Campania ,,Un plus de siguranță în vacanță”

Un plus de siguranță în vacanță oferit de polițiștii hunedoreni prin activitățile educativ-preventive desfășurate în cadrul atelierelor de vară organizate în unitățile de învățământ înscrise în Proiectul ateliere de vară “Șotron”

Polițiștii hunedoreni au continuat și în această săptămână seria activităților preventive destinate copiilor în cadrul Campaniei ,,Un plus de siguranță în vacanță”, atât în mediul urban, cât și rural. Cei mici i-au primit în mijlocul lor pe polițiștii structurilor de siguranță școlară, prevenirea criminalității și antidrog, iar activităților desfășurate în atelierele de vară li s-au adăugat cele de informare pentru prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor și a prevenirii traficului/consumului ilicit de droguri sau a altor substanțe psihoactive. Sfaturile oferite de polițiști au vizat respectarea regulilor de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, deplasarea cu bicicleta, modalități sigure de a traversa strada, dar și de a evita potențialele pericole specifice vârstei lor. De asemenea, au fost prezentate măsuri pentru reducerea situațiilor în care cei mici se pierd în locuri aglomerate vizitate în vacanță, metode de gestionare a situațiilor conflictuale și evitarea dependențelor.

Pe lângă sfaturile menite să-i țină departe de pericole pe elevii aflați în vacanță, aceștia au fost încântați să testeze ochelarii speciali care simulează efectele consumului de alcool și substanțe psihoactive.

Astfel de activități se vor derula până la sfârșitul vacanței de vară, siguranța copiilor constituind o prioritate pentru polițiștii hunedoreni. (Foto: arhiva)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.