Cartierul Iosefin, sub reflector!

Spectacol de teatru, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning și Centrul Multimedia, împreună cu Teatrul studențesc Thespis și Muzeul Național al Banatului, organizează marți, 2 august 2022, de la ora 21:00 în Piața Mocioni din Cartierul Iosefin, un spectacol de teatru, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată– Cartierul Iosefin, sub reflector!

Spectacolul face parte din seria de evenimente dedicate programului cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, desfășurate în cadrul proiectului Spotlight Heritage Timișoara 2022, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, realizat în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara și Muzeul Național al Banatului.

Spectacolul de teatru este influențat de utilizarea tehnologiei digitale și a elementelor de realitate augmentată, elemente realizate de echipa proiectului Spotlight Heritage Timișoara, de la Universitatea Politehnica Timișoara, și va pune în evidență patrimoniul cultural din cartierul Iosefin, unde prezentul se va întâlni cu trecutul, într-o manierăatractivă, artistică, dinamică.

Adaptarea dramatică și regiaspectacoluluiesterealizatădupăromanulValeria dr. Pintea. Un roman familial (autoare:Liana Maria Gomboșiu),EdituraMarineasa, Timișoara, 2013, de cătreMădălinaGhițescu-Petre – actriță la Teatrul Merlin, regizorasociat la Teatrul Thespis, producțiateatralăfiindrealizată de Ionel Mărginean – șef lucrări Facultatea de Construcții, și Maria Dombrov, responsabil artistic înproiecteleAsociațieiCulturaleDiogene – asistențăregie și scenografie, muzica live asigurată de Alexandru Cătălin Timiș , actoriifiindstudențiaiUniversitățiiPolitehnica Timișoara, Valeria – Eliza Cheșa (studentăfacultatea de Arhitectură), Tânărul – Cristian Petruș (student doctorand Facultatea de Construcții).

Interpretărileartistice și filmeleobținutevor fi încărcatepe site-ul web al Spotlight Heritage Timisoara: https://spotlight-timisoara.eu/, respectivdistribuite și promovateprinintermediultehnologiilordigitale, accesibileoricăroraudiențe. 

Platforma Spotlight Heritage Timisoara însumeazăpovești din trecut, structurate ca Repere, Secvențe, Comunitate, având ca obiectiv principal atragereatimișorenilor și a vizitatorilorînaceastălumeîn care istoria și patrimoniulsuntactualizate și prezentateprinintermediultehnologiilordigitale, inclusiv o aplicațiemobilă cu realitateaugmentată, modalitățimaiaccesibile și maiatractive de a contribui la promovareavalorilorculturale, la conștientizareacetățenilor, la educareatinerelorgenerații, ca păstrătoriaiacesteimoșteniri.

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoareeste o inițiativăculturalădigitală a Universității Politehnica Timișoara realizatăînparteneriat cu MuzeulNațional al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 CapitalăEuropeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prinCentrul de Proiecte, ConsiliulJudețeanTimiș.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.