Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!” la a VIII-a ediție

 Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și al Complexului Deva Mall, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, a organizat în ziua de 17 noiembrie 2021, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, festivitatea de deschidere a celei de-a VIII-a ediții a concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”.

Invitat la eveniment, domnul Costel Avram, administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, a avut cuvinte de apreciere la adresa acestei inițiative a Bibliotecii Județene și și-a exprimat bucuria că instituția pe care o reprezintă, Consiliul Județean Hunedoara, a sprijinit încă de la prima ediție această activitate cultural-educativă a bibliotecii, așa cum, de altfel, sprijină toate activitățile culturale ale instituției noastre. 

Începută în anul 2014, ca un concurs de cultură generală desfășurat între colegii și licee, această competiție a devenit din ce în ce mai populară, mai îndrăgită și a atras un număr tot mai mare de colegii și licee concurente. Am pornit de la antrenarea în concurs a opt colegii/licee din Deva, iar an de an numărul acestora a crescut. Ediția din acest an aduce în fața juriului echipe din 25 de colegii și licee din județul Hunedoara.

 1. Liceul Teoretic „Avram Iancu” – Brad
 2. Liceul Tehnologic „Ovid Densusianu” – Călan
 3. Colegiul Național „Decebal” – Deva
 4. Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” – Deva
 5. Liceul cu Program Sportiv „Cetate” – Deva
 6. Liceul de Arte „Sigismund Toduță” – Deva
 7. Liceul Tehnologic „Transilvania” – Deva
 8. Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” – Deva
 9. Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” – Geoagiu
 10.  Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” – Hațeg
 11.  Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” – Hunedoara
 12.  Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” – Hunedoara
 13.  Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Hunedoara
 14.  Liceul Teoretic „Traian Lalescu” – Hunedoara
 15.  Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” – Hunedoara
 16.  Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” – Ilia
 17.  Liceul Teoretic „Mircea Eliade” – Lupeni
 18.  Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” – Orăștie
 19.  Colegiul Economic „Hermes” – Petroșani
 20.  Colegiul Național „Mihai Eminescu” – Petroșani
 21.  Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” – Petroșani
 22.  Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” – Petroșani
 23.  Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” – Simeria
 24.  Liceul Tehnologic „Retezat” – Uricani
 25.  Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” – Vulcan

Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, s-a bucurat, de la un an la altul, atât de aprecierea participanților, a concurenților, cât și de prețuirea deosebită a publicului, deoarece concursul se desfășoară în timp real, fiind transmis în direct. Câștigător va fi cel mai bun echipaj, vor câștiga elevii care vor da dovadă că au înțeles semnificația genericului acestui concurs: au citit și au câștigat. Iar premiile vor fi pe măsura succesului câștigătorilor.

De altfel, se poate afirma că, în realitate, fiecare echipă participantă va avea foarte mult de câștigat, își va îmbogăți tezaurul de cunoștințe, fiecare elev își va mai așeza o cărămidă la temelia culturii generale. Noi, Biblioteca Județeană, am dat dovadă de preocupare permanentă, de atenție specială și profesionalism  pentru calitatea înaltă a concursului, iar acest demers al nostru a fost corect perceput și iată-ne acum la a VIII-a ediție pe care am pregătit-o cu același profesionalism și aceeași seriozitate ca de fiecare dată. Echipa de bibliotecari a pregătit seturi de întrebări de diferite grade de dificultate din cinci domenii: științe/generalități, artă/sport, literatură, geografie și istorie. Întrebările au fost în așa fel formulate încât răspunsul să poată fi găsit în bibliografia indicată concurenților, o bibliografie foarte bogată și cuprinzătoare.

Noi am conceput acest concurs cu scopul de a trezi dragostea elevilor pentru lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și emulație. Toate edițiile au fost urmărite cu mare interes, transmiterea concursului în direct pe internet fiind un real avantaj, iar ecourile care au ajuns la noi au fost deosebit de favorabile.

Această ediție este dotată cu premii consistente oferite atât de Consiliul Județean Hunedoara, cât și de sponsorii: Cofetăria Arta Deva, S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Banca Comercială Română, Bistro Lex Deva, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Restaurant Etiquette Deva, Eurosport DHS S.A., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva.

Am pus în joc următoarele premii: pentru locul I – 8 biciclete eliptice speciale, pentru locul al II-lea – 8 Spin Bikes, pentru locul al III-lea – 8 steppere cu ghidon, pentru locul al IV-lea – 8 pachete de fitness (fiecare pachet conținând un covoraș yoga Exclusive Plus, o roată de exerciții dublă și o coardă de sărituri Speed), 8 locuri în Tabăra Națională de Istorie și Civilizație Dacică și Romană de la Costești (Premiul juriului), vouchere a câte o băutură răcoritoare, 200 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Primitoarea și eleganta Salle dʼOr din incinta Complexului Deva Mall a fost locul unde s-a dat startul acestei ediții și locul unde se vor desfășura etapele până la marea finală. 

Interesul pentru acest concurs este foarte mare, el va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a instituției începând cu data de 14 februarie 2022, când va avea loc prima confruntare, până în data de 19 mai 2022, data marii finale.

Desigur, cei interesați vor putea vedea și vor putea citi informații despre acest concurs și cu ajutorul partenerilor noștri media: Antena 3 Deva, „Accent Media”, „Avântul liber”, Big FM, Click News Tv, „Exclusiv în Hunedoara”, „Glasul Hunedoarei”, Go Hunedoara, Hunedoara 100%, „Hunedoara Liberă”, „HunedoaraMea.ro”, Kapital TV, „Mesagerul Hunedorean”, Servus HD TV, „Servus Hunedoara”, „Știrile Transilvaniei”, „Vocea Hunedoarei”, „Vorba”, „Ziarul Exclusiv”, „Ziarul Hunedoreanului”, „Ziarul Văii Jiului”.

Juriul concursului este asigurat de Biblioteca Județeană, el fiind format din: Ioan Sebastian Bara, manager, Luminița Mioara Vulcan, șef Serviciu Relații cu Publicul, Diana Ferencz, bibliotecar, Camelia Mestecănean, bibliotecar, Sorin Pascu, bibliotecar, Diana Trif, bibliotecar, Mihaela Țoța, bibliotecar, Daniel Oprean, analist programator.

Sperăm că interesul pentru concurs, pentru toate confruntările ce vor avea loc va fi la fel de viu ca și la edițiile din anii precedenți. 

Cu deosebită considerație,

Manager,

Ioan Sebastian Bara

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.