Cea mai mare parte a pachetelor cu produse alimentare de la UE au fost distribuite în comuna Bistra

Primăria Comunei Bistra, prin Compartimentul de Asistență Socială a distribuit din 12 mai 2022 și până acum, aproape toate produsele alimentare aferente Lotului IV – Tranşa IV, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), finanţat de Uniunea Europeană.

Comuna Bistra a primit pentru tranșa a patra un număr de 309 pachete cu produse alimentare.

Pachetele cu produsele alimentare au fost distribuite în prima fază persoanelor cu de pe listele inițiale (venit minim garantat și alocații de susținere a familiei), apoi celor cuhandicap grav indiferent de venituri, iar stocul rămas a fost distribuit persoanelor cu handicap accentuat, fără venituri sau cu o stare de săntate precară.

Conform O.U.G. nr. 84/2020, beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite în cadrul POAD sunt:

  • Persoanele și familiile singure beneficiare de venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, cu domiciliul/reședința în comuna Bistra
  • Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, cu domiciliul/reședința în comuna Bistra

Conform OUG nr. 84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării pachetelor.

Fiecare pachet conține: făină albă de grâu, mălai, zahăr, ulei, orez, paste făinoase, conserve de carne de porc și de vită, pateu, compot și gem de fructe.

Eliberarea produselor se face către titularii beneficiului acordat, pe baza actului de identitate valabil (original și copie).

,,Acest sprijin este binevenit pentru anumite categorii de personae vulnerabile, mai ales acum, când toate prețurile la alimente, energie etc. au crescut foarte mult. Consider că distribuirea acestor produse de la UE pentru categoriile de persoane defavorizate este ajutor. Ca de fiecare dată, colegii din Primărie au făcut tot posibilul pentru ca pachetele cu produse alimentare să ajungă cât mai repede la beneficiari. Mai sunt foarte puține pachete care trebuie să ajungă la beneficiari, majoritatea au fost déjà distribuite”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Produsele alimentare se distribuie la Baza Sportivă, strada Rude, nr. 2, de luni până vineri, între orele 12:00-15:00.

Informații suplimentare privind distribuirea produselor alimentare se pot obține la telefon 0730583404 (Ancău Daniela), de luni până vineri, între orele 9:00-14:00.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.