătatea este cea mai importantă şi fără ea nu putem realiza absolut nimic. Îmi doresc să rămână focusat pe ceea ce îşi sta­bi­leşte ca obiectiv şi să se pregătească pentru a-şi atin­ge obiectivul”.
România nu a obţinut nicio medalie la Campionatele Europene de sărituri în apă pentru juniori de la Otopeni, cel mai bun rezultat fiind locul patru ocupat în concursul pe echipe (Jump Event). Potec a declarat că nu este deza­mă­gită de acest lucru, deoarece se aştepta să nu luăm me­dalie.
La Festivalul Olimpic al Tineretului Europen de la Banska Bystrica, înotătorii români au câştigat patru medalii, trei de argint, prin Aissia Claudia Prisecariu (înot – 200 m spate şi 100 m spate), ştafeta combinată 4×100 m mixt (Darius Ştefan Coman, Alexandru Constantinescu, Eva Maria Paraschiv, Aissia Claudia Prisecariu) şi una de bronz, prin ştafeta feminină 4×100 m mixt (Aissia Claudia Prisecariu, Brigitta Vass, Eva Maria Paraschiv, Irina Preda, Ana Maria Sibişeanu).
”Avem o generaţie tânără, de viitor, şi care ne va surprinde plăcut cu rezultate bune în anii care urmează. Nu mă refer doar la anumiţi sportivi, mă refer la o echipă întreagă, pentru că avem două ştafete care au fost medaliate, ştafete care pot aduce rezultate bune la următoarele competiţii pentru ţara noastră”, a subliniat preşedinta Federaţiei Româ­ne de Nataţie şi Pentatlon Modern.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.