.

Centrul de Zi pentru Copii „Sf. Nicolae” Bistra se extinde

În comuna Bistra funcționează Serviciul social Centrul de zi pentru copii ,,Sf. Nicolae” care are în prezent o capacitate de 20 beneficiari.

La propunerea primarului comunei, consilierii locali au votat în ședința din 14 septembrie 2022, extinderea centrului de la 20 la 30 de copii.

,,În cursul anului 2022, am avut mai multe solicitări de admitere în centru am considerat că este necesar să extindem capacitatea la 30 de copii. Toți copiii vor beneficia de toate serviciile, activitățile și masa care se servește gratuity în cadrul centrului. Dezvoltarea serviciilor sociale din comuna Bistra este important pentru a răspunde nevoilor comunității. Copiii sunt viitorul nostrum şi trebuie să investim în ei, în educaţia lor, să îi facem să se simtă iubiţi şi sprijiniţi”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Centrul de Zi pentru Copii „Sf. Nicolae” Bistra este funcțional din luna mai 2017.

Centrul de Zi pentru Copiii funcţionează pe baza unui parteneriat semnat între Comuna Bistra şi Parohia Ortodoxă Bistra. Sprijinul pentru diferite activităţi organizate la centru este asigurat pe baza unei convenţii de colaborare cu  Şcoala Gimnazială ,,Nicodim Ganea” Bistra.

Misiunea acestui serviciu pentru protecţia copilului este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere, socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independente, orientare şcolară şi profesională, recuperarea unor carenţe educative, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii în dificultate.

Criteriile principale de selecţie ale beneficiarilor centrului de zi sunt: copii cu un număr mare de absenţe la şcoală; cu rezultate slabe la învăţătură; copii a căror vârstă cronologică să nu depăşească mai mult de 3 ani vârsta şcolară; venitul pe membru al familiei beneficiarului să se situeze sub venitul mediu pe economie; copii fără handicap psihic sau locomotor; copiii să nu aibă o stare precară de sănătate, cu internări repetate în spital sau cu unele boli cornice sau transmisibile; copii cu rezultate bune la învăţătură, talentaţi, dar care datorită veniturilor reduse ale familiei lor nu au posibilitatea să îşi dezvolte aptitudinile.

Edilul din Bistra îşi propune să extindă pe viitor ambele servicii sociale – cel pentru copii şi cel pentru vârstnici.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate