Ce români vor primi vouchere sociale din 20 iunie 2022, în valoare de 250 de lei

Aproximativ 3 milioane de români vor putea beneficia de voucherele sociale, bani pe care îi vor putea folosi pentru cumpărarea de produse alimentare. Valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 3,1 miliarde lei și vor fi acordate în patru tranşe, până la finalul anului. Încărcarea voucherelor va începe de pe data de 20 iunie.

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune că suma totală pentru această primă tranşă se ridică la 700 de milioane de lei. De ajutoare vor beneficia pensionarii cu venituri de până în 1.500 lei şi românii încadraţi în grad de handicap grav ale căror venituri nu depăşesc 1.500 Lei. Mai primesc aceste ajutoare pentru cumpărarea de alimente familiile cu cel puţin 2 copii, care au venituri mai mici sau egale cu 600 lei şi familiile mono-parentale ale căror câştiguri lunare nu depăşesc 600 lei pe membru.

Săptămâna aceasta urmează să fie distribuită o nouă tranşă de 500 de mii de carduri. Voucherele se acordă o dată la 2 luni, iar sumele sunt valabile un an. http://stiri.tvr.ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.