Comuna Bistra: Aproape 700 de mii lei, bani de la Guvern pentru refacerea drumurilor distruse de viituriile din iulie 2021, au intrat la bugetul local

Administrația publică locală din comuna Bistra a solicitat sprijin financiar  de la Guvern pentru drumurile sătești și comunale distruse de ploile torențiale din luna iulie 2021 care au provocat inundații în comună.

La Bistra au ajuns deja 664.000 lei de la Guvern prin intermediul AJFP Alba (Agenția Județeană a Finanțelor Publice Alba). Banii au fost cuprinși la ultima rectificare de buget local.

Banii sunt folosiți la repararea celor peste 50 de drumuri sătești și comunale afectate grav de inundații.

,,Valoarea pagubelor în ceea ce privește drumurile din comună afectate de inundații a fost stabilită de comisia numită prin Ordin al Prefectului Județului Alba care a constatat și a evaluat pagubele produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase și a inundațiilor care au avut loc în perioada 19-21 iulie 2021, pe raza comunei Bistra, la suma de 2.195.025 lei. O parte din acești bani au ajuns la noi și îi folosim în continuare pentru repararea drumurilor. Lucrăm încă la drumuri pentru a le face practicabile. Am început în ordinea importanței lor și în funcție de câte gospodării deservesc”, afirmă primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Administrația locală din comuna Bistra s-a mobilizat imediat după inundațiile din luna iulie și a început lucrările de deschidere și de reparații a acestor drumuri comunale și sătești.

Majoritatea acestor drumuri  care au fost blocate parțial sau total de viituri asigură accesul localnicilor spre satele comunei Bistra.

Lucrările  la drumuri sunt executate cu utilajele din dotarea Primăriei Bistra și pe baza acordului cadru încheiat de Primărie cu  firma SC Newamport Asfalt SRL Cluj-Napoca.

Printre drumurile distruse de ape în luna iulie a acestui an se numără cele din satele: Hudricești, Lipaia, DealulMuntelui, Gănești, Bălești, Rătitiș, Poiană, Ciuldești, Aronești, Hodișești, Novăcești, Trișorești, Nămaș, Poi, Gîrde, Ștefanca, Bîrlești, Vîrșii Mari, Crețești, Lunca Merilor și Bistra Centru.

Până acum s-au executat lucrări  la peste 30 de drumuri comunale și sătești.

Administrația public locală din comuna Bistra va moderniza cu bani europeni, guvernamentali sau de la bugetul local, rând pe rând, toate drumurile pentru a asigura confortul localnicilor dar și dezvoltarea economic și turistică a comunei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.