Centenarul fotbalului hunedorean, finalizat cu un meci de lux

Circa 5.000 de spectatori au fost prezenți, sâmbătă după amiază, pe stadionul hunedorean la cel mai așteptat eveniment organizat de către Primăria și Consiliul local al municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Consiliul județean Hunedoara”Centenarul fotbalului hunedorean”.

Evenimentul mult mai amplu în desfășurarea lui a debutat încă de vineri seara printr-o conferină de presă care a deschis seria activităților din cadrul evenimentului. La conferința de presă au fost prezenți o serie dintre cei care au jucat de-a lungul anilor sub culorile echipelor hunedorene dar și foste glorii ale fotbalului românesc, mulți dintre ei foști componenți ai echipei naționale.A fost o reîntâlnire plăcută la care pe lângă alocuțiunile  susținute de  reprezentanții instituțiilor organizatoare a acestui eveniment unic,Dan Bobouțanu-primarul municipiului , Laurențiu Nistor-președintele Condiliului județean, Costel Avram- managerul public al județeului, au luat cuvântul și  reprezentanți de seamă ai ”Generaţiei de Aur”, Ioan Andone,  Romulul Gabor, Ioan Petcu, Florea Văetuș,Dan Colesniuc, Bogdan Apostu, Remus Vlad dar și reputații jurnaliști sportivi Ovidiu Ioanițoaia, Alin Buzărin și Nicolae Stanciu.

Sâmbătă la invitația organizatorilor participanții la acest eveniment unic în viața comunității hunedorene, au vizitat cel mai important obiectiv turistic din municipiul de pe Cerna, Castelul Corvinilor  și au fost prezenți la vernisajul expoziției de fotografie ”Fotbal Centenar Corvinul în imagini și simboluri  „ la care au admirat  colecția de fotografii, programe de meci și insigne după care au făcut o plimbare pe pietonala Corvin din municipiu.

Fanii fotbaliștilor  participanți la evenimentul care a marcat finalul de săptămână la Hunedoara  și sute de spectatori din localitate  s-au aflat la  miezul zilei de sâmbătă la statuia lui Michael Klein, acolo unde  foștii lui colegi de echipă națională, de la Corvinul Hunedoara, au poposit preț de o oră  ș,au dorit să țină un moment de reculegere în memoria celui mai iubit fotbalist hunedorean  și să depună coroane de flori la statuia acestui.

După amiază , peste 5000 de spectatori, iubitori ai fotbalului și nu numai au venit pe stadionul hunedorean pentru a asista la ultima și cea mai importantă parte a evenimentului care a marcat cei 100 de ani de fotbal hunedorean. După momentul de reculegere în memoria celor care au dispărut dintre noi, în cei 100 de ani, primarul municipiului Hunedoara, cel care a deschis evenimentul a declarat ”Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea primei echipe de fotbal din municipiul Hunedoara. Aceasta se numea Fero Sport Hunedoara, schimbându-şi ulterior denumirea, de mai multe ori. Echipele Hunedoarei au purtat şi numele Energia şi Metalul, dar cea mai reprezentativă echipă de fotbal din istoria oraşului a fost Corvinul, echipa mult iubită de hunedoreni şi nu numai.Ne vom implica pentru a aduce Corvinul acasă ” referindu-se la eforturile pe care le face instituția pe care o conduce  pentru recuperarea brandul aflat în posesia unei persoana din București iar Laurențiu Nistor ,președintele Consiliului județean Hunedoara  a menționat sprijinul instituției județene pentru echipa hunedoreană în tentativa de a promova în liga secundă și apoi să revină pe prima scenă a fotbalului românesc odată cu ridicarea unui nou stadion la Hunedoara.

Primarul municipiului a înmânat în cadru festiv „Cheia orașului” celor patru fotbaliști care au primit sâmbătă, în cadrul sedinței Consiliului local,titlul de  „Cetățean de Onoare ”.Au fost distinși cu acest titlu Mircea Rednic,Florea Văetuș,Dorin Mateuț și Ioan Petcu care au avut posibilitatea să se adreseze spectatorilor din tribune și să le mulțumească suporterilor pentru aprecieri.

Apoi au fost acordate în cadrul aceleiași ceremonii diplome și plachete omagiale unui număr de 87 de sportivi, antrenori ,tehnicieni și colaboratori ai clubului hunedorean iar stadionul a fost survolat de reprezentanții echipei naționale de acrobației aeriană „Șoimii României-Hawks of Romania”, echipă condusă de George Rotaru, comandantul Aeroclubului României.

A urmat apoi mult așteptatul meci  în care  echipa de aur a Corvinului s-a opus  unei formații alcătuită din foști componenți ai echipei naționale de fotbal.

Iată loturile care au fost pe terenul stadionului la acest meci:

România, ”Generația de Aur” i-a avut  în formație  pe parcursul celor două reprize pe Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici,Gabriel Caramarin, Costel Cîmpeanu,Florin Cernat,Florin Danciu,Daniel Dănciulescu,George Florescu, Constantin Gîlcă,Dănuț Lupu,Bogdan Mara,Ciprian Marica,Iulian Miu,Cătălin Necula,Marius Nicolae, Răzvan Raț, Iosif Rotariu, Daniel Pancu, Ioan Sabău, Ianis Zicu, Ionel Dănciulescu, Viorel Moldovan, antrenorul acestora fiind Cosmin Olăroiu.

Corvinul (foste glorii): Petre Clep,Ioan Andone, Mircea Rednic, Romulus Gabor, Dorin Mateuț, Ioan Petcu, Florea Văetuș, Dorin Nicșa,Dumitru Gălan, Dan Colesniu,Florin Maxim, Antrenor Remus Vlad.

Au mai evoluat pe parcursul  jocului: Bogdan Apostu,Adrian Bordean,Mircea Cioarea,Ovidiu Costăchescu, Dan Dăscălescu, Florin Dubinciuc, Victor Oncu, Marius Păcurar, Adrian Pepenar și mulți alții dintre foștii jucători hunedoreni.

Partida a fost arbitrată de Sorin Corpodean asistat de  Octavian Șovre și Sergiu Albu, lovitura de începere fiind dată de Inocențiu Teta, în vârstă de 84 de ani, cel mai vârstnic jucător activ al Corvinului. Jocul  s-a încheiat cu scorul de 7-4 pentru tricolori.

Sărbătoarea a continuat cu un concert al trupei „Compact”, urmat de focuri de artificii.

Seara târziu,în cadrul aceluiași eveniment a fost organiza și o campanie de strângere de fonduri pentru a fi răscumpărat brandul Corvinul, deținut acum de o persoană fizică. Suma totală pe care o cere actualul deținător al brandului Corvinul  este de 47.000 de euro suma pe care inițiatorii acestui eveniment vor să o strângă pentru „ a readuce Corvinul ” ….acasă la Hunedoara

       Rămâne istoria acestui centenar și un eveniment de excepție desfășurat la Hunedoara care a reânviat pentru o zi iubirea pentru fotbalul de altă dată.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.