CJ Arad alocă peste 1,1 milioane lei pentru renovarea energetică a Spitalului Judeţean

Consiliul Județean Arad alocă peste 1,1 milioane lei pentru achiziționarea documentației tehnice necesare renovării energetice moderate a clădirilor Spitalului Județean.

Consiliul Județean intenționează ca prin acest proiect să realizeze: lucrări de compartimentare sau recompartimentare în vederea realizării fluxurilor medicale, grupuri sanitare la nivelul saloanelor inclusiv pentru persoane cu dizabilități, reabilitarea tuturor instalațiilor interioare, realizarea instalațiilor pentru avertizare la incendiu, inclusiv pentru stingere incendiu cu hidranți, înlocuirea tâmplăriei, reabilitarea fațadelor și igienizarea completă a tuturor spațiilor.

„Construim patru spitale noi, dar nu neglijăm nici clădirile existente ale spitalului. Aproape fiecare secție este sau urmează să intre în proces de modernizare. Renovarea energetică moderată a spitalului se adaugă proiectului de renovare a clădirilor fostului spital municipal și va contribui și la schimbarea aspectului exterior al spitalului”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

***

Consilierii județeni au aprobat trecerea din domeniul public al județului în domeniul public al comunei Peregu Mare a unui teren în suprafață de 6.192 mp. Terenul va fi folosit de administrația comunei pentru a realiza o pistă de biciclete, investiție necesară pentru eficientizarea traficului din zonă.

„Încurajăm administrațiile locale să depună proiecte în vederea accesării de fonduri pentru obiective de acest gen. Am cedat un teren de la Consiliul Județean Arad, pentru că este important să venim în sprijinul acestei comune, care dorește să dezvolte”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Pista va lega satul Peregu Mic de Peregu Mare, primarul localității Emeric Kovacs subliniind faptul că prin această investiție se va facilita accesul locuitorilor din satul Peregu Mic către centrul de comună. Imobilul-teren este situat în partea de nord a drumului județean 709 J, situat în extravilanul comunei Peregu Mare. Valoarea acestui teren este de 278.763,84 lei. Posta va avea 2.2 km lungime, iar proiectul va fi depus până la finalul lunii iunie pentru accesare de fonduri din  PNRR.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.