Consultaţii medicale pentru refugiaţii din Ucraina

Asociația pentru A.T.I. ,,Aurel Mogoșeanu’’, coordonată de medicul născut în județul Hunedoara,  Dorel Săndesc, prof. univ. dr. la UMF ,,Victor Babeş’’ Timișoara, a organizat sâmbătă, 7 mai, la Hunedoara și Hațeg evaluarea medicală pentru peste 130 de refugiați ucraineni, dintre care 60 de copii, cazați în județul Hunedoara.

Prefectul județului, Călin Petru Marian a participat la întâlnirea medicilor cu refugiații ucraineni în centrele din Hunedoara și Hațeg, și a fost însoțit de subprefecții Lorincz Szell, Gheorghe Bogdan Urdea și de deputatul PNL, Vetuța Stănescu.

Acțiunea de astăzi face parte din Caravana „Împreună pentru viață’’și a fost sprijinită de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, Direcția de Sănătate Publică, Primăria Hunedoara, Primăria Hațeg și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Personal medical de la Spitalul Județean Deva, Spitalul Municipal și Spitalul ,,V. Babeș’’ Timișoara, precum și din Spitalul Municipal Hunedoara, Spitalul Municipal Orăștie și Spitalul Orășenesc Hațeg au asigurat consultații de multiple specialități (medicină internă, cardiologie, pneumologie, neurologie, pediatrie și O.R.L.) ce au inclus și explorări specifice (ecografie cardiacă, abdominal și a vaselor, EKG, spirometrie, examinări ORL, măsurarea tensiunii arteriale, măsurători antropometrice precum și analize de laborator).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.